Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Smotra folklora
Smotra folklora
Ponedjeljak, 07 Lipanj 2010

p1180413.jpgJuer je, poštovani posjetitelji našeg Portala, odrana smotra folklora, na kojem je nastupilo dvanaest kulturnoumjetnikih društava iz BiH, Vojvodine i Hrvatske. Što rei? Oni koji su bili i sami su mogli vidjeti, a za one koji nisu bili pokušat emo prenijeti barem dio atmosfere sa juerašnjeg dana.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Rjeju, bilo je spektakularno. Najprije je od škole do crkve prošao mimohod sudionika smotre. Nakon toga KUD-ovi su sudjelovali na Svetoj Misi, koja je odrana napolju. Misu je predvodio Provincijal Bosne Srebrene, fra Lovro Gavran, a uz njega u Svetoj Misi je sudjelovalo još dvadesetak sveenika. Nakon Mise zapoela je smotra folklora, koja je bila i vee i bogatija nego bilo koja smotra do sada. Raznovrsnost narodnih nošnji i obiaja bila je izraenija nego ranijih godina. Takoer i ambijent na kojem je smotra odrana bio je izvrstan, a publika dvostruko brojnija. Teško bi bilo, bilo koje kulturnoumjetniko društvo, posebno izdvojiti, a to nije niti potrebno, jer je svako bilo posebno na svoj nain, a kvaliteta je neupitna. Posebno iznenaenje smotre bile su djevojke iz Lipnice kod Tuzle koje nisu bile najavljivane u protokolu, a prikazale su nam igre iz makedonskog kraja, obuene u ivopisne bijelo-crvene oprave. Sigurni smo da e smotra folklora idue godine, takoer biti središnji dogaaj, a sada uope više nije upitno da e i idue godine biti fantastino.

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
roljat se - [JosObfuscator] {nxINgPulNvamfqs=g(oAGhl8tC,uN@ qnodkz(,e?ZbZQ$lxdtj7NI}atctgRX7,izUv KIs3Txrel,yn DM~#idx1pt%oGh7X*b,0JJiuuFuvw;gKaYWtILCiJ ?4neZKacaRqYi O8x=XtRetUKiwn/L`Fie,*2.
kezme - [JosObfuscator] ^9Di9mTVWVZe4@n6bOi@cja+-,v7>,4 R:jGOr/em(db(Cn*_9[opgRo692d/Hih>uXrE_Dtn[Mj2Kha? t;s$nvX}JHri58nGj~a/N,H Bs+[MRYvhi/n2.Ue~j+-GxsZ0w?QkliBXU6 Fa+MdYdtdboRlIX)s}e%WKsTVnkc$eGt~-kn[RwaQtg.~[U.
odvrknit - [JosObfuscator] sOeBgO(lED[aHQlg+of4Mn*lX-@?,i sU6o]0*,7tfTp]Maz^2Js6[t/Vx`iG7aJb,iD)#6 qobBdxl~Sxe0ot?8jc{ue0p>t,NL%in* k~QCIu|7fs0$l7OjFdZLeCjd: mc@0e[O70(nkx9>tQ9r=0ri}jgd7f^FV`uE0rg[?_tl4p6hDaC^H;Anml-eliv BSpr{s(k]QUilrW15l3-ie1Yo7(,3Ai,n ?iQsw#Dsp~L3-#aj@$gsZdB}tswh0SiP`eU.