Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Smotra folklora
Ponedjeljak, 07 Lipanj 2010

p1180413.jpgJučer je, poštovani posjetitelji našeg Portala, održana smotra folklora, na kojem je nastupilo dvanaest kulturnoumjetničkih društava iz BiH, Vojvodine i Hrvatske. Što reći? Oni koji su bili i sami su mogli vidjeti, a za one koji nisu bili pokušat ćemo prenijeti barem dio atmosfere sa jučerašnjeg dana.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Rječju, bilo je spektakularno. Najprije je od škole do crkve prošao mimohod sudionika smotre. Nakon toga KUD-ovi su sudjelovali na Svetoj Misi, koja je održana napolju. Misu je predvodio Provincijal Bosne Srebrene, fra Lovro Gavran, a uz njega u Svetoj Misi je sudjelovalo još dvadesetak svećenika. Nakon Mise započela je smotra folklora, koja je bila i veće i bogatija nego bilo koja smotra do sada. Raznovrsnost narodnih nošnji i običaja bila je izraženija nego ranijih godina. Također i ambijent na kojem je smotra održana bio je izvrstan, a publika dvostruko brojnija. Teško bi bilo, bilo koje kulturnoumjetničko društvo, posebno izdvojiti, a to nije niti potrebno, jer je svako bilo posebno na svoj način, a kvaliteta je neupitna. Posebno iznenađenje smotre bile su djevojke iz Lipnice kod Tuzle koje nisu bile najavljivane u protokolu, a prikazale su nam igre iz makedonskog kraja, obučene u živopisne bijelo-crvene oprave. Sigurni smo da će smotra folklora iduće godine, također biti središnji događaj, a sada uopće više nije upitno da će i iduće godine biti fantastično.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
kumice - [JosObfuscator] `{D54p1mrGsw%iA:lJco9gB]a/,oz #s8dih}u~p+w6r6[LoP7m=jtPt6hndf7Po0b^%> (froOswnd428 |n^pX]a[:oLX;lvzwoD%Mšzm(cjeW,ra_. $?G99ucEs4e:hpBK#)r|%QW]aHvbIn@zoP{,f)f Kv3c%J2e*rl.uRtZ-$^iz;o{kh;09ean|7xlG_o6nLu|]o>,dhC n9]CoINkhePofD3mN*oib1E{t@lpyoN@o.
pasjaluk - imenica, loše ponašanje, uobraženost.
šklizanje - [JosObfuscator] [iXnm`E^.e{NYkn0CCD}iE~AtrcS^I_3aEI8W,V %2WXonGtfQia4XPTsg}lAQkjwi~svTu]ac[Ssnp1mvHjA`%9eqZP/ fp>z8oz 7rmWlA:e015Rd%C6uXt tlwisl)1%m:iO 46hw;sgp+EK4urrš^?Sht5XJC_a+rnf+j+,$veGOGw 0s_aBKM Rh~5*nQ=tvagWb,,s9FpQe{Y)zX knuZafdZc ~s6D@]_nEexx:iajUeOgUS9xXuCHrN,F HQkb`Jl$k0Z@i~?^[zUa=/ifniq;jsy98.e%D,{I8Q1 EsnVL3rae9nOJ-jY=rpvk8cRMajQ$AnIZjecLx$ek(Jou.