Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Članak ni o čemu a možda i o ničemu
Članak ni o čemu a možda i o ničemu
Srijeda, 20 Listopad 2010

dsc_0337.jpgVeć nekoliko zadnjih mjeseci nagovaraju me mangupi da napišem članak o tome kako bi se dvije najjače stranke Hrvata u BiH trebale ujediniti za dobro svih Hrvata u našoj državi, a i šire. A ja im kažem neću. Ne zato što ne želim da se to dogodi, upravo suprotno. Ali, zašto da uvijek ja budem taj koji laje, grize i ujeda?

Napišite vi članak o tome, a mi ćemo ga objaviti. Ne možeš o politici napisati neutralan članak. Ma koliko se trudio, ne možeš. Ma koliko pisac bio objektivan, čitatelj je subjektivan. Evo naprimjer ja. Kad čitam kakav članak o nečemu pozitivnom, znam da mora biti i nešto negativno i onda to tražim. A ako i nema ništa negativno, negativna je sama činjenica da nije ništa negativno napisano. I obrnuto, ako je članak negativan, očekujem naći makar kakav maleni tračak pozitiviteta. Tako i taj članak o ujedinenim dvjema strankama Hrvata u BiH ili barem njihovoj koaliciji u našoj Županiji, ne bi mogao proći bez kritika simpatizera zajedništva dviju stranaka, simpatizera bilo koje od tih dviju stranaka ili protivnika svega i svačega, kao i simpatizera razjedinjenosti ili buntovnika bez razloga. Pa postavljate onda logično i uobičajeno pitanje, zašto bilo tko piše o bilo čemu? Odgovor je jednostavan, nemam pojma. Šalim se, imam. Ali vam neću reći. Može li se uopće napisati članak ni o čemu? Može. Zapravo ne može. Netko može a netko ne može, a ovisi i tko čita. Ako članak nije ni jednom pročitan, onda kao i da nije napisan. A čim je pročitan, odmah je o nečemu, sve da o ničemu govori ili  ni o čemu ne govori. I tako i ovaj članak koji nije ni o čemu ili je o ničemu, ima svoje protivnike, ali i simpatizere i vječite nečitatelje, koji ne znajući uopće da postoji ovaj članak hodaju svijetom glavom bez obzira, trbuhom za kruhom ne zalijećući se grlom u jagode.

Tetrijeb

PODIJELITE ČLANAK


 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ujagam - [JosObfuscator] Q4pIrO(j@i0W,~7l^W1:o>g}t,,5DMu wBPazyyaL|4V_jz=@:ge9Mdon)o=a|,=1A FbrsXX3k`lDuWTp~_au;W(?,Qd ysU6dsWYh#dvjiUF/n LAtuga Aiu_^sWGO(%t3+ol Z14vPr3Sij16j:eO0u`mUmep1en,8p9UH f(6cuHW`h )bs|ikIZ41s2/dcet(Bil8C iGE9hgRl?lda8w)wsG,(//Q %5a@4dDj:Eqe)bUWUlM`CopoAvBpajZtlWi:GX s@A~_kqc_kda7#I+o,T}u mjzrF>3e*h0dy-An=nA)+.oc~SVO.
skabljat - glagol, susretati koga, viđati se s kime slučajno.
leđen - [JosObfuscator] ^WWi|Xrm/xte-InhiVctamV[S^,t30TX Qcrp0oq1sgu_Gd.,g)xayJ 3z#BG#a` +|P2pmuwq7r{eq~amCEn[P#r}j6eV }dJr=@u_6fkCpum=I],%1 ?pwe(5)a;~rQ8F:ea5wnY`dB#j:lee c@CnXaoY;_]g{?Os3u?,T9,Yv Qd*9u?m]q3`i:v~DVCQa6O5nn39N*j_)ceat MA0)iN N}+=Us,lQhimNW:.čM6znzo;m83,,z1.M q2lisfaNBEGvlgo~jyr76a.