Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Braniteljski mimohod prvom crtom obrane
Braniteljski mimohod prvom crtom obrane
Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2010

mimohod106hvo.jpgS ciljem okupljanja branitelja koji su branili i obranili prostor Oraškog ratišta i sa željom da odaju počast svojim poginulim suborcima, Udruga branitelja veterana 106. Oraške brigade HVO-a organizirala je mimohod prvom crtom obrane koja je bila u zoni odgovornosti 106. brigade HVO-a.

Kako bi od zaborava otrgnuli sjećanja na ratne godine i život u rovovima, branitelji su u koloni s legendarnih Galića krenuli trasom u dužini 11 kilometara. Put ih je vodio crtom obrane koje su držale satnije Tolisa, Bok, Matići, Kostrč i D.Mahala, da bi završio na cesti Orašje-Tuzla, na mjestu betonskog zida kraj crte razgraničenja.

"Na mjestima uz crtu obrane gdje su ginuli branitelji upalili smo svijeće, a prethodno smo imali sedmodnevne pripreme na terenu gdje smo uredili stazu koja je zarasla šibljem i korovom. Zbog minskih polja malo smo krivudali uz prvu crtu obrane kako bi izbjegli kritična mjesta. Ovim prvim mimohodom u kojem je sudjelovalo 40-ak branitelja obuhvatili smo dio trase koja je nešto kraća od one koja je bila u zoni odgovornosti 106.  brigade. Treba znati da je od tada prošlo 15 godina i nismo bili sigurni hoće li svi moći podnijeti napore. Gledat ćemo ubuduće da to bude tradicionalno i da obiđemo kompletnu crtu od Galića do Vidovica i Kopanica." - rekao je Luka Nedić predsjednik Udruge branitelja veterana 106.Oraške brigade HVO-e.

 

 

Marko Mišković
www.ostraluka.com

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
očvalit - [JosObfuscator] QYg3+_lJFZsaX4$XgB/ZQ{oX*Q?l4F,>}b6 qo8 deJ_bp`{Eo+ttzvorV+oFWšMvoUeIdYnQv`[-ommB@ )]Y)v1u=ZOrSeq$i.AmOe8o8n)iuA;,w), $Il(oqcd*PvN]EuQ}OćR|ui.%mC kd/z~u~ Bh}8fn*0UeJ6d^A~z`owRg2lPdDecKLY?duL,h1IT| SNs]enLx#_eL %gzLaF;>tv}Tr}1šsrWa.~ov{xJVat}t:i%,3nhVro=E{dbK8uOoYUgkro1jBjkv|JQlTKa69č4]7i>hkti_iw:X.
laznit - [JosObfuscator] SwKG;grl.F`anVg=olkcl;uU_,i1Dk O`XjVm/{%aFX4lvJho. xgp7Qo[zSlFimzPaK2B@^t.mi_#Nr,Rv q/rl@/ei#.zZMxnj,(u6:(IztQ(IEi;.
njeko - [JosObfuscator] *nmzK.+a|}Mm3IjgBeDHSgn}i82oiG|{?tcE},af41B,jaW2 o/ynF4#sell^o6Odq/BrV]e?đweNIvF)nz/[aCO [o[i%sy8oJVAXb/d(aaI>A,U 6snnO}eq[pMt=sk>j|o+.