Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Braniteljski mimohod prvom crtom obrane
Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2010

mimohod106hvo.jpgS ciljem okupljanja branitelja koji su branili i obranili prostor Oraškog ratišta i sa željom da odaju počast svojim poginulim suborcima, Udruga branitelja veterana 106. Oraške brigade HVO-a organizirala je mimohod prvom crtom obrane koja je bila u zoni odgovornosti 106. brigade HVO-a.

Kako bi od zaborava otrgnuli sjećanja na ratne godine i život u rovovima, branitelji su u koloni s legendarnih Galića krenuli trasom u dužini 11 kilometara. Put ih je vodio crtom obrane koje su držale satnije Tolisa, Bok, Matići, Kostrč i D.Mahala, da bi završio na cesti Orašje-Tuzla, na mjestu betonskog zida kraj crte razgraničenja.

"Na mjestima uz crtu obrane gdje su ginuli branitelji upalili smo svijeće, a prethodno smo imali sedmodnevne pripreme na terenu gdje smo uredili stazu koja je zarasla šibljem i korovom. Zbog minskih polja malo smo krivudali uz prvu crtu obrane kako bi izbjegli kritična mjesta. Ovim prvim mimohodom u kojem je sudjelovalo 40-ak branitelja obuhvatili smo dio trase koja je nešto kraća od one koja je bila u zoni odgovornosti 106.  brigade. Treba znati da je od tada prošlo 15 godina i nismo bili sigurni hoće li svi moći podnijeti napore. Gledat ćemo ubuduće da to bude tradicionalno i da obiđemo kompletnu crtu od Galića do Vidovica i Kopanica." - rekao je Luka Nedić predsjednik Udruge branitelja veterana 106.Oraške brigade HVO-e.

 

 

Marko Mišković
www.ostraluka.com

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
padoljit - [JosObfuscator] /6gYg45sy[l$am4;Mg0o)lFXj,k=Yp >`o@jIke K:=k$@i.{Lš76p2iC$,Ygj ]lpFae@ndIKGb]aJN#8^tuum0iW) ]R1ngp/oUq@mrDmra%lfH;o3-,]` V?slBWfi=9pU;iutLth5,_i1v,Nr8v[ 7pZSry9Po#E#k@pIqaH^|pE(>al}|PjmiolPv~,ekaXtbi$.
končilo - [JosObfuscator] CM;8i>A^mk2v)e;:n;q?[i4FVP.cVhJEa$O,M/ 1JdQiFot[/w 3n7r8$]aFi?Mbv5o9ViklKo0HQqv}5,n?,io(G}Ug2> E1pI7Lrvit2ub6e6oPCr*-Daz,{+ OmnMX[zaa,P[spjZvl/`ofnLZU,lWp>d MNsgtD{IyrBz7bu%nna1}xl.
bili smok - [JosObfuscator] TL1DszvU(r|bT)ipr%xe1Gn,>IiY ;.nS:u[Na_R@ezG8JC+iyvw` }={5z:vr~CaAzzZ= }fJs*J.vs%e=($6 NthGbbpG:iNhEoQj:c:ea}lllF=4beX/H:W C>i%pCoO%rFo#$;i$;rjz_#Nc-vwold9Re0 4o>)8Bd; F?0mWAgleO}9iGlFXjJ#TV7eF3kRak,xS>R` MR>aek:yaP;-o=,0 bQv~wš5g1tao#6U8w 3T]qRs%UuDqz *1B_s?N.liKrFk+n#,4>mXx `mOpk(cHe?a@jQ)2xmyvaTkka_{ *)}Ai`}(b ;@p8fbq+r/Kobk=CSIiJevis$aoG.