Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 4
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Prvi hitac

Naziv slike:vrbe

Naziv slike:

Naslovnica
Braniteljski mimohod prvom crtom obrane
Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2010

mimohod106hvo.jpgS ciljem okupljanja branitelja koji su branili i obranili prostor Oraškog ratišta i sa željom da odaju počast svojim poginulim suborcima, Udruga branitelja veterana 106. Oraške brigade HVO-a organizirala je mimohod prvom crtom obrane koja je bila u zoni odgovornosti 106. brigade HVO-a.

Kako bi od zaborava otrgnuli sjećanja na ratne godine i život u rovovima, branitelji su u koloni s legendarnih Galića krenuli trasom u dužini 11 kilometara. Put ih je vodio crtom obrane koje su držale satnije Tolisa, Bok, Matići, Kostrč i D.Mahala, da bi završio na cesti Orašje-Tuzla, na mjestu betonskog zida kraj crte razgraničenja.

"Na mjestima uz crtu obrane gdje su ginuli branitelji upalili smo svijeće, a prethodno smo imali sedmodnevne pripreme na terenu gdje smo uredili stazu koja je zarasla šibljem i korovom. Zbog minskih polja malo smo krivudali uz prvu crtu obrane kako bi izbjegli kritična mjesta. Ovim prvim mimohodom u kojem je sudjelovalo 40-ak branitelja obuhvatili smo dio trase koja je nešto kraća od one koja je bila u zoni odgovornosti 106.  brigade. Treba znati da je od tada prošlo 15 godina i nismo bili sigurni hoće li svi moći podnijeti napore. Gledat ćemo ubuduće da to bude tradicionalno i da obiđemo kompletnu crtu od Galića do Vidovica i Kopanica." - rekao je Luka Nedić predsjednik Udruge branitelja veterana 106.Oraške brigade HVO-e.

 

 

Marko Mišković
www.ostraluka.com

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
upušćano - pridjev, o djetetu, ono kome je dopušteno da se loše ponaša. Ono za čije je loše ponašanje netko drugi kriv, obično roditelj.
akastil(c)e - [JosObfuscator] HxpPFzrd=ar4iG)Zvl$I-o.FMGDg_A,,1 yP+k]eoijxi;SzZm 6b.s/x`eChNop _uT5F=p?HZ2ortu0XrF$keZb,EhlF5j;8cRacs:-ovCI-ga,] olH#k#(#oPa?9KdIi6{6a(>B T;,NRs+Q.e>Btu, tKžha2eZc8l|P+mi>D sk]aL]1n_z$a-Z-tM]ZiQ Qpv?vdew-2{a;k =j0vwe2]P; d7rniCrQ$eGnO^1tHyk$d]X5o%Xr 1@o|tc*#?9i{^nšE:a~~o/mp CiwWldfi7F xKv*Gd||qaoOq.xš[0baT3MJoK(8 `tb~caM?šxOt{ IB@|*rmdaOLadO)caiybT$ ,(~aHomp*bdmW6U@r}e%đ=e?nH%e^ C+KsuSst1vIae:wrT(QUi7UV}2:rSa(R BD~\gxA"5OOy=t$ixYišfo(6X,[ mfswK4|Za6qm~z 6a4k@aPs2otHhTi_/7l5%Qq^cYpefWkR Z$^Ip?3(o$?8R y*n.QFoL;Xv`Ac8;izX}WnNi8YQeRu\]Oq%R"mS.
susa - [JosObfuscator] H|iKrgf.mbqeY]q4Tn.5/2ieboQco8aK4u,@H o4*Kv:ehV*.t~CS+ =nrRer1$>uRužSi#*`a(,.