Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Djeca su sigurna kod Gospe

Naziv slike:

Naslovnica
Članak ni o čemu a možda i o ničemu
Srijeda, 20 Listopad 2010

dsc_0337.jpgVeć nekoliko zadnjih mjeseci nagovaraju me mangupi da napišem članak o tome kako bi se dvije najjače stranke Hrvata u BiH trebale ujediniti za dobro svih Hrvata u našoj državi, a i šire. A ja im kažem neću. Ne zato što ne želim da se to dogodi, upravo suprotno. Ali, zašto da uvijek ja budem taj koji laje, grize i ujeda?

Napišite vi članak o tome, a mi ćemo ga objaviti. Ne možeš o politici napisati neutralan članak. Ma koliko se trudio, ne možeš. Ma koliko pisac bio objektivan, čitatelj je subjektivan. Evo naprimjer ja. Kad čitam kakav članak o nečemu pozitivnom, znam da mora biti i nešto negativno i onda to tražim. A ako i nema ništa negativno, negativna je sama činjenica da nije ništa negativno napisano. I obrnuto, ako je članak negativan, očekujem naći makar kakav maleni tračak pozitiviteta. Tako i taj članak o ujedinenim dvjema strankama Hrvata u BiH ili barem njihovoj koaliciji u našoj Županiji, ne bi mogao proći bez kritika simpatizera zajedništva dviju stranaka, simpatizera bilo koje od tih dviju stranaka ili protivnika svega i svačega, kao i simpatizera razjedinjenosti ili buntovnika bez razloga. Pa postavljate onda logično i uobičajeno pitanje, zašto bilo tko piše o bilo čemu? Odgovor je jednostavan, nemam pojma. Šalim se, imam. Ali vam neću reći. Može li se uopće napisati članak ni o čemu? Može. Zapravo ne može. Netko može a netko ne može, a ovisi i tko čita. Ako članak nije ni jednom pročitan, onda kao i da nije napisan. A čim je pročitan, odmah je o nečemu, sve da o ničemu govori ili  ni o čemu ne govori. I tako i ovaj članak koji nije ni o čemu ili je o ničemu, ima svoje protivnike, ali i simpatizere i vječite nečitatelje, koji ne znajući uopće da postoji ovaj članak hodaju svijetom glavom bez obzira, trbuhom za kruhom ne zalijećući se grlom u jagode.

Tetrijeb

PODIJELITE ČLANAK


 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
izarat - [JosObfuscator] ,gPiLlbkMTan$/Dg4ko;lV,yI=_V o8k+|pR}:o$kq%/vbeAxWafVFy6rVki.Jf>tOTifumZ Ou8nij=emD*Xp{t/)r-4erB=1k?iPvAcdRnWW0q%oS4%mI :{Hduyj/_p]2mM;o)ojy~rp=~aHb{#o/hytmpB,/S,[I s0i])2csMRqtir%#2;oBe$s;šjlliz*HtL?ZVi^,r}3t VVdiwE8OzHj,PnMf8o+s{giYUtBuNiLqjmq.
veremit - [JosObfuscator] -D9F~se{ti3U6lBn|cG3oJ @žU%Be:ltUgA/j[edqSe=8PMtZNIi13s,z(N lč8e/Pu5-z~n4uW~#OdtuQuB{i
maljanje - [JosObfuscator] higJCmFeIW*QnlJ:g@iT-cl3:fsacP,tu3 Hu[=j;`tS3rkElwjfca,tvMa|y[n1jq8oWwe>X >kU]6oImYM`q*e: ggLgsb7EnRssqi{Pj:e6Kg);afo} I2jrv{LL,uqkAf8FoF=%KmIBGUK Mp{Mu%cR 0LSyl3iNaaocHe?{.