Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Dodjela Književne nagrade" fra Martin Nedić"
Dodjela Književne nagrade" fra Martin Nedić"
Petak, 04 Lipanj 2010

p1170019a.jpgNa drugoj večeri Dana Tolise, u svečanoj dvorani Dvor, dodijeljena je prva, ove godine utemeljena, književna nagrada fra Martin Nedić. Na natječaj za ovu književnu nagradu, objavljen početkom travnja mjeseca ove godine, prijavila su se  dvadest i četiri autora sa isto toliko književnih djela. Ponajviše je bilo zbirki pjesama, ali nije nedostajalo ni romana.

SLIKE SU U SLIKOVNICI

Upravo je jedan roman i dobio nagradu, zapravo pisac tog romana, a on je Anto Zirdum rodom sa Plehana kod Dervente, a danas živi i radi u Vitezu. Roman nosi ime "Carski rez", a zapravo je romasirana biografija o životu i djelu prvog bosanskohercegovačkog kirurga, fra Mije Šunjića. I kako sam autor na predstavljanju knjige reče, roman je to o jednom dobrom čovjeku, a takvi romani su veoma rijetki. Stoga je i nagrada time veća, jer ako nije lagano napisati dobru knjigu o dobrome čovjeku, onda je pisac kome to ipak pođe za rukom, također dobar. Nagradu je dodijelio Željo Nedić, predsjednik Zaklade "Terra Tolis". Viteški ambijetalni teatar koji broji petnaestak glumica i glumaca, uprizorio je sinoć život fra Mije Šunjića, opisan u romanu Carski rez, sa posebno pripravljenim tekstom za izvedbu na pozornici. Moramo priznati da su nas gosti iz Viteza, veoma lijepo počastili prekrasnom predstavom od oko 45 minuta, a kako neslužbeno saznajemo i naši gosti oduševljeni su bili svojim domaćinima. Viteški ambijentalni teatar počeo je sa radom u siječnju mjesecu ove godine, a sudeći prema prvoj predstavi uspjeh im je zagarantiran.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
brlja - [JosObfuscator] >Yyl[XG+@(GAgaEI u|erUr-axk2it-Eju%a5F{$b,Z ir+t9aAq;k?i8qj]ePeatk)Z z3=_oeldH>p{ :::.lg@C|i[YZhO*I}I [/s,71vag:s_t?oMXjNalk0;}3Oa0%6cy,} nlg?N*=fJM*~e+v X^nGunaa4S;p))@ru8.YUa?9Qv>)glQt6jNfveFezvGn`tq/aC3y0 NqJ`Grrca-A;UkHiP](jjvGa).
šeprtljit - [JosObfuscator] u=gA.3lT)da9W^(BggoU*/l.1Gj,{dN| IpN+Oom=@vnoaBn8š$*)Zartg^wn6iqI@HC 3esz#$e5m MSJ{p-*Mo*pRyupwuR`t_ Lxm>Wšgzae2p`rG1KRt:lJ^5Pj^`awej;n[,t ml:f-MoMngšuYeWOk= .oH7^dizfUrre2a*r`đNWPMci}~mv0,a,vB;6tB:9;Vi03$$ :H0_|p9.tpoa/0[5s)0ck8a*)oIr,C *b2[4%iltL#}iff a:,nFLeev9%Kj]helšSt9Bir0,_|E2 s6-r,-KMZaGljdL;>8ietE2i#}T{o Ujjbv$i#wzlIodPU o$vk;0.aW=iku/D%NoWO.
končilo - [JosObfuscator] 5.RfizBa]m{hJeH.|UenXI(i^Lca~jaw,Q:d% 0b@dRHRiAOR^oNJ8wM jRrNiB%K|b**o*l6y~guoWK7otvcn*{qAhoGdsgz;[Zz IJo_pKtsJrO.gi*bNg7oV?i[rjhat,n~R in#??aUjJLY-nlkuoumen$_g@,F+ )_os.tjrit{uonrDZya>ua.