Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 9
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Dodjela Književne nagrade" fra Martin Nedić"
Petak, 04 Lipanj 2010

p1170019a.jpgNa drugoj večeri Dana Tolise, u svečanoj dvorani Dvor, dodijeljena je prva, ove godine utemeljena, književna nagrada fra Martin Nedić. Na natječaj za ovu književnu nagradu, objavljen početkom travnja mjeseca ove godine, prijavila su se  dvadest i četiri autora sa isto toliko književnih djela. Ponajviše je bilo zbirki pjesama, ali nije nedostajalo ni romana.

SLIKE SU U SLIKOVNICI

Upravo je jedan roman i dobio nagradu, zapravo pisac tog romana, a on je Anto Zirdum rodom sa Plehana kod Dervente, a danas živi i radi u Vitezu. Roman nosi ime "Carski rez", a zapravo je romasirana biografija o životu i djelu prvog bosanskohercegovačkog kirurga, fra Mije Šunjića. I kako sam autor na predstavljanju knjige reče, roman je to o jednom dobrom čovjeku, a takvi romani su veoma rijetki. Stoga je i nagrada time veća, jer ako nije lagano napisati dobru knjigu o dobrome čovjeku, onda je pisac kome to ipak pođe za rukom, također dobar. Nagradu je dodijelio Željo Nedić, predsjednik Zaklade "Terra Tolis". Viteški ambijetalni teatar koji broji petnaestak glumica i glumaca, uprizorio je sinoć život fra Mije Šunjića, opisan u romanu Carski rez, sa posebno pripravljenim tekstom za izvedbu na pozornici. Moramo priznati da su nas gosti iz Viteza, veoma lijepo počastili prekrasnom predstavom od oko 45 minuta, a kako neslužbeno saznajemo i naši gosti oduševljeni su bili svojim domaćinima. Viteški ambijentalni teatar počeo je sa radom u siječnju mjesecu ove godine, a sudeći prema prvoj predstavi uspjeh im je zagarantiran.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
točje - pridjev, ono što pripada toti, naprimjer točje jaje.
šike - [JosObfuscator] 50F,u}}Lz@h_fv+/iyk9 tHx%i0yhfTs@kykq7tl@t6~hjcuIW0[QčKP[]zi6+e?v|>fo~_@zK PNst(9vvT1piNnnNq{1jFgaJmOUai Jd2J`+ea#D :ijU#sUeMF HAK[Em+.a.U%p)kax>)n9d:+3u%fS%9 D(ixwlcG5d-iHY7 Bifd~$pJca=Ix2o _Bb|7j5w5e;4*a3ž*>_eNDl.
uja - [JosObfuscator] U})>i+amcP8eT_n5idTbUcsmVcAaKGd,Kmf 2snbg)a%a2#prjrbRam.*}dn Sn$.b:iuU_jjc~yAeqX^0s^`?ToaS,E psKrKd,2Nž%P#bm>|aKArF,v}F3 96$lT_|m+jPnuwtan~AEjrBGuadP:` D@ul?\%"J~0nv5ZKe51 o,z/lnlvc;=a3š1 hLpYt*yyV_iI| `k*V%MeaRkPYb>ziw RyvjZeGZ| ~ao[nc] O.kSrA5DavA4dNb/- [8_ogS9apM0z V)[,ur]bLj]G$6aFW:ky C1NMul4lVuveXa~uohjtTv}-gi[N\w"crI(N.