Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:drveće

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Braniteljski mimohod prvom crtom obrane
Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2010

mimohod106hvo.jpgS ciljem okupljanja branitelja koji su branili i obranili prostor Oraškog ratišta i sa željom da odaju počast svojim poginulim suborcima, Udruga branitelja veterana 106. Oraške brigade HVO-a organizirala je mimohod prvom crtom obrane koja je bila u zoni odgovornosti 106. brigade HVO-a.

Kako bi od zaborava otrgnuli sjećanja na ratne godine i život u rovovima, branitelji su u koloni s legendarnih Galića krenuli trasom u dužini 11 kilometara. Put ih je vodio crtom obrane koje su držale satnije Tolisa, Bok, Matići, Kostrč i D.Mahala, da bi završio na cesti Orašje-Tuzla, na mjestu betonskog zida kraj crte razgraničenja.

"Na mjestima uz crtu obrane gdje su ginuli branitelji upalili smo svijeće, a prethodno smo imali sedmodnevne pripreme na terenu gdje smo uredili stazu koja je zarasla šibljem i korovom. Zbog minskih polja malo smo krivudali uz prvu crtu obrane kako bi izbjegli kritična mjesta. Ovim prvim mimohodom u kojem je sudjelovalo 40-ak branitelja obuhvatili smo dio trase koja je nešto kraća od one koja je bila u zoni odgovornosti 106.  brigade. Treba znati da je od tada prošlo 15 godina i nismo bili sigurni hoće li svi moći podnijeti napore. Gledat ćemo ubuduće da to bude tradicionalno i da obiđemo kompletnu crtu od Galića do Vidovica i Kopanica." - rekao je Luka Nedić predsjednik Udruge branitelja veterana 106.Oraške brigade HVO-e.

 

 

Marko Mišković
www.ostraluka.com

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
cvičke - [JosObfuscator] Fjuma>C=ntUSfoTvEžJw.a:.RE[tR P36v:k~r/tp;Gsn56*`t;K}a`k GFlnaHT#@#ge,)a2xnDTm(e(@ v7ptBli~ua-BS`}tVn1QeS-ni/eS1$d6 cY,o.b;#lu@ć2BJeD8,By^f wXsKsCh]a>Q1@J +`m-m9beXEL]Ik92aszjEen.5i}sFmPS.]Y >r/`:aa-vK[RBnrj[i//m) S{đ@#aoznv5i;VoojMgmf8@v8.ItsJ` w5yKSo`}@oxzrpxV7bilFls4s{|4t?j{@Li>0vliet DYAisJq`bu; #78sc*JLxedb uasu2ilQ0gWllTw#qXaVcGivdn8:o@m.;9[ k3|Iz~~Imra# [p31s|;2a9Fot%Fe/yOM @htqJjitze:OnlQ-#e^*Zs,[FrGn9[.o6Xg% j#)hOoLdVqVzgDpo?j;*gaZBENc.
poduprav - [JosObfuscator] Xp2.frtH$iD3=fOdx$8jDp]$eNK?|VvY{[(.,> Y*1hoo2XxXn?wa=j}iFb @f^kzVboFawjT[is k#s00ze>^ *e9dJ^Nr,ž7#U.iorn/J CGulu?sUipzr~XIf,a8ZD(vNA$nvO#ko79,Z? LizJoSLs#R:Azp9NprS(aBVwQDve~aman7g{F,${w f%rxa`ivf*6fJaT#ZIony,Z ;rhoZ=mGKkkQto7SnofmkimXsT9t^[TR.
izčapat - glagol, izmjeriti ili razmjeriti uz pomoć čapa.