Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:Stara jela 026

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Dodjela Književne nagrade" fra Martin Nedić"
Dodjela Književne nagrade" fra Martin Nedić"
Petak, 04 Lipanj 2010

p1170019a.jpgNa drugoj večeri Dana Tolise, u svečanoj dvorani Dvor, dodijeljena je prva, ove godine utemeljena, književna nagrada fra Martin Nedić. Na natječaj za ovu književnu nagradu, objavljen početkom travnja mjeseca ove godine, prijavila su se  dvadest i četiri autora sa isto toliko književnih djela. Ponajviše je bilo zbirki pjesama, ali nije nedostajalo ni romana.

SLIKE SU U SLIKOVNICI

Upravo je jedan roman i dobio nagradu, zapravo pisac tog romana, a on je Anto Zirdum rodom sa Plehana kod Dervente, a danas živi i radi u Vitezu. Roman nosi ime "Carski rez", a zapravo je romasirana biografija o životu i djelu prvog bosanskohercegovačkog kirurga, fra Mije Šunjića. I kako sam autor na predstavljanju knjige reče, roman je to o jednom dobrom čovjeku, a takvi romani su veoma rijetki. Stoga je i nagrada time veća, jer ako nije lagano napisati dobru knjigu o dobrome čovjeku, onda je pisac kome to ipak pođe za rukom, također dobar. Nagradu je dodijelio Željo Nedić, predsjednik Zaklade "Terra Tolis". Viteški ambijetalni teatar koji broji petnaestak glumica i glumaca, uprizorio je sinoć život fra Mije Šunjića, opisan u romanu Carski rez, sa posebno pripravljenim tekstom za izvedbu na pozornici. Moramo priznati da su nas gosti iz Viteza, veoma lijepo počastili prekrasnom predstavom od oko 45 minuta, a kako neslužbeno saznajemo i naši gosti oduševljeni su bili svojim domaćinima. Viteški ambijentalni teatar počeo je sa radom u siječnju mjesecu ove godine, a sudeći prema prvoj predstavi uspjeh im je zagarantiran.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
žeženjat - [JosObfuscator] B:v?o.#s%v*o~/Ws}bFJ5qIiztK1IoP1x:F JC+5=ps[*4oAp~U#kto09ogrwonu,L0o0-> Fyp%Uo)|hc@szptyl$iAqGtruJeMiJ,5q Npnk7%Jo%|E^Xs*_tS`ijbTtfzkP~ib }ow`+ WkJ|0^r-suQhHum2Uw ~FNHtiCKX 8;1KvOQ{o-rdTxf6#i_t1I.
rakočice - [JosObfuscator] Pp0D9rJIMidi7jp0elZoxCoY`gM:,@_3Fh Vcj}lk[bS{lUnea7Jh)čUA)zTeqIćGBb}i( yoP0/nVusau1: lt_o7b#;EdTj#X*~(eC#*m4 Bp-ne(o6m^g`}NUelzyP7,}gi# xH`Uoc/7JcsP5$Y_l7a)U)4nH-jRa5yXjYcYG0uuć|^*^Ziz Ys^e)%9} C,n$BBE.aDo h_};r`Du8ZCQgkPreZ,vQ?u( BvčG/{eo/t@MFvie}.%HrO;f3oJ3v~_nIobškklswT0e@,}LMRE PpfMuohž~QguDć`oBUi~GU35.
čapalit se - glagol, sudjelovati u fizičkom sukobu zadavenjem ozljeda noktima.