Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Logično!
Petak, 12 Studeni 2010

 logika03.jpg U zadnjih nekoliko dana opet se počelo govoriti o logici i nelogici. E nemoj ti meni o logici, dokle god je nelogično biti logičan i logično biti nelogičan. Tako, aktualizira se opet onaj problem naplate RTV pristojbe putem računa za telefon, koji su ujedinjeni zahvaljujući logici da svatko tko ima telefon ima i televizor. Naravno u današnje vrijeme je to skoro pa istina, ali imaju ljudi i druge aparate osim televizora, pa se pitam što ne bi recimo netko tko ima i čekićar, dok krunji kukuruz bio oslobođen za plaćanje RTV pristojbe, a da plaća čekićarsku pristojbu. Isto tako treba uvesti i usisivačku, miksersku, pristojbu za posjedovanje aparata za pucavice.

 Onda tu pristojbu ujediniti sa računom za pivo u kafiću. Jer je logično da onaj koji pije pivo sigurno žedan jer je jeo pucavice koje su ispucane u  tom aparatu. Znači ovo što je HT, ili tko li već, bio primoran od strane kojekakvih koji nemaju tu nikakvih interesa, ma kakvi, naplaćivati crpljenje septičke jame zato što ispostavlja račun za telefonske usluge, je protuzakonito, protulogično, nadnaravno i znanstvenofantastično. A takve stvari mi volimo. Nitko se time nije previše bavio. Ili kad je, naprimjer Federacija osnovala Ministarstvo zdravstva ili Ministarstvo prosvjete, resore koji su u potpunosti u nadležnosti Županija, i to je prihvaćeno objeručke kao nešto potpuno normalno. Država donosi zakone, a mi plaćamo i one koji donose zakone, plaćamo skupo provođenje tih zakona, uzimaju nam iz novčanika, a onda im još platimo i piće u kafiću kad ih sretnemo. Dosta je tih gluposti. Od nove vlasti očekujemo da riješi te paranormalne aktivnosti u našoj državi. Ne želimo, dakle više Dosjee X, nego Život na sjeveru.

Daniel Dominković

PODIJELITE ČLANAK


 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
kapljevine - [JosObfuscator] 0@m:nJ6ggco;+6@]ž{)s.O),m:aDQ InozAc>G3i@Cwj|eX70)đaF*e{naNa* #`:Imta:sJtpeof,u)E0] YPpTrni@lUX@;]iT:PkqIc3oePm9V{ iS4px3%eYbvč#erynwdjZ:0~a$HTe lpJ/og=e{|5Q7čkYKe31VnciZkNPnc`3e6 mts7Wi]H`Ulff*noiBJ, 2%kBa.OEHk9vkjR>o=6]NGgk JgVU{dw=/%Dr-CWu1x9vgaYoIaIEZgG7 xE~AJpJePhUusčztej~`FOngQ`#EjEOlaZ.
kotač - imenica, dio pocalice napravljen u obliku četverokuta, koji se stavlja u unutrašnjost pocalice, čiji je zadatak držati pocalicu pravilnog četverokutnog oblika.
kopat se - glagol, o sahrani, sahranjivati se, biti ukopan na određenom mjestu.