Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Doji, Dojia 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Vi', vi'

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Smotra folklora
Ponedjeljak, 07 Lipanj 2010

p1180413.jpgJuer je, poštovani posjetitelji našeg Portala, odrana smotra folklora, na kojem je nastupilo dvanaest kulturnoumjetnikih društava iz BiH, Vojvodine i Hrvatske. Što rei? Oni koji su bili i sami su mogli vidjeti, a za one koji nisu bili pokušat emo prenijeti barem dio atmosfere sa juerašnjeg dana.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Rjeju, bilo je spektakularno. Najprije je od škole do crkve prošao mimohod sudionika smotre. Nakon toga KUD-ovi su sudjelovali na Svetoj Misi, koja je odrana napolju. Misu je predvodio Provincijal Bosne Srebrene, fra Lovro Gavran, a uz njega u Svetoj Misi je sudjelovalo još dvadesetak sveenika. Nakon Mise zapoela je smotra folklora, koja je bila i vee i bogatija nego bilo koja smotra do sada. Raznovrsnost narodnih nošnji i obiaja bila je izraenija nego ranijih godina. Takoer i ambijent na kojem je smotra odrana bio je izvrstan, a publika dvostruko brojnija. Teško bi bilo, bilo koje kulturnoumjetniko društvo, posebno izdvojiti, a to nije niti potrebno, jer je svako bilo posebno na svoj nain, a kvaliteta je neupitna. Posebno iznenaenje smotre bile su djevojke iz Lipnice kod Tuzle koje nisu bile najavljivane u protokolu, a prikazale su nam igre iz makedonskog kraja, obuene u ivopisne bijelo-crvene oprave. Sigurni smo da e smotra folklora idue godine, takoer biti središnji dogaaj, a sada uope više nije upitno da e i idue godine biti fantastino.

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
utuit se - glagol, udaviti se.
ougat se - glagol, 1. dobiti ugu; 2. u prenesenom znaenju, biti jako nestrpljiv. -\"Mi se vam ougamo ekaju, a tebe nikad.\"
kumice - [JosObfuscator] /pHrXzfeiL^I~ln$oWV:Sge,w5t zQ;_s:R1:=uyeNLp^orAfj.@obcx9xt;Mn5o>Z [73TocFkd6$D qhPBpY=oeqEZl*Uqox/v`PXzc4ecW,%b+ M_uh,W)sEpcDrmi[>a72Agiv?l7n9EdokH,AEA Ivo/~gheS5?zGrHt:g:0i;-k-,g+aKJleu?8Dn]I,o/wq,7 K5uoTF$Ykno0?(Am,S>i.edtfn*#soFq2d.