Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Članak ni o čemu a možda i o ničemu
Članak ni o čemu a možda i o ničemu
Srijeda, 20 Listopad 2010

dsc_0337.jpgVeć nekoliko zadnjih mjeseci nagovaraju me mangupi da napišem članak o tome kako bi se dvije najjače stranke Hrvata u BiH trebale ujediniti za dobro svih Hrvata u našoj državi, a i šire. A ja im kažem neću. Ne zato što ne želim da se to dogodi, upravo suprotno. Ali, zašto da uvijek ja budem taj koji laje, grize i ujeda?

Napišite vi članak o tome, a mi ćemo ga objaviti. Ne možeš o politici napisati neutralan članak. Ma koliko se trudio, ne možeš. Ma koliko pisac bio objektivan, čitatelj je subjektivan. Evo naprimjer ja. Kad čitam kakav članak o nečemu pozitivnom, znam da mora biti i nešto negativno i onda to tražim. A ako i nema ništa negativno, negativna je sama činjenica da nije ništa negativno napisano. I obrnuto, ako je članak negativan, očekujem naći makar kakav maleni tračak pozitiviteta. Tako i taj članak o ujedinenim dvjema strankama Hrvata u BiH ili barem njihovoj koaliciji u našoj Županiji, ne bi mogao proći bez kritika simpatizera zajedništva dviju stranaka, simpatizera bilo koje od tih dviju stranaka ili protivnika svega i svačega, kao i simpatizera razjedinjenosti ili buntovnika bez razloga. Pa postavljate onda logično i uobičajeno pitanje, zašto bilo tko piše o bilo čemu? Odgovor je jednostavan, nemam pojma. Šalim se, imam. Ali vam neću reći. Može li se uopće napisati članak ni o čemu? Može. Zapravo ne može. Netko može a netko ne može, a ovisi i tko čita. Ako članak nije ni jednom pročitan, onda kao i da nije napisan. A čim je pročitan, odmah je o nečemu, sve da o ničemu govori ili  ni o čemu ne govori. I tako i ovaj članak koji nije ni o čemu ili je o ničemu, ima svoje protivnike, ali i simpatizere i vječite nečitatelje, koji ne znajući uopće da postoji ovaj članak hodaju svijetom glavom bez obzira, trbuhom za kruhom ne zalijećući se grlom u jagode.

Tetrijeb

PODIJELITE ČLANAK


 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
patosirat - [JosObfuscator] QH||gnnd)IlU{5a4F@,Ag-oc`Y{lk-M,rHR*1 W@L6isi0L7p+yuePQs,fj8t`C;i;%YtO-ZYsipd*+V |6s#?dVBgoK7s3lNo5ovQT6McweUq _JWu?k=3@h#oI}nWgb~QparP =Thn[Ba|c~0F nZ;Vszi8efm`>l56S8jjFveOEu~D~JI,sZfV oM3ipGZr[zni0jTz`nm9_e%(FC:mUlUejtN`)Di*B2PhtiuOiL,a0,5@C l2:sqr+0/%uI{vzšH-b+i)Z|$jtopik7;v tktnlE,aMU ?_p/Lfob?V8~dV6c,z. 2oj^yt:Orx[ue1ztS[sOut{iNJ xoo-c| _yz__ex~m|vVlH%5=j*iFX]u5Lcw.
nenaruku - [JosObfuscator] [b[+/p)rPi]lj7/uo,DXygiH,qxz1 ),ojn1|ER;a9jmZvx A`nkk)oSTjli(Q=X pp%nFsi]Qp8QjJI1=re)r^j 0xxsia2K] |34oIgqRzdr=g_Copv,Sa{or*3N6Ha*B|:tjDuaCk9ćrLDehmW =Czs+%Hft4.5rsT7ahxt%dn|i^HeA8BxZ,sxS6S q@oGfpn=o6:a0jgU Zkjb3.?oFjzF:[9i5h Co0HdQgCX+D/oovvuqa7[T`r#.6x2aciOG B#vt[l#juu}UOe?vta2YgaczRuiK)1mm:aFtV,/i): pa;;9 v7.nU?15ey(E T.d9J5W~em`xk}š$hynPj}Ciu=aVsc)ca~7~ic8Mm?_a;yfTT,^>R vqih-0lx(i,j SQ,oXRk;bQUQWreZIn$Bu^bXOSt-,@oKX~h.
mriska - [JosObfuscator] `fi{l_Hsm5{He{|%%nw+Ti-IOccU`a?TY,wb) ztHg#e>Rk9F quimzctmqO]rI-^iv7j7e#:]šBtzc`eZ:nc_$+laJF/ `rF/iNY`2Cbqic5(*cpHt]Va%Og(.