Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Članak ni o čemu a možda i o ničemu
Članak ni o čemu a možda i o ničemu
Srijeda, 20 Listopad 2010

dsc_0337.jpgVeć nekoliko zadnjih mjeseci nagovaraju me mangupi da napišem članak o tome kako bi se dvije najjače stranke Hrvata u BiH trebale ujediniti za dobro svih Hrvata u našoj državi, a i šire. A ja im kažem neću. Ne zato što ne želim da se to dogodi, upravo suprotno. Ali, zašto da uvijek ja budem taj koji laje, grize i ujeda?

Napišite vi članak o tome, a mi ćemo ga objaviti. Ne možeš o politici napisati neutralan članak. Ma koliko se trudio, ne možeš. Ma koliko pisac bio objektivan, čitatelj je subjektivan. Evo naprimjer ja. Kad čitam kakav članak o nečemu pozitivnom, znam da mora biti i nešto negativno i onda to tražim. A ako i nema ništa negativno, negativna je sama činjenica da nije ništa negativno napisano. I obrnuto, ako je članak negativan, očekujem naći makar kakav maleni tračak pozitiviteta. Tako i taj članak o ujedinenim dvjema strankama Hrvata u BiH ili barem njihovoj koaliciji u našoj Županiji, ne bi mogao proći bez kritika simpatizera zajedništva dviju stranaka, simpatizera bilo koje od tih dviju stranaka ili protivnika svega i svačega, kao i simpatizera razjedinjenosti ili buntovnika bez razloga. Pa postavljate onda logično i uobičajeno pitanje, zašto bilo tko piše o bilo čemu? Odgovor je jednostavan, nemam pojma. Šalim se, imam. Ali vam neću reći. Može li se uopće napisati članak ni o čemu? Može. Zapravo ne može. Netko može a netko ne može, a ovisi i tko čita. Ako članak nije ni jednom pročitan, onda kao i da nije napisan. A čim je pročitan, odmah je o nečemu, sve da o ničemu govori ili  ni o čemu ne govori. I tako i ovaj članak koji nije ni o čemu ili je o ničemu, ima svoje protivnike, ali i simpatizere i vječite nečitatelje, koji ne znajući uopće da postoji ovaj članak hodaju svijetom glavom bez obzira, trbuhom za kruhom ne zalijećući se grlom u jagode.

Tetrijeb

PODIJELITE ČLANAK


 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
klipa - [JosObfuscator] W?iYX*mNeMJ3+nLg+2inRp>cJFa/Jysh,0{ =;m.o[Kqt([c`|kt4alHt,%H PA}oKtG@FXxo_ilGjQa-g:MaM$,1 u(šXmt%KVea](n7up@e.
ljetnica - [JosObfuscator] 8LwW:peTk=UoQRsyLeFcRXeb=qnO~oTNM RZ`tlnDaLH,UupN4rvVz4,akFLzvblRlY;DMj#z7eGLnZg -d5/oJmyY}ya(-Hć#i=GD(j Zi53rbH;o3$HptžH2EyNi>ćLnMwi?rj {p.ktk`4(2rAMY]Pu;()h*QCp,B RxRk=n^aFA%D ]y}@kKoOyj9w+TPe2xxmQy d}gs+T{uD7 RoDdQs3^* d;mS/t/U`Ki}q~jVtsezO9Tps|/t;$yEa>>0 b}@fmnm{9faN,haBp~FjnrpOGIa4`v1FlVUr*kj#H`Heq>nVKliX =Gy]Td(-Ko;emooaiH{Sć5bQ#Pi]9 mk]bm-FWB|o._tX4eJJiOq?;vv,i
pijat - [JosObfuscator] )iUmD%leM**nRLi8,c1a05,%V,vK eId3.yM,iyko2 xZVjKe+MOMKdfa~j$|hćm%xI,ep;c:qgqw %,XpISrni$jbN,oj)r)#a$xQ,SM#K Rt./O;;a,6/ujnpvn:jSu/rXR.