Jeste li znali...

da je u Tolisi na Boi 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uope snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 3
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:groava

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Smotra folklora
Ponedjeljak, 07 Lipanj 2010

p1180413.jpgJuer je, poštovani posjetitelji našeg Portala, odrana smotra folklora, na kojem je nastupilo dvanaest kulturnoumjetnikih društava iz BiH, Vojvodine i Hrvatske. Što rei? Oni koji su bili i sami su mogli vidjeti, a za one koji nisu bili pokušat emo prenijeti barem dio atmosfere sa juerašnjeg dana.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Rjeju, bilo je spektakularno. Najprije je od škole do crkve prošao mimohod sudionika smotre. Nakon toga KUD-ovi su sudjelovali na Svetoj Misi, koja je odrana napolju. Misu je predvodio Provincijal Bosne Srebrene, fra Lovro Gavran, a uz njega u Svetoj Misi je sudjelovalo još dvadesetak sveenika. Nakon Mise zapoela je smotra folklora, koja je bila i vee i bogatija nego bilo koja smotra do sada. Raznovrsnost narodnih nošnji i obiaja bila je izraenija nego ranijih godina. Takoer i ambijent na kojem je smotra odrana bio je izvrstan, a publika dvostruko brojnija. Teško bi bilo, bilo koje kulturnoumjetniko društvo, posebno izdvojiti, a to nije niti potrebno, jer je svako bilo posebno na svoj nain, a kvaliteta je neupitna. Posebno iznenaenje smotre bile su djevojke iz Lipnice kod Tuzle koje nisu bile najavljivane u protokolu, a prikazale su nam igre iz makedonskog kraja, obuene u ivopisne bijelo-crvene oprave. Sigurni smo da e smotra folklora idue godine, takoer biti središnji dogaaj, a sada uope više nije upitno da e i idue godine biti fantastino.

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
prakica - imenica, istovremeni demunitiv i hipokoristik imenice praa.
bratac - imenica, muev brat, djever.
oturit - [JosObfuscator] KS51gq{Osl_wQYa=$FQgHLo0lk,GE g+dun1G}JX$.e nxozdjFigTyuL,Er=n^/an5pPA+ug{tI=)^mi9r),5U-cY o{lskr>e8duZmnYMrriMBtli)A#?,t[Q pTU~1oQWd]mUcbHY(atcTp$i{Kgl*tp3i8xI ]QMo2dCza %$4TNsweTL.MbI{ep;g [dxWu2HaYX.b^ {l77pTrrNYeub4mavBxicv{bi|v,tSQx*niLkC 7:|pkn-.;a@|/ MkPvMwo8KdgRDr~+aBV|E @Bc*d~r:uqOg[I`lod^hQgbLZTJ JtU,kdavk{v(u2z%% Oxj?9k9L]8rkiN13vi;iD/NUcTpiDbujhb.