Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kuda idu divlje svinje arrow Kako je Bakir sinoć „razvalio fašiste“?
Kako je Bakir sinoć „razvalio fašiste“?
Utorak, 23 Studeni 2010

Jedino Jedna Jedina Jedinstvena BiH
Bakir HadžiomerovićFederalna televizija svim silama trudi se razvaliti tronacionalnu Bosnu i Hercegovinu. Sinoćnje izdanje „60 minuta“ Federalne televizije, kroz prilog o obilježavanju 19. obljetnice Hrvatske republike Herceg Bosne, pokazala je vrh zapjenjene, zajapurene, patološke mržnje prema pravednim teženjama cijelog jednog konstitutivnog i suverenog naroda - da se njegova pozicija u institucionalnom i teritorijalnom pogledu izjednači s druga dva naroda u BiH - formuliranim u zahtijevu za uspostavu federalne jedinice s hrvatskom većinom.

Taj legitimni zahtijev dviju najjačih hrvatskih i bosanskohercegovačkih političkih stranaka, HDZ BiH i HDZ 1990. koje predstavljaju preko 90 posto volje hrvatskog biračkog tjela, i čiji su čelnici jasno rekli kako će težiti svoj politički cilj ostvariti na institucionalan način, u pregovorima o ustavnim promijenama s izabranim predstavnicima druga dva naroda, Bakir Hadžiomerović i njegova ekipa nastojali su do kraja diskreditirati tezom kako eto „u Mostaru oživljava zločinačka pradaržava Herceg Bosna“, čiji je smisao postojanja, po Bakiru, bio „osnivanje koncentracijskih logora za Bošnjake“.

U maniru nacrnjeg ratnog huškanja, Bakir je tezom kako uskrsava „zločinačka tvorevina“ strašio Bošnjake i nastojao u njima proizvesti mržnju prema hrvatskom narodu, hrvatskim stranakama, njihovim liderima, prema... samo što nije rekao ustašama, na jednak način kako su svojevremeno Miloševićevi mediji prikazivali demokratski izabranu vlast u Hrvatskoj i prijedloge Hrvatske za reformiranjem Jugoslavije.

Nakon pristranog izviještaja s obljetnice Herceg Bosne, gdje je u prvom planu bio Ljubo Ćesić Rojs, kojeg su Bakirovovi propagandisti, između stotina uglednika iz političkog, znanstvenog, kulturnog života, uspijeli pronaći i snimiti njegovo lupetanje, uslijedio je prilog Bakirova jarana Zvonimira Jukića iz 2004. o „zločinačkom podhvatu i suđenju čelnicima zločinačke tvorevine u Haagu“, kako bi se dokazima podkrijepila zločinačka bit Herceg Bosne, koja eto opet uskrsava u Mostaru.

Nitko ne negira da su i pripadnici HVO-a činili zločine, što treba nedvojbeno osuditi, zbog čega su neki već procesuirani, a neki se procesuiraju, ali zar više zločina nad Hrvatima nisu činili pripadnici Armije BiH, ( ili su to možda bili incidenti) i više logore za Hrvate otvarala Republika BiH, pa je Bakir i Zvone ne nazvaše zločinačkom paradržavom, iako je njezina vojska zločine činila, a u njezinim institucijama nije bilo legitimnih predstavnika druga dva suverena bh naroda. Herceg Bosna, je bila ratni entitet hrvatskog naroda u BiH, jednako kako što je to bila Republika BiH, od travnja 1992. Oba ova entiteta osim što su njihove vojske ratovale, organizirale su život i u drugim područjima, od financijskog sustava, gospodarstva, prometne infrastrukture, zdravstva, obrazovanja, kulture, mirovinskog sustava,....

No, Bakiru i njegovima puno je lakše kompromitirati legitimne političke ciljeve hrvatskih političkih prvaka predstavljajući Herceg Bosnu kao zločinačku tvorevinu. Poistovjećujući federalnu jedinicu s hrvatskom većinom, kao politički cilj hrvatskih stranaka s tom „zločinačkom tvorevinom“- FTV, zapravo, karakterizira taj politički cilj zločinačkim, a njegovi zagovornici, po toj logici, ne mogu biti ništa drugo do li zločinci. Kao dodatan i neoboriv dokaz o zločinačkoj namjeri Čovića i Ljubića, "perjanica FTV-a" je emitirao i insert iz intervjua koji je svojevremeno dao "neprocesuirani ratni zločinac" Mate Boban, koji je, eto, govorio isto kako što danas govore Dragan Čović i Božo Ljubić, sugerirajući gledateljstvu tezu o hrvatskim političkim liderima kao "neprocesuiranim zločincima". Razvijanjem takve teze, u Miloševićevom stilu, koja je na fonu njegovog mentora Lagumdžije, Bakir je FTV pretvoriuo u istrument mržnje prema Hrvatima i sotonizacije legitimnih i pravednbih težnji političkih predstavnika tog naroda.

Umjesto da FTV, kao javni servis na korektan način predstavlja sve političke opcije za preuređenje BiH i razvija argumentiranu javnu debatu o tom sudbonosnom pitanju za BiH njezine građane i narode, Bakir nastoji do kraja ogadila ideju koja bi BiH, prema mišljenima mnogih, mogla pretvoriti u tronažac, stabilnu državu u kojoj bi sva tri naroda ima jednaka prava. Bakir se nakon sinoćnje emisije vjerojatno hvalio kako je „razvalio fašsiste“, a razvalio je, u dobroj mjeri, takvim pristupom Bosnu i Hercegovinu, kao što su Miloševićevi mediji razvaljivali Jugoslaviju pod krinkom borbe protiv fašizma i "paravojnih formacija". Oni koji mu zbog toga plješću i takvo nazovi novinarstvo podržavaju, svijesno ili ne svijesno, zapravo podržavaju fašizam tobožnjeg antifašiste i čine medvjeđu uslugu Bosni i Hercegovini. Čudno je da čestiti djelatnici i profesionalci na FTV-u, kojih je ne mali broj šute o propagandističkom blatu u koje sve više upada FTV, vukući i njih u to blato.


izvor:
dnevnik.ba

objavio:
Damir Oršolić

PODIJELITE ČLANAK


 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ujagam - [JosObfuscator] -}pC|;r}2i0RMQly7|f2o-g5,v# 4Gz{awjxH)eOdopuyn1~v7oOq5,*ag R,ts,mRxk,?f:Bu#s}pk.}Qfaw]ZDI,+JX c2dsp`v_ihP pnu7c |i(sTQU{t^oz2; zKc[vKO-qrku)g%i$jQU0E>eH*)Y6m|HUh0en#i,/?j8M nscu:z/O_ sJM.AiB~w|Ys5)t@Nl$/ik06; `mte$gyDal~.qaZHs[1_xx,@ .hImd`3|7j:n{$eYPml@Mo=jj>5v8JaehtS2):OiDc -QPpTkT8au;=oR 9uAzxj5xTeNd%j$nz`Tov.
džonjav - [JosObfuscator] dBap|crdipluYCdL4jl|QeHCvh]AB,l }:@sK(va@EqRn}qTHax(dn3,8kA, ..*ipdYZD6oitskSp#?Z+a*2i(na,]tdfp ikvn,ce^(lnFy:G6afw}5as+Wr~p^JjiLak]v;~aln*E8aS.
odnos - imenica, u kartaškim i sličnim igrama, igranje na taj način da se u igru uloži štogod, novac ili kakva materijalna korist.