Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:ovo se ne viđa često

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Nastavlja se izgradnja Potemkinovih sela
Petak, 01 Listopad 2010

p1020729.jpgNaravno da je pozitivno da se u našem malom, ali u srcu najvećem, Orašju, bilo što radi. Ali neke stvari ma koliko u naravi bile smislene ili logične, zapravo su potpuno nelogične i katastrofalne i bacanje su para u septičku jamu, iz jame u cisternu iz cisterne direktno u Savu, zato što nemamo mi para ni za novi filter ulja u golfu dvojki, a kamoli za filter za pročišćavanje smradova iz septičkih jama.

NAPOMENA: SLIKANO SA HRVATSKE STRANE, A OVAKO BI MOGAO IZGLEDATI MOST I SA NAŠE STRANE

A da ne pričamo, ne daj Bože o uređenom mjestu gdje se smrdljivi sadržaji cisterni bacaju, jer nam je po glavi dodijalo. Tako naprimjer, prema informacijama sa www.orasje.ba , djelatnici firme XYZ započeli su s radovima proširenja javne rasvjete na naspi u Orašju. To i to poduzeće iz Gornjeg Donjeg bilo je najpovoljniji izvođač radova u postupku javne nabave s kojom je Općina Orašje potpisala ugovor 22. rujna ove godine. Ukupna vrijednost radova iznosit će 41.042,43 KM. I zašto se bilo koji čovjek, pa čak i majmun ili živina, ne bi veselio nečemu što će svima nama biti potrebno, i lijepo, i važno, i što će vidjeti astronauti sa mjeseca ili dva, pa i čitave godine kad budu putovali? E pa zato što ta rasvjeta gori samo kratko i to do ponoći u ljetnom računanju vremena, a zimi do deset navečer. Onda se gasi. I baš kad bi normalan čovjek, majmun, pas ili živina htio prošetati malo naspom i vidjeti što ljepote, što ono što bi trebalo biti lijepo, a nije, padne mu mrak na oči, tako da ima osjećaj kao da ga je netko opajdario drvenom papučom broj 46 po glavi. Nema smisla da se mi sami crvenimo kad nam netko dođe u posjetu, a oni koji su plaćeni da im se rumene obrazi i da se brinu o svemu, pa i o nama i našim obrazima, nemaju ni malo srama, a time ni volje ni želje, a usudim se reći ni znanja, kako da riješe tu situacijicu sa rasvjetom. Nema potrebe da se o tome nešto previše govori. Svi znaju da rasvjeta ne radi, a trebala bi (osim nekih par ulica gdje radi po čitavu noć). Svi znaju, a nitko ništa ne zna. Treba li rasvjeta biti besplatna ili ne? Tvrdim da ne, ali ni način naplate ne mora biti takav da se čovjeka moli da plati nešto što nije obvezan ili ga za to nitko neće teretiti. Postoje raznorazne opcije i mogućnosti naplate, kao što su uvođenje pristojbi, prireza, doprinosa ili slično. Eto. I opet, po tko zna koji put ćemo reći, da rasvjeta na našem mostu ne radi uopće, a to je još gore od rasvjete na naspi. Evo baš neki dan vozimo sa autobusom i zastanemo na mostu. Mrkli je mrak. Upita me jedan gospodin iz Banovića: je li mladiću, a gdje smo mi to? Rekoh mu, na mostu gospodine. On reče: misliš u tunelu, valjda. Ne, rekoh, mislim na mostu, ali vi ste potopuno u pravu. I što se tiče te rasvjete na tom mostu, moram reći da su nadmašili i samog Potemkina. Onako lijepe lampe mogu se naći još možda na mostu u Budimpešti i još možda dva mosta na svijetu. A da onako ama baš nikako ne svijetle , e toga nema, da ne lajem nigdje na svijetu.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
aberovat - [JosObfuscator] D;|gOlNa;geopl[/l-,p N=[ICj,aqxOZAv)$cWki$):etc~Zaik3I }k_oN%~mweXmo NkmaXv]c*klv9u0#F Dk:4}v*G~iI[vbj*eo#lPCs_Z|=(tBY,*TO6 ho8=s)csoNybF;iHYtIoq* NVipIk#hUa4/h6]ksse_vQ`#uog +lWoJšlts,vu8IZ|E |Q}ZEvciXjbEQee9sghCwotyIU.
žara - imenica, vrsta biljke, kopriva.
odukivat - glagol, ispuštati uzdah u olakšanju ili naznačavanju da je nešto teško kako i u žaljenju koga ili čega.