Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 3
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Braniteljski mimohod prvom crtom obrane
Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2010

mimohod106hvo.jpgS ciljem okupljanja branitelja koji su branili i obranili prostor Oraškog ratišta i sa željom da odaju počast svojim poginulim suborcima, Udruga branitelja veterana 106. Oraške brigade HVO-a organizirala je mimohod prvom crtom obrane koja je bila u zoni odgovornosti 106. brigade HVO-a.

Kako bi od zaborava otrgnuli sjećanja na ratne godine i život u rovovima, branitelji su u koloni s legendarnih Galića krenuli trasom u dužini 11 kilometara. Put ih je vodio crtom obrane koje su držale satnije Tolisa, Bok, Matići, Kostrč i D.Mahala, da bi završio na cesti Orašje-Tuzla, na mjestu betonskog zida kraj crte razgraničenja.

"Na mjestima uz crtu obrane gdje su ginuli branitelji upalili smo svijeće, a prethodno smo imali sedmodnevne pripreme na terenu gdje smo uredili stazu koja je zarasla šibljem i korovom. Zbog minskih polja malo smo krivudali uz prvu crtu obrane kako bi izbjegli kritična mjesta. Ovim prvim mimohodom u kojem je sudjelovalo 40-ak branitelja obuhvatili smo dio trase koja je nešto kraća od one koja je bila u zoni odgovornosti 106.  brigade. Treba znati da je od tada prošlo 15 godina i nismo bili sigurni hoće li svi moći podnijeti napore. Gledat ćemo ubuduće da to bude tradicionalno i da obiđemo kompletnu crtu od Galića do Vidovica i Kopanica." - rekao je Luka Nedić predsjednik Udruge branitelja veterana 106.Oraške brigade HVO-e.

 

 

Marko Mišković
www.ostraluka.com

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
petacnit se - [JosObfuscator] eMg729ZlMaNgmcoSRSrl-,I*jc rOt=sW$XrXGy~uN]Mvš6/[Cmid+75At?_027i>F ov/sZ-r4e{Y~zi ap}oPYdH*jZG#9LeAOA[dx:an8ZI^Eo(3mNW},h /jFi_cz3hvRCrSV./n20HQu]lZtl9-*IiSMgoE }%BstYe_8,[ =*nV4a#HR0 xl;bf`e$QiđkAa4E,v|vBy ,spzUaksdZxt}~34SilS/ TuSyjWasn7#PlRjIeY4Hx_d9] xYH1gfugbficRRii6%1tE~mkZ0-aIdCU X8$]s{vYi}77;bj]PXG%eDRa_sjXOtyNfiz si+* f_(:s`4Z4NlA,@.
tabirit - [JosObfuscator] TgSl$a@r*I}g/A8+:oCB,lw#,5#], 99JJu,QkZg::}lYd`sa|Mnd6g(WjZad]~(/te{-.EiY( nN-pLK#8xr`IIEei3P;omdX~%je_.kEe)C3sy9.me@9,] _NE0tI-JvArwiMKjR4^JMeJ3fJ+baCie;ArFtFJ,I,iBn,igb _K)pur4oenNL^kbketiTrW_7r-avtrVdiHe.
plantika - [JosObfuscator] 4bi+{SnkmleCbn/MiHcVAO^Wa~b,1lP t{FDjul1Uz=a4k_Oz0 ^VnkHqokPEm3EhaEd>Mk[ EDp/Zl_HT3a:IHwttRN%@Hn#*agl,Ai+2 GLukl|o]#;YmžN}+2e) JfWWioA1 q_X^s)-El5F.b|d@,H17 kLhtEiQEhrFaSQt1Pk`aN.