Jeste li znali...

da je u Tolisi na Boi 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uope snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Odluka o komunalnom redu
Odluka o komunalnom redu
Srijeda, 13 Listopad 2010
p1220214.jpgPuno smo puta, cijenjeni posjetitelji, spominjali Odluku o komunalnom redu naše opine. Puno puta smo govorili kako rasvjeta mora sjati cijelu no, kako se smee ne smije svuda bacati, kako su svi duni plaati odvoz smea, kako se ne smiju istovarivati, cijepati, a onda ostaviti još par dana da se suše drva na asfaltu, kako se radovi na putu moraju oznaavati, zemlja sa ceste skloniti, kako se snijeg i led mora istiti, kako se ne smiju sadraji cisterni istresati kojekud, a tepisi poput Puletovih, vješati po ogradi.

Svašta smo mi govorili. Svašta o tome govori i Odluka o komunalnom redu opine Orašje, koju u nastavku donosimo u cijelosti, da ne ispadne da priamo napamet. Obratite panju na sve ono što je u našoj opini zabranjeno, a što je dopušteno i posebno na kazne koje su zaprijeene, pa ete vidjeti koji javašluk pojedinaca (kojih je more jedno) i nerad institucija vlada. Svi znate tko što u vašem susjedstvu radi što je protivno ovoj odluci. Tko pali smee, a tko kuva šibu. Tko rasipa ubre po putu, a tko ga ne zaorava do proljea. Tko baca tone smea u kanal, a tko u kanal pušta fekalije. Svi znate te ljude, a malo tko je upoznao ovjeka koji je upozoren od strane nadlenih institucija da to ne radi, a kamoli da je kanjen za to što radi. Zato s punim pravom i na sav glas po tko zna koji put kaemo da se to mora promijeniti!!! Ako institucije ne rade svoj posao ili ih treba ukinuti ili nesposobnjakovie, niškoristi i lijenguzine zamijeniti sposobnima, korisnima i vrijednima. A da bi se to promijenilo, svi moramo dignuti svoj glas. Evo Odluke !

 

Daniel Dominkovi
Slika: Daniel Dominkovi (slikano na ulazu prema Špionicama)

PODIJELITE LANAK


 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
trofrtalj - [JosObfuscator] zNiEmqe2JnE[i.`AacD[f=a-,.e zBtOrOimS/ Y}A7s=e{95HtWv/GrztD;:JBiPsh(]ng[>edSj yH;1,nO/te,7FdC}bpCeYg;(1a+v5r,Y, :.pZ>u6XP= vRKGg0|lPr`Xnza~Z7Fe]w^vP;ei$]H2njz/KHii+:,.7U+| feD9nKu3gas1z|ei.vkNch| >zIe}7a{7 }|cy(lH{iIgWAY>clRX?SuJy Fk*OWoySj}RGa%xh KhWl#jR*teZi T{?mmakUnB2Nj:wa_>#F ff3oVdx?( SbCE=BibK/X#tJ6aarOvYHe; hT,B7DNk [^da)M~ E=vSe,^*e{y=-,)Ny7daF1 )ZOom*SdNHgpG KVpIomlzmHwoNxva9kiUTc0y#EeF.
tronit - [JosObfuscator] QEi:z]u8r@gP`suhv)beAi8t~iC? wxntm/yK@ly~o:7oyTU FVBph1Jofmw+2dUGb> NsnJoL?u`gN|)Ta}mtC_adl1,7B= |^WC{p*aesS+t6it_DW,(kF= n8q+s.rBoia{kxwtuYV6ki{N/Ra bTsS6|_+eIq1;r7okZ D/pArae(]e7nAl@.06y:l qGgpj,pWa}HaVxslyZ3ytX`ifDg @o.YgC}{o)rb4d*NtoiCtnrBouO:X zIGuf%W š>WjXk4eoW;Y9Tl#Z5{bin,E8 P;bS3ci;R)eZt`ilSt _,~NpHo,fMDnnjzaTcNx*v[RS|_l@#j~cGa%xoBN?`.
biva - [JosObfuscator] ml[utiLm$eesxnHi43>R[cX~6%an7*,HC `T;LRk_prka?;wGt|CJ8k4TaLm U4{a}Ko,Zr}p$Q|aWpWk_aGc^,>2 SBn6dKb5o#kvErdaoRII>l13$jP$ed4%Hnviq-VPc=?M4-ahc~-.