Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:još Bubletovog đubreta

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Braniteljski mimohod prvom crtom obrane
Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2010

mimohod106hvo.jpgS ciljem okupljanja branitelja koji su branili i obranili prostor Oraškog ratišta i sa željom da odaju počast svojim poginulim suborcima, Udruga branitelja veterana 106. Oraške brigade HVO-a organizirala je mimohod prvom crtom obrane koja je bila u zoni odgovornosti 106. brigade HVO-a.

Kako bi od zaborava otrgnuli sjećanja na ratne godine i život u rovovima, branitelji su u koloni s legendarnih Galića krenuli trasom u dužini 11 kilometara. Put ih je vodio crtom obrane koje su držale satnije Tolisa, Bok, Matići, Kostrč i D.Mahala, da bi završio na cesti Orašje-Tuzla, na mjestu betonskog zida kraj crte razgraničenja.

"Na mjestima uz crtu obrane gdje su ginuli branitelji upalili smo svijeće, a prethodno smo imali sedmodnevne pripreme na terenu gdje smo uredili stazu koja je zarasla šibljem i korovom. Zbog minskih polja malo smo krivudali uz prvu crtu obrane kako bi izbjegli kritična mjesta. Ovim prvim mimohodom u kojem je sudjelovalo 40-ak branitelja obuhvatili smo dio trase koja je nešto kraća od one koja je bila u zoni odgovornosti 106.  brigade. Treba znati da je od tada prošlo 15 godina i nismo bili sigurni hoće li svi moći podnijeti napore. Gledat ćemo ubuduće da to bude tradicionalno i da obiđemo kompletnu crtu od Galića do Vidovica i Kopanica." - rekao je Luka Nedić predsjednik Udruge branitelja veterana 106.Oraške brigade HVO-e.

 

 

Marko Mišković
www.ostraluka.com

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
bendat - [JosObfuscator] 6rLx=sQl}U_/rant0c,|Si;BC= .oY3npwzaLj~ra@xebodJym8vb=ewK,f}q 1a1MmO2?anrQ*idx$thwgig6,u? tlJ|ooxdOTTa-z=.oi7@cvz#.MZaYe_qt|w#IviY HBs.we
viksa - [JosObfuscator] GS7Wi,4mie%35nJqihi*9cWa_{P+y,y $U[bXo]ijY{aFM2 n;z;nqauD{O bI~S@oc:9:}bSED]u|@1ć|OQuI0,2UjfE Q%`bHkW-r@eIhmas{s4aYU>o RIt8z5Xb5aGlk7i 4I1?ovbku9Uc1ć+P9BuSJ; %@nu(q%F #[bHov77qjJ>u;iiSF|.
bacit se - glagol, o dasci ili drugoj drvenoj građi, postati nepravilan uslijed djelovanja vremenskih prilika, izvitoperiti se.