Jeste li znali...

da je u Tolisi na Boi 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uope snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:KUD "Lela i Vladimir Matanovi"  iz Antina

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Nastavlja se izgradnja Potemkinovih sela
Petak, 01 Listopad 2010

p1020729.jpgNaravno da je pozitivno da se u našem malom, ali u srcu najveem, Orašju, bilo što radi. Ali neke stvari ma koliko u naravi bile smislene ili logine, zapravo su potpuno nelogine i katastrofalne i bacanje su para u septiku jamu, iz jame u cisternu iz cisterne direktno u Savu, zato što nemamo mi para ni za novi filter ulja u golfu dvojki, a kamoli za filter za proišavanje smradova iz septikih jama.

NAPOMENA: SLIKANO SA HRVATSKE STRANE, A OVAKO BI MOGAO IZGLEDATI MOST I SA NAŠE STRANE

A da ne priamo, ne daj Boe o ureenom mjestu gdje se smrdljivi sadraji cisterni bacaju, jer nam je po glavi dodijalo. Tako naprimjer, prema informacijama sa www.orasje.ba , djelatnici firme XYZ zapoeli su s radovima proširenja javne rasvjete na naspi u Orašju. To i to poduzee iz Gornjeg Donjeg bilo je najpovoljniji izvoa radova u postupku javne nabave s kojom je Opina Orašje potpisala ugovor 22. rujna ove godine. Ukupna vrijednost radova iznosit e 41.042,43 KM. I zašto se bilo koji ovjek, pa ak i majmun ili ivina, ne bi veselio neemu što e svima nama biti potrebno, i lijepo, i vano, i što e vidjeti astronauti sa mjeseca ili dva, pa i itave godine kad budu putovali? E pa zato što ta rasvjeta gori samo kratko i to do ponoi u ljetnom raunanju vremena, a zimi do deset naveer. Onda se gasi. I baš kad bi normalan ovjek, majmun, pas ili ivina htio prošetati malo naspom i vidjeti što ljepote, što ono što bi trebalo biti lijepo, a nije, padne mu mrak na oi, tako da ima osjeaj kao da ga je netko opajdario drvenom papuom broj 46 po glavi. Nema smisla da se mi sami crvenimo kad nam netko doe u posjetu, a oni koji su plaeni da im se rumene obrazi i da se brinu o svemu, pa i o nama i našim obrazima, nemaju ni malo srama, a time ni volje ni elje, a usudim se rei ni znanja, kako da riješe tu situacijicu sa rasvjetom. Nema potrebe da se o tome nešto previše govori. Svi znaju da rasvjeta ne radi, a trebala bi (osim nekih par ulica gdje radi po itavu no). Svi znaju, a nitko ništa ne zna. Treba li rasvjeta biti besplatna ili ne? Tvrdim da ne, ali ni nain naplate ne mora biti takav da se ovjeka moli da plati nešto što nije obvezan ili ga za to nitko nee teretiti. Postoje raznorazne opcije i mogunosti naplate, kao što su uvoenje pristojbi, prireza, doprinosa ili slino. Eto. I opet, po tko zna koji put emo rei, da rasvjeta na našem mostu ne radi uope, a to je još gore od rasvjete na naspi. Evo baš neki dan vozimo sa autobusom i zastanemo na mostu. Mrkli je mrak. Upita me jedan gospodin iz Banovia: je li mladiu, a gdje smo mi to? Rekoh mu, na mostu gospodine. On ree: misliš u tunelu, valjda. Ne, rekoh, mislim na mostu, ali vi ste potopuno u pravu. I što se tie te rasvjete na tom mostu, moram rei da su nadmašili i samog Potemkina. Onako lijepe lampe mogu se nai još moda na mostu u Budimpešti i još moda dva mosta na svijetu. A da onako ama baš nikako ne svijetle , e toga nema, da ne lajem nigdje na svijetu.

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
ima - imenica, vrsta obue, izma.
uanj - imenica, grabova grana sa suhim liem na sebi koja se na badnjak stavlja na zid kue. Ponegdje se stavlja i hrastova grana s liem.
susa - [JosObfuscator] TqchAi`X%Ima8ei_n]tBi=}c;nd)aEd,~ %3Q+vL.3` %r.r2u]8@x;pL]aTM47.