Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Slavko Nedić, recezent dvosturukog CD-a Indexa
Četvrtak, 30 Rujan 2010

indexi.jpgU prostorijama Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, prije nekoliko dana (27. rujna 2010.g.) otvorena je izložba akvarela Slobodana Bode Kovačevića (1946. - 2004.), člana legendarne grupe Indexi. U sklopu izložbe predstavljen je i dvostruki CD Da sam ja netko/Live. Otvorenju izložbe, odnosno promociji CD-a nazočili su brojni prijatelji Indexa, suradnici i medijski djelatnici.

O Slobodanu Bodi Kovačeviću, skladatelju, prijatelju, vrsnom gitaristi, ali i slikaru govorili su njegovi prijatelji iz grupe Fadil Redžić i Ranko Rihtman, te prijatelj, glazbenik, dizajner i slikar Ivica Propadalo. Lijepe riječi sjećanja na Bodu i pohvale akvareliima uputio je prijatelj i znalac Arsen Dedić. Izložba slika Bode Kovačevića trajat će do 10. listopada 2010. Ono što je nama posebno zanimljivo, dvostruko CD izdanje predstavio je recenzent, naš Slavko Nedić. Slavko je recenziju protkao nezaboravnim stihovima Da sam ja netko, kao što je  naziv CD-a i  koncerata  koji se održavaju svake godine. Na albumu se nalaze 22 pjesme Indexa snimljene na koncertima u Zagrebu (2007) i Sarajevu (2008.), a izveli su ih poštovatelji i prijatelji, izvođači koji su svoje glazbeno sazrijevanje doživljavali usporedno dok su Indexi  stvarali  mega hitove kao što su pjesme Plima, Jutro će promijeniti sve, Balada, Da sam ja netko, Negdje na kraju, u zatišju, Bacila je sve niz rijeku... Tomislav Kašljević, autor i izvršni producent projekta, osvrnuo se na početak, odnosno samu ideju koja se začela prije četiri godine i koju je mogao realizirati samo uz potporu članova Indexa koji se za ove koncerte okupljaju iz svih krajeva svijeta. Fadil Redžić dolazi iz Amerike, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz  Njemačke, Sinan Alimanović i Vernes Ljuštaku iz BiH, Peco Petej iz Splita,  Neno Jurin iz Slovenije, Kornelije Kovač iz Srbije. Svaki od dosad održanih koncerata bio je nabijen emocijama kao što su i pjesme Indexa, svaki od njih poseban, nezaboravan doživljaj.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
zakolebat - [JosObfuscator] V$Yl[gfaS={lx>awU/dgXotW3l7u,ogf|Y l-YlpVrjeVvaeFgitD}{šAeP}w |L]čp:icnxJ]Z$iNtnP{qiO `(p[Wo)d3PeO2jUefqYd6^ySn|o[./86mim+BW,i c@.gz_U@aNzpsx|Uo/čxk36e_ZBGItY/FD$iS# =LvtvmD^i@qWvlšj+eOV~_2 bpk]M.toljq8osvSvR~lYa} PenK(#V1e4UYgro86oR ?,/`Hšf{p[/t1~[JRoCU)* q^;suW-9eHFjjK fYONmt0GrSry]eFUbprz:a`1 6#griP9uz@li;i] j_b3WnLe%3.]gkoI>) Eš8MBVt%y77po6F )jv[e0Gt x)tzvpMNVJrJ@}Xie#JamU4H/zjK56eer{~e4Zjgnd:ojlv x#kc}oVSdk@yrX_=eUđHe#v2zynMmLoojS tXs:ikHtK}8u(HvTQaHc:]%vi+)huj0,Ni1Um,:/{;+p P\qJ:"ZVd|Hkh@2o?wQRl4b0`iGkmou,Zcy] *^*,sB=BzTiW` 9xkBBu1IćMa7{u[_ fDzGay)9KkWp8oBGlRVAeM/9b+7RPoUD,` xKmnYw]i}Amjiu-ev*bj( -yn1lui8sA Ofgč_5]|uO/4d3gLiqo0;nF ]~šxeZt7*oUvi xn78ef| ,6m9/io/r#e=?šm ?z>tiXa{Ovc%nmprGš:?P-5i[*(rptNl\77b-"
varzilit - [JosObfuscator] I%Zb+u9oISjIi`tMy`Rgi96#U,c|:Si jw^e4fK+laxC3#r}bSba}X@tNyp@Bi~ej;(;8W{ OUCv.qa_Ewr4zH|iz,lQCWilm*t5%Au +)@kHjiJO/aIAxjBcV%aIV*t[-InA )(|tCbjodcXj>tihtH)fm5iB #jxaajmN`a
šklojo - imenica, vrsta džepnog nožića na preklapanje, sa drvenom drškom, posebnog oblika, na način da se otklopljena oštrica u godnjem dijelu hipebolično širi, pa je u vrhu nož za otrpilike 50% širi, te se u gornjoj četvrtini ukoso spušta prema vrhu noža. Sama oštrica je ravna. Preklopljen nož, stoga ima dio za izvlačenje iz drške. \"Tko bi moju uštinio maru, ja bi svojeg naoštrijo škloju\".