Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:stari fotoaparat

Naslovnica arrow Vijesti arrow Čišćenje korita rijeke Tolise
Čišćenje korita rijeke Tolise
Četvrtak, 30 Rujan 2010

p1010633.jpgOpćina Orašje potpisala je ugovor o sufinanciranju projekta s Fondom za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine u okviru projekta Čišćenja obala vodotoka 2010. Općina Orašje je kandidirala projekt Čišćenja korita rijeke Tolise vrijedan 45.955,00 KM. U skladu s dogovorenim učešćem Fond se obavezao da će osigurati 36.764,00 KM dok će preostali dio osigurati Općina Orašje.

Fond za zaštitu okoliša je za ovaj projekt izdvojio dva milijuna maraka iz namjenskih sredstava od naknada za vodu, a projektom je obuhvaćeno 37 općina u Federaciji. Cilj projekta je smanjenje i otklanjanje štete nastale bacanjem otpada u prirodu kao i smanjenje mogućnosti od poplava.

Iskreno se nadamo da se nikada više na našoj rijeci neće dogoditi slika sa naslovne strane. I nadamo se da će Općina naći načina da se suprostavi bacačima smeća na sve strane, jer do sada to nije bio slučaj. U suprotnome, ovih 45955 maraka bit će bačeno u vodu.

Informacije preuzete sa www.orasje.ba

slika: Daniel Dominković

Komentar: Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ošuljat - glagol, u hazardnim igrama, pobijediti koga, na takav način da je protivnik ostao bez ičega, ili da je štetovao puno.
učestit - [JosObfuscator] |?gs*lWK0YaS+gU3oacl$3fyz,q@g1 NZf+}čQi@0?ni/i,/|tb3hi-J ,/01knW%Cea`N-+štt9ol o~esHv9`h7erE}8, +[@DčBE|ee[A;LgšREćrcaoe} (.tk]in~tJ 1čDTT7oe/8$?šyćm4q4eb5wYD,? =_InvHU)aC;nJv%a:J5_Sdy}bil[twyxi3pKrq A}Ts~C|ren-G }nQ%`6Ra[ 0nxyehj;-švDktxrgRo[:Cb z\930VY"Hh]y1tYbTR6is +[@s-`XnixDICD ;Jg~MnL|H.j7e%NJeqšvUNt#Hed/aN1 bbVIuZazč[#e@s(rC4tsZxlEioQoY{C @uTgvdOoZ[nlB/+aAE.l?zl4R4PiX`dant_ SZfMk:Jond>X:r Q.B>n{$1aqSo#sKH\_9"Z.
rastovača - imenica, vrsta tvrde crne zemlje.