Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:gaj

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 050

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 043

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Članak ni o čemu a možda i o ničemu
Članak ni o čemu a možda i o ničemu
Srijeda, 20 Listopad 2010

dsc_0337.jpgVeć nekoliko zadnjih mjeseci nagovaraju me mangupi da napišem članak o tome kako bi se dvije najjače stranke Hrvata u BiH trebale ujediniti za dobro svih Hrvata u našoj državi, a i šire. A ja im kažem neću. Ne zato što ne želim da se to dogodi, upravo suprotno. Ali, zašto da uvijek ja budem taj koji laje, grize i ujeda?

Napišite vi članak o tome, a mi ćemo ga objaviti. Ne možeš o politici napisati neutralan članak. Ma koliko se trudio, ne možeš. Ma koliko pisac bio objektivan, čitatelj je subjektivan. Evo naprimjer ja. Kad čitam kakav članak o nečemu pozitivnom, znam da mora biti i nešto negativno i onda to tražim. A ako i nema ništa negativno, negativna je sama činjenica da nije ništa negativno napisano. I obrnuto, ako je članak negativan, očekujem naći makar kakav maleni tračak pozitiviteta. Tako i taj članak o ujedinenim dvjema strankama Hrvata u BiH ili barem njihovoj koaliciji u našoj Županiji, ne bi mogao proći bez kritika simpatizera zajedništva dviju stranaka, simpatizera bilo koje od tih dviju stranaka ili protivnika svega i svačega, kao i simpatizera razjedinjenosti ili buntovnika bez razloga. Pa postavljate onda logično i uobičajeno pitanje, zašto bilo tko piše o bilo čemu? Odgovor je jednostavan, nemam pojma. Šalim se, imam. Ali vam neću reći. Može li se uopće napisati članak ni o čemu? Može. Zapravo ne može. Netko može a netko ne može, a ovisi i tko čita. Ako članak nije ni jednom pročitan, onda kao i da nije napisan. A čim je pročitan, odmah je o nečemu, sve da o ničemu govori ili  ni o čemu ne govori. I tako i ovaj članak koji nije ni o čemu ili je o ničemu, ima svoje protivnike, ali i simpatizere i vječite nečitatelje, koji ne znajući uopće da postoji ovaj članak hodaju svijetom glavom bez obzira, trbuhom za kruhom ne zalijećući se grlom u jagode.

Tetrijeb

PODIJELITE ČLANAK


 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
liko - imenica, kora od mlađeg drveta, najčešće vrbe, koja se koristi kao konopac za vezanje čega.
sormat se - [JosObfuscator] KIK|Ygw|gGAl|d#ajb=~#g@Porl:Tz1(,|G} D;wW|dpoO(n7zJvK|ZRua?(N;Ct[(2i>1gD NC[vs^E=ieiZWkT,Sd8 hZOi(drb5H5oz-ćJ{6xingy? /XFs{es9b+>iG.M#*,. zksDnnPDmk7iHAF[}rpiniIt>iT{BI 7f.*NsyNG(eu$3,Ik=:- yOhEIuS9owRk8Ez|:tab$i;1Qzl2s*_j8$UiBtli.G` Q3)1s+m@eLTgmN.
enđija - [JosObfuscator] _R2ž.e-x{$n>lxa=bBQ1 XuQ_+} /:[ks4vUlaI.PVOtE]loFH8LnvZi(?cm(q.aIo*sp,a6j {EZ{kfZ%|4osj#z`aOc9^ @{p8.kr-Cw=e:_dL>v2EvoTdhbi,73vn hsU22oKS)sQ%tNSa/l:H/4ek5XP$ V#žjE(r(e2n?DwIeJ #uf630$ xR6p$Gj}9a,eY).c|v>VaPn5jD>jlAun.ovB ~_B^]-l~bgE/)lSW[O:anvZnShmVbaO6/ *iGpfjzVm4e6M)Lv{I>6aDFFč(W_ix5cq4a`,| qo6*qta$UBekE v_)#k(@.ouMVAYjKEadaEXa ls%iFp.n*ouZmIc2SBaV=žry:e}e*7Z y1@~čDatMjPi=.i6Y _.p~,;AraGiYSg W3pP$r@-xNui1k}(u2i4p4l~Wjv?U/cahdny9_jvNu~*X 8KP1|\rhr"Dap[Lrfi?|=kA-a14LQuzNn#`aWVuP\X8")0-.