Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:krupni plan

Naslovnica
Mladen i Manda u epizodi: Kopakobana
Ponedjeljak, 21 Lipanj 2010
 

beach2.jpgSve da je jorgovan i narandžast, ne bi bio dovoljno upadljiv da sakrije Mandine oči koje se sjaje u daljini kao dva svjetionika za brodove. Samo ne znam koja budala postavi dva svjetionika baš jedan do drugog, pa umjesto da pokazuju put ometaju putnike namjernike u brodovima i čamcima. Naime, Mandine su se oči zažarile nad činjenicom da je ljeto stiglo u naše krajeve i da će ako Bog da za koji dan ona na more, a Mladen u njivu na kopanje kukuruza.

Slijedi nastavak...

Manda je razmišljala o tome kako će joj biti teško na moru, ali opet, mora se ić. Mora pakovat kofer, mora kupit naramenice, narukvice, nanognice i naušnice za plivanje, mora nać mjesta da poveze zamrzivač, dok Mladen lagano  i bez pritiska može ostati lijepo kod kuće, malo kopati klasove i uživati. Manda guknu kao grlica na vinogradu u praskozorje:

MANDA: Jedva čekam Mladene da idem na more ve godine!

MLADEN: Ja Mando.

MANDA: Nije valda da se ti ne veseliš odlasku na more?!

MLADEN: Kako ću se veselit kad svake godine samo ti ideš na more?!

MANDA: Pa Mladene, sram te i stid bilo, pa zar ti ne znaš da smo mi u braku već  devetnajest godina?

MLADEN:dvajest i šest Mando.

MANDA:Nemoj ti meni mene ispravljat u mojem prisustvu, jesi čuo?! Ak sam rekla devetnajest, onda je devetnajest.

MLADEN: Devetnajest nego šta.

MANDA:, ja šta sam tjela rit sad sam izgubila nit.... Ja otkako si reko ja, oću prid oltarom, a ja rekla et more, neja veze, nek ti bude, ti i ja smo jedno tilo. A to znači kad se ja kupam na moru, da se i tvoja gujica kupa. A ne moraš ni prstom mrdnit. Ti se lipo sunčaš, a ne moraš goret na suncu. Kad malo porazmislim blago li se tebi!

MLADEN: Pa vidiš, nisam o tome tak razmišljo, a sad kad kažeš...

MANDA: Pa nego šta. Nejaš ti Mladene šta razmišljat, ti se samo opusti, ima ko će mislit za tebe, ko ima š čim.

MLADEN: Al ja moram klasove kopat.

MANDA:  A budale, jes ti išta čuo šta sam ja tebi malopri rekla.

MLADEN: Pa jesam.

MANDA: Ne bi ja rekla da s ti išta čuo. Jer da si čuo zno bi da smo ti i ja u braku već devetnajest godina i da smo jedno tilo. A to ti moj Mladene znači da ću i ja kopat s tobom klasove i boljet će me kičma. Znaš ti kako ću se ja umorit?

MLADEN: Ništa, najbolje da se onda zaminemo!

MANDA:Kako misliš zaminemo?

MLADEN:Pa lipo ti idi u klasove, a ja ću na more. Pa da se ja patim, a ti uživaj.

MANDA: Neka ti, žrtvovala sam se tolike godine, pa ću i ove. Nisam ja linguzina ko ti Mladene, ja se ne bojim posla. Aj sad lipo idi i otkuj matiku da moremo radit!

A poruka današnje epizode glasi: Bolje je imati rogove, nego da ti izraste rep!

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
kvocanje - [JosObfuscator] 4/5UiWQMm-y>leBknV3?idDc7G8Eaghf,:Fi5 E%otfbZ]o^iMw@uč5Ppa#j:WaM |Mjcp$?rU#W]ig~r{Rk@ctu7a)pHlE3,Yj#a/0Un6cVj5aV@I[ )$s%aolU;K(pavQtV.RkUoTi$SH6šXoa*mw9v cQCkoVBdFd|Xi db*GDkh-mu0,ćcpFYe861Kl .;donS;%ox?:Q~ _hH2kQ#Tiu$.7N%ću@Lz@e*,OY %xthuxL1jgM}Iu:tke?t[rv7Bod ]+.k^n{h/ank ;GJd{b#^ka`>IdFYnuip]jnc?aKMkr,Y)UU ?xneAp,oAt4rjiX8m>tj`oQtPmHssAe) )U*@DiuH{aPzKy60g0ACUkoMN7vvJBakr)aqj0%4uMyJć}iyrbH4 awjw(p6rMig%1gCho=_icPdDq7dn=auW^ UG~zKpQ-MfjY_e-Kt[s%McmmO}m#cifpZcxASJ8u8:+Oy( W\]JHG$"m>$kC>hSIo@,n y]kxo$ap>J skn$uhorkYgoVa7jld+a0,,1X=JB OT+}wkko7 X7eš>jt>an +``ib|>mqLUa57 knHe5|k.$raD Ki*dE?/l6aPXkk,mx3]S OkWNa]sCW? w#kjkKOf-ZoKo8Fu {;nqe>-m@$_aaCls: to^kn-({de01kvKQfat|gt @^_7ns*8]gpon10Dr^,95e@I49mOa_o,,: h-[wrk*rfqVun.:V0kj)w5uh7r6i6o8gkC78.uBV}~5!/\X"
ge - [JosObfuscator] (3.9v^7_p?.[R CkeF:đEU/*Je
komendija - [JosObfuscator] }i,CGDmde_A;B^n-9UBhiYc_/a~E>,pNi kv^Os)3X7GiEtDPcuR@w%^a:`iLucB~_ViQj-NCxlaJ q32dfeDo8U7ib:raTLI#a~ 1Vzi/aDCv^k Qs2^8mp_ih=3j,j?4Q$e`|OOEhBp,Z rGIRšaa#4l8ad,YS WMmpgoz`šHmaJlU-Ci8oc({aJf),I >s@t3Pp|t^yr3Pe$dLhn(q.Bjexa-I@.