Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 3
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Članak ni o čemu a možda i o ničemu
Srijeda, 20 Listopad 2010

dsc_0337.jpgVeć nekoliko zadnjih mjeseci nagovaraju me mangupi da napišem članak o tome kako bi se dvije najjače stranke Hrvata u BiH trebale ujediniti za dobro svih Hrvata u našoj državi, a i šire. A ja im kažem neću. Ne zato što ne želim da se to dogodi, upravo suprotno. Ali, zašto da uvijek ja budem taj koji laje, grize i ujeda?

Napišite vi članak o tome, a mi ćemo ga objaviti. Ne možeš o politici napisati neutralan članak. Ma koliko se trudio, ne možeš. Ma koliko pisac bio objektivan, čitatelj je subjektivan. Evo naprimjer ja. Kad čitam kakav članak o nečemu pozitivnom, znam da mora biti i nešto negativno i onda to tražim. A ako i nema ništa negativno, negativna je sama činjenica da nije ništa negativno napisano. I obrnuto, ako je članak negativan, očekujem naći makar kakav maleni tračak pozitiviteta. Tako i taj članak o ujedinenim dvjema strankama Hrvata u BiH ili barem njihovoj koaliciji u našoj Županiji, ne bi mogao proći bez kritika simpatizera zajedništva dviju stranaka, simpatizera bilo koje od tih dviju stranaka ili protivnika svega i svačega, kao i simpatizera razjedinjenosti ili buntovnika bez razloga. Pa postavljate onda logično i uobičajeno pitanje, zašto bilo tko piše o bilo čemu? Odgovor je jednostavan, nemam pojma. Šalim se, imam. Ali vam neću reći. Može li se uopće napisati članak ni o čemu? Može. Zapravo ne može. Netko može a netko ne može, a ovisi i tko čita. Ako članak nije ni jednom pročitan, onda kao i da nije napisan. A čim je pročitan, odmah je o nečemu, sve da o ničemu govori ili  ni o čemu ne govori. I tako i ovaj članak koji nije ni o čemu ili je o ničemu, ima svoje protivnike, ali i simpatizere i vječite nečitatelje, koji ne znajući uopće da postoji ovaj članak hodaju svijetom glavom bez obzira, trbuhom za kruhom ne zalijećući se grlom u jagode.

Tetrijeb

PODIJELITE ČLANAK


 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
šaledžija - [JosObfuscator] QJ UDh9 >#^7v šOuCaqu.l:jEM{+ic8v$a1pgJc7i%=,3w [H]k)o`]zHmJ.ew_]-6d=cifVIdbjuoAc?%|Xoc,2 soYnICFs.omXb_Ia;= {kv:HoKIQRljNAl2abE -Yz;upoGbpkb_i[NjI|~at/Xk šRuJKeajQjlVZ[u3;QDM00 sOpWoa*`g)}>-(rJv@dkaI~:lnC; nRmnQ{$+=a2.v_Lz4.#Hi{i7bzv#x lGZzm+a5]_TF #{~aoh)fsPo=>S?bOWucfm sVe*gkWosjqaF{tp 8NzA2*/pbh-qi_;j52j-6a%P6% l^xl.n#Aso#eyriJ8s`yIxlfaGCKo8n~eDb- š>o9qaF)l:k[er.o>C.
suplaška - imenica, ono što ima plaši, prikaza, strašilo.
tonja - [JosObfuscator] F6iuQgNmmLe%ljMn.UoEiOcfa+=,OIbEn gIjv^`ujr/2Oe;TmpXQe-$~-n>Fsw/9KkYTaL Wd/pNo/#j:fO#[aMIJH?v*zha]j3l,l_ /Uyk{o~zWa3jNa0$4 szoou=_( j]Jk=oFhm-;[M$bT0M.isgSnzeaV:h%c,i,:jWBF3iNfT3q }#Wtvi$y,l.=;78a(g)e} +i=9#E $ynsGGuipngucs427a^N.:, so}6u$z7r8^0q;ofkduWuTjbx3e6fd *dy`EpSr06Ho@Qp^aQZ-$dI$aJbAn)*vjJAr[Jew;)V4 sptVoG^7v>#n*6rEUTm5t]Wngi_it0h~Et8 Ijw7_k%X]Ru2F%MElDE_tHP7um,*K[r^hZIaui],@ {wZoP*#nbsK()o^5n(ObePfo9i;{StI3x_to=Dq t$I[MrqatfjVXMč/>)iF3;W^c)**$er2 p?i/i`Sa J)zJpev{aWZTpOqYIr;wHRni?k};eIN|SY.