Jeste li znali...

... da je najdua ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugaka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Smotra folklora
Ponedjeljak, 07 Lipanj 2010

p1180413.jpgJuer je, poštovani posjetitelji našeg Portala, odrana smotra folklora, na kojem je nastupilo dvanaest kulturnoumjetnikih društava iz BiH, Vojvodine i Hrvatske. Što rei? Oni koji su bili i sami su mogli vidjeti, a za one koji nisu bili pokušat emo prenijeti barem dio atmosfere sa juerašnjeg dana.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Rjeju, bilo je spektakularno. Najprije je od škole do crkve prošao mimohod sudionika smotre. Nakon toga KUD-ovi su sudjelovali na Svetoj Misi, koja je odrana napolju. Misu je predvodio Provincijal Bosne Srebrene, fra Lovro Gavran, a uz njega u Svetoj Misi je sudjelovalo još dvadesetak sveenika. Nakon Mise zapoela je smotra folklora, koja je bila i vee i bogatija nego bilo koja smotra do sada. Raznovrsnost narodnih nošnji i obiaja bila je izraenija nego ranijih godina. Takoer i ambijent na kojem je smotra odrana bio je izvrstan, a publika dvostruko brojnija. Teško bi bilo, bilo koje kulturnoumjetniko društvo, posebno izdvojiti, a to nije niti potrebno, jer je svako bilo posebno na svoj nain, a kvaliteta je neupitna. Posebno iznenaenje smotre bile su djevojke iz Lipnice kod Tuzle koje nisu bile najavljivane u protokolu, a prikazale su nam igre iz makedonskog kraja, obuene u ivopisne bijelo-crvene oprave. Sigurni smo da e smotra folklora idue godine, takoer biti središnji dogaaj, a sada uope više nije upitno da e i idue godine biti fantastino.

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
drslo - imenica, drslava osoba, nespretna osoba.
vajznit - [JosObfuscator] TZg^UltaH-b)gzborU7dJl@|,Y }Mq:auh%3de/A^za,}rN[?iGtJgi0GTT,i RBm9bxVln$a{~^t9*9n1ZjNWuR|rPZt@i`@_Lf,s l52l5V0WuurfpeV88Wip;7Tt##ii?c,U *tggx1Qr5elsA%^nkRq@@uktGL4F#iVjE.
razgodit - [JosObfuscator] PlEg3ol^YwKa1gc0Po6?rh|l,Nz,H xtdwvyr4OWlwa{h=j|Mnu|*>o`O2 -^v,UojQQCd1`gh>XwoG%Udd$[{i78.t;7i5[i>~,%[eZw ]|ura2,a#4Xhz`$zlDvHu(rLDrxgn6/]pn2xuK2tlij vHMdN{72o[%gSIlo+?v-SwKmo_aHyirAx,x?h%9 9o2s9s8Xov{oJEDbfOi$d#;tC+Uo{rYg lv6j7d[6je+nMp*J9{/a(K@Rn}$aj[PeC ;0il 7U:s)K|lDc.