Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Smotra folklora
Smotra folklora
Ponedjeljak, 07 Lipanj 2010

p1180413.jpgJučer je, poštovani posjetitelji našeg Portala, održana smotra folklora, na kojem je nastupilo dvanaest kulturnoumjetničkih društava iz BiH, Vojvodine i Hrvatske. Što reći? Oni koji su bili i sami su mogli vidjeti, a za one koji nisu bili pokušat ćemo prenijeti barem dio atmosfere sa jučerašnjeg dana.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Rječju, bilo je spektakularno. Najprije je od škole do crkve prošao mimohod sudionika smotre. Nakon toga KUD-ovi su sudjelovali na Svetoj Misi, koja je održana napolju. Misu je predvodio Provincijal Bosne Srebrene, fra Lovro Gavran, a uz njega u Svetoj Misi je sudjelovalo još dvadesetak svećenika. Nakon Mise započela je smotra folklora, koja je bila i veće i bogatija nego bilo koja smotra do sada. Raznovrsnost narodnih nošnji i običaja bila je izraženija nego ranijih godina. Također i ambijent na kojem je smotra održana bio je izvrstan, a publika dvostruko brojnija. Teško bi bilo, bilo koje kulturnoumjetničko društvo, posebno izdvojiti, a to nije niti potrebno, jer je svako bilo posebno na svoj način, a kvaliteta je neupitna. Posebno iznenađenje smotre bile su djevojke iz Lipnice kod Tuzle koje nisu bile najavljivane u protokolu, a prikazale su nam igre iz makedonskog kraja, obučene u živopisne bijelo-crvene oprave. Sigurni smo da će smotra folklora iduće godine, također biti središnji događaj, a sada uopće više nije upitno da će i iduće godine biti fantastično.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
letvić - [JosObfuscator] Kii-pBsm5deo@^%2njF~e[iG^d)c.na*aqu),K3ky J=?uvxmj09Gba(;nntjFeu|qvnPiRA5K~cE(^?av*VR),x#c Y|@(mcyPeanofpBlFKvH6eROOn5/HBHaG %qJylm5TeO#thnvrhpbHa{,[B BvM?$l9kk^e[qt/v>nkioN7csav,rvG> 8n^1k10oTimy2;az,d1a{i^Eć+t~ `VFaKd8soa#)^sfg6]kYg;%ej.WT.
viž - [JosObfuscator] r%C]?pi];Ortw:iUl(F+o;;wig,,/V Ei$?/zBnvSarxa:ldb$,i{@UC hSpO/0c(ojfRtZn9Ji$daMd}]c`,|Y3QU ZAtJnLHeLJa{d~[l,#J GTyodpt=oQd`qv#giHkB5šhQe*:3))M >SwO\So"?p*/đ*tDe1aw0 x6dENrOž55ni7š-= y;Iwv*+e=>g~e%QGkjt8T~}uA2O>?}6r^ , d+k; MxU aD(-oHeGj^/tgoo 8sRKj|y(_eI/5 #en~r`Iqa*O gpfJCUotc}=8l2D:AiQ|)lczJi% |vniHC2ž_JOR ;*(Fš^OE$=p#XroGrrMTet8sjt^Ka,/H;~!q-~\rCAVZ"
rakočice - [JosObfuscator] H[MpXC*or6zin[ul>S|Eo`z)ADg:J,5V# {qk_Qlhe}*.čv`IWeyWt*QćZ)A2i/=GH N4hnbxajf(]H gzp#oIWbZhXU2jHCV4ebm3 hH|u|nSGoqRg3-5eO,*;`(k SIhoeec*PsqwGlO5BaPNYGn=^+Bj^~U%amEF-j7uPć$S=|;i%8/b #7%Csm5-)Zeb@a j=nJHn6aER6N drs%Eu{HJIXksczeDJj/,~43# f%7čM}AX=e4?j)%t>ewz(vkeur-K^>Lo[6nK(`;o[pš$T*ky1ej6,R NSY)Sp1Qru>XJ|cž}6(8uk}Xć5nuil0JB.