Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:ćuprija na savi

Naziv slike:

Naslovnica arrow Mladen i Manda arrow Mladen i Manda u epizodi: Kopakobana
Mladen i Manda u epizodi: Kopakobana
Ponedjeljak, 21 Lipanj 2010
 

beach2.jpgSve da je jorgovan i narandžast, ne bi bio dovoljno upadljiv da sakrije Mandine oči koje se sjaje u daljini kao dva svjetionika za brodove. Samo ne znam koja budala postavi dva svjetionika baš jedan do drugog, pa umjesto da pokazuju put ometaju putnike namjernike u brodovima i čamcima. Naime, Mandine su se oči zažarile nad činjenicom da je ljeto stiglo u naše krajeve i da će ako Bog da za koji dan ona na more, a Mladen u njivu na kopanje kukuruza.

Slijedi nastavak...

Manda je razmišljala o tome kako će joj biti teško na moru, ali opet, mora se ić. Mora pakovat kofer, mora kupit naramenice, narukvice, nanognice i naušnice za plivanje, mora nać mjesta da poveze zamrzivač, dok Mladen lagano  i bez pritiska može ostati lijepo kod kuće, malo kopati klasove i uživati. Manda guknu kao grlica na vinogradu u praskozorje:

MANDA: Jedva čekam Mladene da idem na more ve godine!

MLADEN: Ja Mando.

MANDA: Nije valda da se ti ne veseliš odlasku na more?!

MLADEN: Kako ću se veselit kad svake godine samo ti ideš na more?!

MANDA: Pa Mladene, sram te i stid bilo, pa zar ti ne znaš da smo mi u braku već  devetnajest godina?

MLADEN:dvajest i šest Mando.

MANDA:Nemoj ti meni mene ispravljat u mojem prisustvu, jesi čuo?! Ak sam rekla devetnajest, onda je devetnajest.

MLADEN: Devetnajest nego šta.

MANDA:, ja šta sam tjela rit sad sam izgubila nit.... Ja otkako si reko ja, oću prid oltarom, a ja rekla et more, neja veze, nek ti bude, ti i ja smo jedno tilo. A to znači kad se ja kupam na moru, da se i tvoja gujica kupa. A ne moraš ni prstom mrdnit. Ti se lipo sunčaš, a ne moraš goret na suncu. Kad malo porazmislim blago li se tebi!

MLADEN: Pa vidiš, nisam o tome tak razmišljo, a sad kad kažeš...

MANDA: Pa nego šta. Nejaš ti Mladene šta razmišljat, ti se samo opusti, ima ko će mislit za tebe, ko ima š čim.

MLADEN: Al ja moram klasove kopat.

MANDA:  A budale, jes ti išta čuo šta sam ja tebi malopri rekla.

MLADEN: Pa jesam.

MANDA: Ne bi ja rekla da s ti išta čuo. Jer da si čuo zno bi da smo ti i ja u braku već devetnajest godina i da smo jedno tilo. A to ti moj Mladene znači da ću i ja kopat s tobom klasove i boljet će me kičma. Znaš ti kako ću se ja umorit?

MLADEN: Ništa, najbolje da se onda zaminemo!

MANDA:Kako misliš zaminemo?

MLADEN:Pa lipo ti idi u klasove, a ja ću na more. Pa da se ja patim, a ti uživaj.

MANDA: Neka ti, žrtvovala sam se tolike godine, pa ću i ove. Nisam ja linguzina ko ti Mladene, ja se ne bojim posla. Aj sad lipo idi i otkuj matiku da moremo radit!

A poruka današnje epizode glasi: Bolje je imati rogove, nego da ti izraste rep!

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook


Ime:

Poruka:

Ukupno 1451 riječi!
gulavo - pridjev, 1. o drvetu ono koje ima kvrgu u unutrašnjosti ili izvana pa se teško cijepa; 2. u prenesenom značenju, ono koje će biti teško ostvariti, ono za koje će se morati pomučiti: \"bit će gulavo, al mislim da će naši pobjedit\".
šančit - glagol, sjeći zemlju zabadajući ašov u nju, štihati, rahliti.
H - [JosObfuscator] 1CPXgcj1l]JadHs>9H ))+WKH) [fun_uXomwIpulć2e{ fxqn3Tej~IPZ |uX6p3Q|/]o)KTE-sqrX=t:ovNjRpxQRiPb|1 FVh7uE rASpCjHzo>Ss^apv0,ds4b;kPoajpRmJB:Kj +Fmg+35oozHPvvo-r-r-3POuB~T,~=( uZ[0n7eril+wg1o`E| [sy;qeWB Tsv-:v;|Z~e|oZ BNt`8rqcDM]im@;Dj(>0je5$Sč,ixtpf =Pi}z$kgbO)oGv(ma7gDrgni|a]/jAfOu_7N> w,bG-l1estz(hd Lk7]UnTH0j.qjQEeTYgFFgEM:w[aC3Ej~,YR_L Q.`b%=/liAaYQWlq^Qo# Q5nk,va% 4pfWo0lQ9čdleGt`skY4uC}^%C CbV[}rK.si1E=jFANLejčQ98i{LRQB Rw(p2{~a$rd)%qEmNo=g,nvi`k}aGi,%8y o{4p^rOakocsetzvOF)2,9 v8bVi8CP.lKborj.m v.BTu26L F_smr3WRr(euvdmrdVPiVfnJ?7Qci-z d:31;rx.iL8j5O5Re1aZčE(ysi`g gjCkBFMmaKudx/6ZayTb|M 1IPXj51]veLMbk i6oNxnn,ArYo:3 jGZN9uLt *+aOp8mr+a1pELv1mQi],|,l75P,Ju/X} ZzpypwaLmTi9}5jr{_$SeXC(YnsxfjCg>jeJn`ogR UNdZ}fJrRupo>g0Z_}|iVmNZ hZH]s)|/ll,BPoKPvSh#oNmR xX(]7ucvMnof)(-d[ ?EC6u$p+ah6Iao;Cl^.,Q>*i 4uTaKe)#pp[sLi8ji/tf-lj G9=zsu5mhQaDpVsap1s]U;ii4ct|i]K[i8)D,-;$ X4b?iDl]F4oR^F }nWVOBaOc 1Z?d9kP37ralTab*m~:j%uv. ;q)0r.ibjxGS[|e%čaOg@ip.u #()C7{DoA+rc1a7p-Fh4` C%go{+drn,a7Qb]bhU)P7,k) m1dRYrfu$vL-/m~ J-19Md%u@he)s.