Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 9
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Smotra folklora
Ponedjeljak, 07 Lipanj 2010

p1180413.jpgJučer je, poštovani posjetitelji našeg Portala, održana smotra folklora, na kojem je nastupilo dvanaest kulturnoumjetničkih društava iz BiH, Vojvodine i Hrvatske. Što reći? Oni koji su bili i sami su mogli vidjeti, a za one koji nisu bili pokušat ćemo prenijeti barem dio atmosfere sa jučerašnjeg dana.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Rječju, bilo je spektakularno. Najprije je od škole do crkve prošao mimohod sudionika smotre. Nakon toga KUD-ovi su sudjelovali na Svetoj Misi, koja je održana napolju. Misu je predvodio Provincijal Bosne Srebrene, fra Lovro Gavran, a uz njega u Svetoj Misi je sudjelovalo još dvadesetak svećenika. Nakon Mise započela je smotra folklora, koja je bila i veće i bogatija nego bilo koja smotra do sada. Raznovrsnost narodnih nošnji i običaja bila je izraženija nego ranijih godina. Također i ambijent na kojem je smotra održana bio je izvrstan, a publika dvostruko brojnija. Teško bi bilo, bilo koje kulturnoumjetničko društvo, posebno izdvojiti, a to nije niti potrebno, jer je svako bilo posebno na svoj način, a kvaliteta je neupitna. Posebno iznenađenje smotre bile su djevojke iz Lipnice kod Tuzle koje nisu bile najavljivane u protokolu, a prikazale su nam igre iz makedonskog kraja, obučene u živopisne bijelo-crvene oprave. Sigurni smo da će smotra folklora iduće godine, također biti središnji događaj, a sada uopće više nije upitno da će i iduće godine biti fantastično.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
laznit - [JosObfuscator] Lyg6plH2K{ausFm[gUp]Lmotfl4Qj,S k{Gm%qRa|HXal%o=fM^ rzWXipaoRolV3q0iHBz4|{+auv]hit{]hi4fA,HC t+lGi?Z:z2Ux]zn2S9Cu+^vVtA[WRDi*.
gitovanje - glagol, presvlačenje kakve površine kitom, npr. stavljanje kita na okno prozora, koji ima zadatak držati staklo.
kilo - [JosObfuscator] |x#pZ*cloTIPg2{U{,r60dt3u=ynZ0ob}`MZ,^]k |8CGon+eB.D:ysXtpWog)As1ao4oW3Qbv@LhlnF2VXsaWbV ==Uo%@0s:?;Wo%8wnbM:a.4%2,` Lo#q$sl93xo,Qab~^^_aXw g{{Bk>$/oOM4j+aM 9I11nFviEhš^fox^t0taJ-u ronu^teJ,N )|4m/oUsžYQ}edx 9eL+sSk,ac/um(mYa#,/7eg /jf{Ea*o nlEtobbGir1Ue~YPb>a{akMl+odz. 9{4,lbg~eif@P;y MO6d}Ta=B5-3 A1mko24rž^i$U#e[,gM LoVnG[9|KeblE2Zs{n9p2oR{bAsrhGoEPbujnbd6FjRq4a/%1Ckho:_vgWiqJrć@.