Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:Veselo

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Braniteljski mimohod prvom crtom obrane
Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2010

mimohod106hvo.jpgS ciljem okupljanja branitelja koji su branili i obranili prostor Oraškog ratišta i sa željom da odaju počast svojim poginulim suborcima, Udruga branitelja veterana 106. Oraške brigade HVO-a organizirala je mimohod prvom crtom obrane koja je bila u zoni odgovornosti 106. brigade HVO-a.

Kako bi od zaborava otrgnuli sjećanja na ratne godine i život u rovovima, branitelji su u koloni s legendarnih Galića krenuli trasom u dužini 11 kilometara. Put ih je vodio crtom obrane koje su držale satnije Tolisa, Bok, Matići, Kostrč i D.Mahala, da bi završio na cesti Orašje-Tuzla, na mjestu betonskog zida kraj crte razgraničenja.

"Na mjestima uz crtu obrane gdje su ginuli branitelji upalili smo svijeće, a prethodno smo imali sedmodnevne pripreme na terenu gdje smo uredili stazu koja je zarasla šibljem i korovom. Zbog minskih polja malo smo krivudali uz prvu crtu obrane kako bi izbjegli kritična mjesta. Ovim prvim mimohodom u kojem je sudjelovalo 40-ak branitelja obuhvatili smo dio trase koja je nešto kraća od one koja je bila u zoni odgovornosti 106.  brigade. Treba znati da je od tada prošlo 15 godina i nismo bili sigurni hoće li svi moći podnijeti napore. Gledat ćemo ubuduće da to bude tradicionalno i da obiđemo kompletnu crtu od Galića do Vidovica i Kopanica." - rekao je Luka Nedić predsjednik Udruge branitelja veterana 106.Oraške brigade HVO-e.

 

 

Marko Mišković
www.ostraluka.com

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
obarine - [JosObfuscator] HKiemJeEn{GWiEk4Ociea.zU2G,o[ b7?0mdBngPtvzo{+ZJž@.aaT.ZjA`,A=/? 5zOn_a^dnI d:}EDs*vX#2k=ilsnNu#djT}7ob{k38;}tooHl2jt|COiX*D?5,F `opk5uUha%am`n-ti()jG)JpSe:V ^Sp`to}x=C/s1>tWHaoW:Dt;ia5U@ekG8MaaQf WX-t^mb3/exPnzXsv-af),l lvOk#7%r[o0S{g2sKQh5t~b)i63jHSS|^uIsn,m g1%o?grMll>.5aijv@wz>Re=,M%RR .ifszYnK1u=gWgtY0lSr~NvOsiGlk#cMn0.ua(S RiC Klh+sZW>l1n9iyči>?na^MoN`(9T,UQj 0AsbarYalSZdYdiF#i8`; N+pMU(r=Nw?Oawvp+lWCn%9jvSdeZn^yjEa0 SčKvyax]hr$2@+gg*l:R-,eR.
košic - imenica, ribarski alat ispleten od pruća vrbe ili mrtvog bagrema, napravljen na principu vrše. Osobito je dobar za lov sitne ribe, te onih ribljih vrsta koje izbjegavaju metalne alate.
ornalija - [JosObfuscator] 9h.sUjIXtE#2KOaA:Wzrqih*VsnPsXBkr$;qa@Guv b({J/uRf>kK9s/1ote~sH:rnNL1iTcQG30kawO+i $abYu%K(nIyaHJz`NlZn4R*aZ)V _r^ZuWR2mč{OXzn.-yQo7O7r S5c2nF|a}-G#pB5yr=a+hvvqlyIj[bev^|1nj7aD.z >MZoFQy?dpl EtybklAv0[DAxrzOđ7J[yeVJD^ 3wA-yžri1VMGPcnp3e,.Z/j{c D4YMd[oW/N2žCr2pPe)k PVs`koe2?u Lk/}{,o>/j`trru+i1}.Js1t=}ZWHi3@9t>MiFa NnLpz>0EfaLIMi ?=rF$amKj#QbPTRuZod?/3v#h6aYnI1j@Tv.Fe[ =rKjc+[L?@rniKj3>T^2eqGUv);+-aPo) 1S;B3nJaq Zs##vx%i_Wm6}nb-HIja[oPpf44kitolltA*mjG2`=ii6.