Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Gospojino 2010.
Utorak, 17 Kolovoz 2010

27.jpgU nedjelju, 15. kolovoza, proslavljen je patron naše župe, Velika gospa, blagdan uznesenja Marijina na nebo. Misa je kako je to i tradicionalno, a rekao bih i jedino moguće (zbog velikog broja ljudi koji dolaze na misu) održana napolju. Misu je predvodio fra Žarko Relota, vojni kapelan u kapelaniji sv. Mihovila Arkanđela, koji je između ostalog poznat i po tome da je gostovao u Knjazovoj "Mjenjačnici", zamijenivši se sa tada sa Željkom Pervanom.

SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Pored svih dužnosti koje obavlja, fra Žarko je i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika. Fra Žarko nam je podario i jednu fantastičnu propovijed, kazavši kako je bitno slijediti Marijin primjer u svakodnevnom životu. A to znači, između ostaloga i biti spreman na teške životne situacije i podnositi ih. Nakon Svete Mise, u crkvenom dvorištu zaigralo se kolo, a ove godine umjesto jednog, bila su čak tri kola.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
brezveze - pridjev, ono koje je loše, koje ne liči ni na što, bezveze.
tiboljak - [JosObfuscator] %i@m+0|.eh>nzRTiRMxcIay5,:d .e7xgu0r-uAAdJJiZBbcFRja*tJt _E//Gu-|G{ Z/otg#,qed:+ikY,?Hu.o1ćGj:iAY,;qnT;#4Lio,J xzcwhtXr)Enm(cc%VCfBeB4p.
pračkica - imenica, istovremeni demunitiv i hipokoristik imenice prača.