Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Kako je Bakir sinoć „razvalio fašiste“?
Utorak, 23 Studeni 2010

Jedino Jedna Jedina Jedinstvena BiH
Bakir HadžiomerovićFederalna televizija svim silama trudi se razvaliti tronacionalnu Bosnu i Hercegovinu. Sinoćnje izdanje „60 minuta“ Federalne televizije, kroz prilog o obilježavanju 19. obljetnice Hrvatske republike Herceg Bosne, pokazala je vrh zapjenjene, zajapurene, patološke mržnje prema pravednim teženjama cijelog jednog konstitutivnog i suverenog naroda - da se njegova pozicija u institucionalnom i teritorijalnom pogledu izjednači s druga dva naroda u BiH - formuliranim u zahtijevu za uspostavu federalne jedinice s hrvatskom većinom.

Taj legitimni zahtijev dviju najjačih hrvatskih i bosanskohercegovačkih političkih stranaka, HDZ BiH i HDZ 1990. koje predstavljaju preko 90 posto volje hrvatskog biračkog tjela, i čiji su čelnici jasno rekli kako će težiti svoj politički cilj ostvariti na institucionalan način, u pregovorima o ustavnim promijenama s izabranim predstavnicima druga dva naroda, Bakir Hadžiomerović i njegova ekipa nastojali su do kraja diskreditirati tezom kako eto „u Mostaru oživljava zločinačka pradaržava Herceg Bosna“, čiji je smisao postojanja, po Bakiru, bio „osnivanje koncentracijskih logora za Bošnjake“.

U maniru nacrnjeg ratnog huškanja, Bakir je tezom kako uskrsava „zločinačka tvorevina“ strašio Bošnjake i nastojao u njima proizvesti mržnju prema hrvatskom narodu, hrvatskim stranakama, njihovim liderima, prema... samo što nije rekao ustašama, na jednak način kako su svojevremeno Miloševićevi mediji prikazivali demokratski izabranu vlast u Hrvatskoj i prijedloge Hrvatske za reformiranjem Jugoslavije.

Nakon pristranog izviještaja s obljetnice Herceg Bosne, gdje je u prvom planu bio Ljubo Ćesić Rojs, kojeg su Bakirovovi propagandisti, između stotina uglednika iz političkog, znanstvenog, kulturnog života, uspijeli pronaći i snimiti njegovo lupetanje, uslijedio je prilog Bakirova jarana Zvonimira Jukića iz 2004. o „zločinačkom podhvatu i suđenju čelnicima zločinačke tvorevine u Haagu“, kako bi se dokazima podkrijepila zločinačka bit Herceg Bosne, koja eto opet uskrsava u Mostaru.

Nitko ne negira da su i pripadnici HVO-a činili zločine, što treba nedvojbeno osuditi, zbog čega su neki već procesuirani, a neki se procesuiraju, ali zar više zločina nad Hrvatima nisu činili pripadnici Armije BiH, ( ili su to možda bili incidenti) i više logore za Hrvate otvarala Republika BiH, pa je Bakir i Zvone ne nazvaše zločinačkom paradržavom, iako je njezina vojska zločine činila, a u njezinim institucijama nije bilo legitimnih predstavnika druga dva suverena bh naroda. Herceg Bosna, je bila ratni entitet hrvatskog naroda u BiH, jednako kako što je to bila Republika BiH, od travnja 1992. Oba ova entiteta osim što su njihove vojske ratovale, organizirale su život i u drugim područjima, od financijskog sustava, gospodarstva, prometne infrastrukture, zdravstva, obrazovanja, kulture, mirovinskog sustava,....

No, Bakiru i njegovima puno je lakše kompromitirati legitimne političke ciljeve hrvatskih političkih prvaka predstavljajući Herceg Bosnu kao zločinačku tvorevinu. Poistovjećujući federalnu jedinicu s hrvatskom većinom, kao politički cilj hrvatskih stranaka s tom „zločinačkom tvorevinom“- FTV, zapravo, karakterizira taj politički cilj zločinačkim, a njegovi zagovornici, po toj logici, ne mogu biti ništa drugo do li zločinci. Kao dodatan i neoboriv dokaz o zločinačkoj namjeri Čovića i Ljubića, "perjanica FTV-a" je emitirao i insert iz intervjua koji je svojevremeno dao "neprocesuirani ratni zločinac" Mate Boban, koji je, eto, govorio isto kako što danas govore Dragan Čović i Božo Ljubić, sugerirajući gledateljstvu tezu o hrvatskim političkim liderima kao "neprocesuiranim zločincima". Razvijanjem takve teze, u Miloševićevom stilu, koja je na fonu njegovog mentora Lagumdžije, Bakir je FTV pretvoriuo u istrument mržnje prema Hrvatima i sotonizacije legitimnih i pravednbih težnji političkih predstavnika tog naroda.

Umjesto da FTV, kao javni servis na korektan način predstavlja sve političke opcije za preuređenje BiH i razvija argumentiranu javnu debatu o tom sudbonosnom pitanju za BiH njezine građane i narode, Bakir nastoji do kraja ogadila ideju koja bi BiH, prema mišljenima mnogih, mogla pretvoriti u tronažac, stabilnu državu u kojoj bi sva tri naroda ima jednaka prava. Bakir se nakon sinoćnje emisije vjerojatno hvalio kako je „razvalio fašsiste“, a razvalio je, u dobroj mjeri, takvim pristupom Bosnu i Hercegovinu, kao što su Miloševićevi mediji razvaljivali Jugoslaviju pod krinkom borbe protiv fašizma i "paravojnih formacija". Oni koji mu zbog toga plješću i takvo nazovi novinarstvo podržavaju, svijesno ili ne svijesno, zapravo podržavaju fašizam tobožnjeg antifašiste i čine medvjeđu uslugu Bosni i Hercegovini. Čudno je da čestiti djelatnici i profesionalci na FTV-u, kojih je ne mali broj šute o propagandističkom blatu u koje sve više upada FTV, vukući i njih u to blato.


izvor:
dnevnik.ba

objavio:
Damir Oršolić

PODIJELITE ČLANAK


 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
bud-pošto - [JosObfuscator] n2m*RpdbXrn*:BIiUY8Wllpn4.bo@gsbA,|$cY 0gmT$vt|{eey)F8ou1|mbGC>ag08_( SSp:_p2qP2o2ivQ*Y,oCNlkjV?n]of,W2 ioyqloPKDnj5o_P9 š;tHT~hpoCOv8# ^JsX>3Kve>u1 TMyirky4Tsdpp*S/sl5:aJVrtti{29Il %bUkw8Tuk)Xjpy0+[iRDoxytcikdIo,9K=) lqpFCAr3E_a4iWsa3tlul--Up-raH{JTCč.arren{*o5#qWb,3S )^ji@e+OO#sfI2P7btri0rGSnINso
zasvićit - glagol, preneseno, uslijed djelovanja alkohola, dobiti sjaj u očima, zasjati. -\" Vidim ja da si ti zasvićio.\"
škalja - imenica, tanko odcijepljeni ili otesani komad drveta.