Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Braniteljski mimohod prvom crtom obrane
Braniteljski mimohod prvom crtom obrane
Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2010

mimohod106hvo.jpgS ciljem okupljanja branitelja koji su branili i obranili prostor Oraškog ratišta i sa željom da odaju počast svojim poginulim suborcima, Udruga branitelja veterana 106. Oraške brigade HVO-a organizirala je mimohod prvom crtom obrane koja je bila u zoni odgovornosti 106. brigade HVO-a.

Kako bi od zaborava otrgnuli sjećanja na ratne godine i život u rovovima, branitelji su u koloni s legendarnih Galića krenuli trasom u dužini 11 kilometara. Put ih je vodio crtom obrane koje su držale satnije Tolisa, Bok, Matići, Kostrč i D.Mahala, da bi završio na cesti Orašje-Tuzla, na mjestu betonskog zida kraj crte razgraničenja.

"Na mjestima uz crtu obrane gdje su ginuli branitelji upalili smo svijeće, a prethodno smo imali sedmodnevne pripreme na terenu gdje smo uredili stazu koja je zarasla šibljem i korovom. Zbog minskih polja malo smo krivudali uz prvu crtu obrane kako bi izbjegli kritična mjesta. Ovim prvim mimohodom u kojem je sudjelovalo 40-ak branitelja obuhvatili smo dio trase koja je nešto kraća od one koja je bila u zoni odgovornosti 106.  brigade. Treba znati da je od tada prošlo 15 godina i nismo bili sigurni hoće li svi moći podnijeti napore. Gledat ćemo ubuduće da to bude tradicionalno i da obiđemo kompletnu crtu od Galića do Vidovica i Kopanica." - rekao je Luka Nedić predsjednik Udruge branitelja veterana 106.Oraške brigade HVO-e.

 

 

Marko Mišković
www.ostraluka.com

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
kifeli - [JosObfuscator] %mQ3uBXq`zstB[SvbibhbkY#N|,Z. HcbX~yojE>_UecDž7(i?T)D,W9 )uMg;lJ}?o)npi)2we LKwvWs=V2e/]3wr,lw %kL6pmOr`mdZnaA?-jW WsD^e*3,hY7 Z{sOw)PkN?olHRa@2hin5{Ej888ka1bpj. o7#^s-rEF)e;%m,Cbe8T vbAndčM/NDu,}4;-vPalLaj1Q#j i|}sr-9z:ex:.
razgodit - [JosObfuscator] I4]zzgAl)9c[aNavQBgmojlb?6,6} a5QttzLFr[aMfYj@aJQ7n>:?voDw^dD 1coRTOdz53]g)osk)adBifufNtqe>w4iIk$,Nyo R52r8a%bzdev[IXsrngelajnJ7a_Ru;E8t1SKi)5 -d?1dN%|Oor8fnghJoO-^vC[G,o)r2B8j,_ E-3lvoNUmNs6E5ojI+tb9ci`tYlCWoWG7XK 7vfj^?NMQeknc**č,taQn#j8|OjbuF%eS >T=oi1Nt y5AAjsUPSclL.
katanac - imenica, v. ćilit.