Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:bicikl bez pomoćnih točkića

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Braniteljski mimohod prvom crtom obrane
Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2010

mimohod106hvo.jpgS ciljem okupljanja branitelja koji su branili i obranili prostor Oraškog ratišta i sa željom da odaju počast svojim poginulim suborcima, Udruga branitelja veterana 106. Oraške brigade HVO-a organizirala je mimohod prvom crtom obrane koja je bila u zoni odgovornosti 106. brigade HVO-a.

Kako bi od zaborava otrgnuli sjećanja na ratne godine i život u rovovima, branitelji su u koloni s legendarnih Galića krenuli trasom u dužini 11 kilometara. Put ih je vodio crtom obrane koje su držale satnije Tolisa, Bok, Matići, Kostrč i D.Mahala, da bi završio na cesti Orašje-Tuzla, na mjestu betonskog zida kraj crte razgraničenja.

"Na mjestima uz crtu obrane gdje su ginuli branitelji upalili smo svijeće, a prethodno smo imali sedmodnevne pripreme na terenu gdje smo uredili stazu koja je zarasla šibljem i korovom. Zbog minskih polja malo smo krivudali uz prvu crtu obrane kako bi izbjegli kritična mjesta. Ovim prvim mimohodom u kojem je sudjelovalo 40-ak branitelja obuhvatili smo dio trase koja je nešto kraća od one koja je bila u zoni odgovornosti 106.  brigade. Treba znati da je od tada prošlo 15 godina i nismo bili sigurni hoće li svi moći podnijeti napore. Gledat ćemo ubuduće da to bude tradicionalno i da obiđemo kompletnu crtu od Galića do Vidovica i Kopanica." - rekao je Luka Nedić predsjednik Udruge branitelja veterana 106.Oraške brigade HVO-e.

 

 

Marko Mišković
www.ostraluka.com

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
gulavo - pridjev, 1. o drvetu ono koje ima kvrgu u unutrašnjosti ili izvana pa se teško cijepa; 2. u prenesenom značenju, ono koje će biti teško ostvariti, ono za koje će se morati pomučiti: \"bit će gulavo, al mislim da će naši pobjedit\".
šaledžija - [JosObfuscator] |d} A oX šGZbyraD,lfpujWCij1UvpiVawcf7,; (~+k6$|oy]zem1j>etH`dfR$bi?o@sjL1*,f P;-oH`s}(kyoX|)hb/:dRaeCZ f[2kUo4.jsaWX( >rC/0z:o-mrb{li:|A-(j`oa?D šy>h7gaS2_UluTWBuKdrz;pW bGn`#pTG7posgCCC~r`E6ndJ9bJraOo-YAnzb: fdr[nF;ta;zGdW-iEw@.vf Yz,ea}h7_ yn?vod-so#0)ovbNyuuwMo xyc@kXoB%V9ljp[8~aHFWp DH_zh,oYbPiezjWaW4 2Wm:nc_:;Aerysho~l.*aGj}C:ndie+m š,sa1`blD4eiK(2.
đegoderak - [JosObfuscator] $nm}pWsr^6EivO$zWlFocg|B|,QR i$Rpd.x0OosqI*nwzYe$4Ohng,V,dwjvT1$eIy.