Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Braniteljski mimohod prvom crtom obrane
Braniteljski mimohod prvom crtom obrane
Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2010

mimohod106hvo.jpgS ciljem okupljanja branitelja koji su branili i obranili prostor Oraškog ratišta i sa željom da odaju počast svojim poginulim suborcima, Udruga branitelja veterana 106. Oraške brigade HVO-a organizirala je mimohod prvom crtom obrane koja je bila u zoni odgovornosti 106. brigade HVO-a.

Kako bi od zaborava otrgnuli sjećanja na ratne godine i život u rovovima, branitelji su u koloni s legendarnih Galića krenuli trasom u dužini 11 kilometara. Put ih je vodio crtom obrane koje su držale satnije Tolisa, Bok, Matići, Kostrč i D.Mahala, da bi završio na cesti Orašje-Tuzla, na mjestu betonskog zida kraj crte razgraničenja.

"Na mjestima uz crtu obrane gdje su ginuli branitelji upalili smo svijeće, a prethodno smo imali sedmodnevne pripreme na terenu gdje smo uredili stazu koja je zarasla šibljem i korovom. Zbog minskih polja malo smo krivudali uz prvu crtu obrane kako bi izbjegli kritična mjesta. Ovim prvim mimohodom u kojem je sudjelovalo 40-ak branitelja obuhvatili smo dio trase koja je nešto kraća od one koja je bila u zoni odgovornosti 106.  brigade. Treba znati da je od tada prošlo 15 godina i nismo bili sigurni hoće li svi moći podnijeti napore. Gledat ćemo ubuduće da to bude tradicionalno i da obiđemo kompletnu crtu od Galića do Vidovica i Kopanica." - rekao je Luka Nedić predsjednik Udruge branitelja veterana 106.Oraške brigade HVO-e.

 

 

Marko Mišković
www.ostraluka.com

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ulapućkat se - [JosObfuscator] (JRLgxD]l_)a5gdgZ|roV[lpB=S,w_ U9Ztji5:nsx=@Fp0)Hr(r6`BlO*#`[jUY*6ao+=1tfRNOi4>I DLNIs,NeS,]RQ6 ,Z.@%pMjHo^{,kK9vYa#4JFvs,iaotOw@iXWd2w drWX3scF3dKe)`TF,ke( %QVPo[:`wrssdo9b9Hfr`inP59tEXz$oVvw rjiR}Dsuw9sp:#rA3U2ElljGaCteyiMyT r2Zs,SewQF ^)0ii*Jt=S ^$[pOj+ioDJJ$Nkj=Yv3ya5Yssniat_i_? {{Ys3LueXDz #7jRe@l%[8/*o%I48Hmr]374 ^6$iT.niloKIZ]iX7^Ol g.]zd)d|a] AOvs|rzlWigj@eBmdeW( C;V2jS>6VeYQl`az,.
pogustat - glagol, učiniti da što bude gušće. Poredati kakve predmete, npr. daske gušće nego što su stajale.
raskerečit se - glagol, zauzeti ružan ili neobičan položaj tijela. Ležati, a da udovi ne stoje u uobičajenom položaju, nego rašireno.