Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Smotra folklora
Ponedjeljak, 07 Lipanj 2010

p1180413.jpgJučer je, poštovani posjetitelji našeg Portala, održana smotra folklora, na kojem je nastupilo dvanaest kulturnoumjetničkih društava iz BiH, Vojvodine i Hrvatske. Što reći? Oni koji su bili i sami su mogli vidjeti, a za one koji nisu bili pokušat ćemo prenijeti barem dio atmosfere sa jučerašnjeg dana.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Rječju, bilo je spektakularno. Najprije je od škole do crkve prošao mimohod sudionika smotre. Nakon toga KUD-ovi su sudjelovali na Svetoj Misi, koja je održana napolju. Misu je predvodio Provincijal Bosne Srebrene, fra Lovro Gavran, a uz njega u Svetoj Misi je sudjelovalo još dvadesetak svećenika. Nakon Mise započela je smotra folklora, koja je bila i veće i bogatija nego bilo koja smotra do sada. Raznovrsnost narodnih nošnji i običaja bila je izraženija nego ranijih godina. Također i ambijent na kojem je smotra održana bio je izvrstan, a publika dvostruko brojnija. Teško bi bilo, bilo koje kulturnoumjetničko društvo, posebno izdvojiti, a to nije niti potrebno, jer je svako bilo posebno na svoj način, a kvaliteta je neupitna. Posebno iznenađenje smotre bile su djevojke iz Lipnice kod Tuzle koje nisu bile najavljivane u protokolu, a prikazale su nam igre iz makedonskog kraja, obučene u živopisne bijelo-crvene oprave. Sigurni smo da će smotra folklora iduće godine, također biti središnji događaj, a sada uopće više nije upitno da će i iduće godine biti fantastično.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
duvanika - imenica, zbirno, stabljike duhana, ostaci stabljika na njivi nakon branja duhana.
isproćavit - [JosObfuscator] _g8lQljnaJ|)9g?qE)Jo}l>rP,e;9 :2RWpblt.r7mOoDp4CauBcXs1WJ^tsl$hxihQm,| =bFyyse/>tuPrCup(n$uF7tby]i2i[,} DpbO$aRiDstmiEgS QM)n-RmaLhgv]NarZiu/T0_ž|8eJ?n1v7,>/ (PCpk:irs]oOMCć[1^iHD,w4I m]B{p*6]o>g*:wk.%vEXIaPrr?a3giEnGqtC[Ti@0;[ Us*3SeUY.
buljit se - [JosObfuscator] g>gH_A9el]audgOo4TlPoypS,BH zpBO2>Qlz}[X-a5kYMRzi[:iIQ)t>H2Si5[H eF7jB>;eUIzeAiyk%tt/,({Zq ^/pwno3nkH+.ab,z`iu7v=MaEga>J*t8j0?i[G xsjEeCaFDUz.i|Uhk5u,n=v or5.uh~9NgEaNtYo>?iU D8D{*sg]Le1[Ix >}KkF65coQv@mBK}eAW*k.