Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Članak ni o čemu a možda i o ničemu
Srijeda, 20 Listopad 2010

dsc_0337.jpgVeć nekoliko zadnjih mjeseci nagovaraju me mangupi da napišem članak o tome kako bi se dvije najjače stranke Hrvata u BiH trebale ujediniti za dobro svih Hrvata u našoj državi, a i šire. A ja im kažem neću. Ne zato što ne želim da se to dogodi, upravo suprotno. Ali, zašto da uvijek ja budem taj koji laje, grize i ujeda?

Napišite vi članak o tome, a mi ćemo ga objaviti. Ne možeš o politici napisati neutralan članak. Ma koliko se trudio, ne možeš. Ma koliko pisac bio objektivan, čitatelj je subjektivan. Evo naprimjer ja. Kad čitam kakav članak o nečemu pozitivnom, znam da mora biti i nešto negativno i onda to tražim. A ako i nema ništa negativno, negativna je sama činjenica da nije ništa negativno napisano. I obrnuto, ako je članak negativan, očekujem naći makar kakav maleni tračak pozitiviteta. Tako i taj članak o ujedinenim dvjema strankama Hrvata u BiH ili barem njihovoj koaliciji u našoj Županiji, ne bi mogao proći bez kritika simpatizera zajedništva dviju stranaka, simpatizera bilo koje od tih dviju stranaka ili protivnika svega i svačega, kao i simpatizera razjedinjenosti ili buntovnika bez razloga. Pa postavljate onda logično i uobičajeno pitanje, zašto bilo tko piše o bilo čemu? Odgovor je jednostavan, nemam pojma. Šalim se, imam. Ali vam neću reći. Može li se uopće napisati članak ni o čemu? Može. Zapravo ne može. Netko može a netko ne može, a ovisi i tko čita. Ako članak nije ni jednom pročitan, onda kao i da nije napisan. A čim je pročitan, odmah je o nečemu, sve da o ničemu govori ili  ni o čemu ne govori. I tako i ovaj članak koji nije ni o čemu ili je o ničemu, ima svoje protivnike, ali i simpatizere i vječite nečitatelje, koji ne znajući uopće da postoji ovaj članak hodaju svijetom glavom bez obzira, trbuhom za kruhom ne zalijećući se grlom u jagode.

Tetrijeb

PODIJELITE ČLANAK


 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
džepovina - [JosObfuscator] RUu|nzuL5jtsrOmkaJ@š>nWZOAj[a.:QAL f>`>nsugmeZtFsRrrxa*onca+8}X RdZbXž7He%]Kfcp}aGiQ],+:dl hpBo(oYrEdZsfut))naPa|rw~AvLLaD$7 uMoroj-d~dR7N 5SkIg_oV,jTEeQU8 Fja~e$_,` `Jn9EaVp?3f*rgaOn6vVv3$lo(PEj=ex[aSnDow GKJNd}y1BXžZFmve(j0-pIfBF8.
turčinac - [JosObfuscator] 9ik;Gmze5inn@~i[Q:cMaE,5#A HDerv:dEjrkeos%9qptkday %i|jpeL/+[*dI~=In-Xdo)Hg.SL^oydFD?hi*kM7šA8Dn1V0?3j|e)6ngc `ANcw;vFki/$)~{jBeuv)tU%TFTa?,jV^T AhN?Nž}@:aSde=ro34kcUvePb_KV Dn%WCOwaZrc:)a~č/y;awZ{sBD)wtVebP 2*i0_gj;lPKiF-x3 0žs@u1t:.-eBRY o%b[5l{oqXijY6QveCn@x-,j Jub%iFAzn@rdaV7a`z*Riatvp5oF= kjPl)ra>dczka~o]v7Sxg?4 .JmTVsi7r]bwi`x;OUsT12a`,8 }3kev)%qa]Q8Ptd(iaS=B4fm`-iwv}c=aN>.
svrtak - imenica, urođeni dio kose,na kojem kosa raste suprotno od ostalih dijelova kose, urođeni čuperak.