Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 3
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Dodjela Književne nagrade" fra Martin Nedić"
Petak, 04 Lipanj 2010

p1170019a.jpgNa drugoj večeri Dana Tolise, u svečanoj dvorani Dvor, dodijeljena je prva, ove godine utemeljena, književna nagrada fra Martin Nedić. Na natječaj za ovu književnu nagradu, objavljen početkom travnja mjeseca ove godine, prijavila su se  dvadest i četiri autora sa isto toliko književnih djela. Ponajviše je bilo zbirki pjesama, ali nije nedostajalo ni romana.

SLIKE SU U SLIKOVNICI

Upravo je jedan roman i dobio nagradu, zapravo pisac tog romana, a on je Anto Zirdum rodom sa Plehana kod Dervente, a danas živi i radi u Vitezu. Roman nosi ime "Carski rez", a zapravo je romasirana biografija o životu i djelu prvog bosanskohercegovačkog kirurga, fra Mije Šunjića. I kako sam autor na predstavljanju knjige reče, roman je to o jednom dobrom čovjeku, a takvi romani su veoma rijetki. Stoga je i nagrada time veća, jer ako nije lagano napisati dobru knjigu o dobrome čovjeku, onda je pisac kome to ipak pođe za rukom, također dobar. Nagradu je dodijelio Željo Nedić, predsjednik Zaklade "Terra Tolis". Viteški ambijetalni teatar koji broji petnaestak glumica i glumaca, uprizorio je sinoć život fra Mije Šunjića, opisan u romanu Carski rez, sa posebno pripravljenim tekstom za izvedbu na pozornici. Moramo priznati da su nas gosti iz Viteza, veoma lijepo počastili prekrasnom predstavom od oko 45 minuta, a kako neslužbeno saznajemo i naši gosti oduševljeni su bili svojim domaćinima. Viteški ambijentalni teatar počeo je sa radom u siječnju mjesecu ove godine, a sudeći prema prvoj predstavi uspjeh im je zagarantiran.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
macifuta - [JosObfuscator] UG}k|ipzTEnm=G#:re@jnni:9e~c?eH7ae,xqt0 R+p}E*Uo5g6eA(r-*~d.aDn]PT pnTaTnYkz5aii.`~uvcPITa $,zxd-#a#UGy ^9Vž%keP{t|n=gc/LuQ 0p]mNwLrfe)JQ:Vt7j/`-eUN(6bri)vaTx#n_aoG8 -s8]|WlDtoxZszb2Kse7o7ldtHkIKn:9u5oBg~D@ ?wpp5XX~o.`n#av?šBde-aTngjjTWX%awntt,DGH hkL$uaiLr*pC{vi>$28a/.
vrljav - pridjev, onaj koji gleda u križ, razrok.
lampir - [JosObfuscator] a$iKbnmj.l>ge9nUL*2i1)cZadyzH%,^XMn= 5lChe}p=8tt>Ai)rTtc.