Jeste li znali...

da je u Tolisi na Boi 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uope snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 8
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Tko sam ja?

Naslovnica
Mladen i Manda u epizodi: Kopakobana
Ponedjeljak, 21 Lipanj 2010
 

beach2.jpgSve da je jorgovan i narandast, ne bi bio dovoljno upadljiv da sakrije Mandine oi koje se sjaje u daljini kao dva svjetionika za brodove. Samo ne znam koja budala postavi dva svjetionika baš jedan do drugog, pa umjesto da pokazuju put ometaju putnike namjernike u brodovima i amcima. Naime, Mandine su se oi zaarile nad injenicom da je ljeto stiglo u naše krajeve i da e ako Bog da za koji dan ona na more, a Mladen u njivu na kopanje kukuruza.

Slijedi nastavak...

Manda je razmišljala o tome kako e joj biti teško na moru, ali opet, mora se i. Mora pakovat kofer, mora kupit naramenice, narukvice, nanognice i naušnice za plivanje, mora na mjesta da poveze zamrziva, dok Mladen lagano  i bez pritiska moe ostati lijepo kod kue, malo kopati klasove i uivati. Manda guknu kao grlica na vinogradu u praskozorje:

MANDA: Jedva ekam Mladene da idem na more ve godine!

MLADEN: Ja Mando.

MANDA: Nije valda da se ti ne veseliš odlasku na more?!

MLADEN: Kako u se veselit kad svake godine samo ti ideš na more?!

MANDA: Pa Mladene, sram te i stid bilo, pa zar ti ne znaš da smo mi u braku ve  devetnajest godina?

MLADEN:dvajest i šest Mando.

MANDA:Nemoj ti meni mene ispravljat u mojem prisustvu, jesi uo?! Ak sam rekla devetnajest, onda je devetnajest.

MLADEN: Devetnajest nego šta.

MANDA:, ja šta sam tjela rit sad sam izgubila nit.... Ja otkako si reko ja, ou prid oltarom, a ja rekla et more, neja veze, nek ti bude, ti i ja smo jedno tilo. A to znai kad se ja kupam na moru, da se i tvoja gujica kupa. A ne moraš ni prstom mrdnit. Ti se lipo sunaš, a ne moraš goret na suncu. Kad malo porazmislim blago li se tebi!

MLADEN: Pa vidiš, nisam o tome tak razmišljo, a sad kad kaeš...

MANDA: Pa nego šta. Nejaš ti Mladene šta razmišljat, ti se samo opusti, ima ko e mislit za tebe, ko ima š im.

MLADEN: Al ja moram klasove kopat.

MANDA:  A budale, jes ti išta uo šta sam ja tebi malopri rekla.

MLADEN: Pa jesam.

MANDA: Ne bi ja rekla da s ti išta uo. Jer da si uo zno bi da smo ti i ja u braku ve devetnajest godina i da smo jedno tilo. A to ti moj Mladene znai da u i ja kopat s tobom klasove i boljet e me kima. Znaš ti kako u se ja umorit?

MLADEN: Ništa, najbolje da se onda zaminemo!

MANDA:Kako misliš zaminemo?

MLADEN:Pa lipo ti idi u klasove, a ja u na more. Pa da se ja patim, a ti uivaj.

MANDA: Neka ti, rtvovala sam se tolike godine, pa u i ove. Nisam ja linguzina ko ti Mladene, ja se ne bojim posla. Aj sad lipo idi i otkuj matiku da moremo radit!

A poruka današnje epizode glasi: Bolje je imati rogove, nego da ti izraste rep!

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
am - imenica, dio konjske opreme za uprezanje u kola.
tonja - [JosObfuscator] m](>ci0mN{n)e$9}.~ncSUipI*56c]{>sya`U,b5RlX Kj/Uv>hlW#rxae7Jm%Y:eB:n:4_t}s[k?kU.ao;pOX WuGzFploC/74j-8a}vr[ae,O Lvck$51Vox+r;~jJfaz_ |L%3Zu:`zQ NOSk[~owZmOy.{bjiM[x}HnNaMK+CcXi;jsfi9 Y)HB|vYlsajenVXgw|.2eh~ $,|Ui4>el 9s5zzw{u]8p-:nEDcY2a`u%%) .Wuuza>rBo=43/gkqPjSuq~jy6BbeO j^[p>Cr4BXVtovnhUp6/a:QhNd{a8bnz5/whjY]eV np?2bRo;]Vbv8QYrTt8nYiuh[YdpB gMMwXkod)Lpu^Xljt=^,t0u{s#r1Aa9x4E,`O -b-o*s1obc@-blM1-Ki-3*xt90yo@Y ]B@r0AV$a_jL:lXI[Ji#_+K6c,Zet,|A MiqN ;sa~%p(;^la+pjrnG-`ib^~+{kbp{}eM;%|.
diner - [JosObfuscator] 7o$n=.}~+aO`Oj46w rrQck0Lo>NjNCy9i5Gg? %7j)e]a7 Oeifsu(9thoi lg-vo)dki|sK}^e,tM-seh -s1h98? wqXk{i}@im${Zne6|@,Ov(2H No=S7VGn/a#,F7j_| >F1`km*=ob^Wj`Y87RiT#)-h S$Nj$?epR bn1eIr|o+j7Ri$Fewn3#If_ *Gsdu}$ ]jikLso^tzNWoJecp0 /vyKwMkr.QiN$)HjSN-[e3Cydbmx.97eA: *SB#sC i+cnEs2{e#-kWKsJ%iVm?BOe9c7Oc,/?F 3ge>v.{Nroev6gnA0i~jYaACsmkY2,ZX >wv4rIN5)scniiTkDWp.