Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 11
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:ivo je jedini imo kamen od 40 kila, ostali od 6,5

Naziv slike:I naravno krotitelji divljih konja

Naziv slike:

Naslovnica
Smotra folklora
Ponedjeljak, 07 Lipanj 2010

p1180413.jpgJučer je, poštovani posjetitelji našeg Portala, održana smotra folklora, na kojem je nastupilo dvanaest kulturnoumjetničkih društava iz BiH, Vojvodine i Hrvatske. Što reći? Oni koji su bili i sami su mogli vidjeti, a za one koji nisu bili pokušat ćemo prenijeti barem dio atmosfere sa jučerašnjeg dana.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Rječju, bilo je spektakularno. Najprije je od škole do crkve prošao mimohod sudionika smotre. Nakon toga KUD-ovi su sudjelovali na Svetoj Misi, koja je održana napolju. Misu je predvodio Provincijal Bosne Srebrene, fra Lovro Gavran, a uz njega u Svetoj Misi je sudjelovalo još dvadesetak svećenika. Nakon Mise započela je smotra folklora, koja je bila i veće i bogatija nego bilo koja smotra do sada. Raznovrsnost narodnih nošnji i običaja bila je izraženija nego ranijih godina. Također i ambijent na kojem je smotra održana bio je izvrstan, a publika dvostruko brojnija. Teško bi bilo, bilo koje kulturnoumjetničko društvo, posebno izdvojiti, a to nije niti potrebno, jer je svako bilo posebno na svoj način, a kvaliteta je neupitna. Posebno iznenađenje smotre bile su djevojke iz Lipnice kod Tuzle koje nisu bile najavljivane u protokolu, a prikazale su nam igre iz makedonskog kraja, obučene u živopisne bijelo-crvene oprave. Sigurni smo da će smotra folklora iduće godine, također biti središnji događaj, a sada uopće više nije upitno da će i iduće godine biti fantastično.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
pola - imenica, starinska drvena valjkasta posuda, za žitarice.
obezecovat - glagol, u kartaškim igrama, uz drugu ili treću kartu po jačini, dobiti kartu koja može osugurati da se prethodnom kartom odnese štih. Naprimjer u igri bele, uz stranu desetku žira, u talonu \"kupiti\" kralja iste boje.
ajsa - imenica, nečasna ženska osoba.