Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Igra vjetra u snijegu

Naziv slike:

Naslovnica
Dodjela Književne nagrade" fra Martin Nedić"
Petak, 04 Lipanj 2010

p1170019a.jpgNa drugoj večeri Dana Tolise, u svečanoj dvorani Dvor, dodijeljena je prva, ove godine utemeljena, književna nagrada fra Martin Nedić. Na natječaj za ovu književnu nagradu, objavljen početkom travnja mjeseca ove godine, prijavila su se  dvadest i četiri autora sa isto toliko književnih djela. Ponajviše je bilo zbirki pjesama, ali nije nedostajalo ni romana.

SLIKE SU U SLIKOVNICI

Upravo je jedan roman i dobio nagradu, zapravo pisac tog romana, a on je Anto Zirdum rodom sa Plehana kod Dervente, a danas živi i radi u Vitezu. Roman nosi ime "Carski rez", a zapravo je romasirana biografija o životu i djelu prvog bosanskohercegovačkog kirurga, fra Mije Šunjića. I kako sam autor na predstavljanju knjige reče, roman je to o jednom dobrom čovjeku, a takvi romani su veoma rijetki. Stoga je i nagrada time veća, jer ako nije lagano napisati dobru knjigu o dobrome čovjeku, onda je pisac kome to ipak pođe za rukom, također dobar. Nagradu je dodijelio Željo Nedić, predsjednik Zaklade "Terra Tolis". Viteški ambijetalni teatar koji broji petnaestak glumica i glumaca, uprizorio je sinoć život fra Mije Šunjića, opisan u romanu Carski rez, sa posebno pripravljenim tekstom za izvedbu na pozornici. Moramo priznati da su nas gosti iz Viteza, veoma lijepo počastili prekrasnom predstavom od oko 45 minuta, a kako neslužbeno saznajemo i naši gosti oduševljeni su bili svojim domaćinima. Viteški ambijentalni teatar počeo je sa radom u siječnju mjesecu ove godine, a sudeći prema prvoj predstavi uspjeh im je zagarantiran.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ulapućkat se - [JosObfuscator] :gOjtbla]a2f/gy2(:|oL,l0,J=~b# _L4MicsK%Adp_Y?Qr0SlM:9j|K7VaOt2Cyb}i7{ ~sV1_%/e{9^R,:f}@d )0*HspvlNaobk}YvtH>cacC)osf1zi>^wJetza+i)ir /0ZsCeaL^9,+dr^ RocXwjsI2^@Eotb)4wX/iPa.gt0Io}m8 ;i~7l$jsMO*+qp_Cdrr)%8glwPCjHw#SaictRze2$iC5sS 6{sZ$L~e@ =lRyi%3h+ >#h`pYB`oukzv-|X#qa)qTjsw`bi2(n,Kt8iU3s Vu)TsIA/IeOM -jj$w(ZGe5lXo*Dmm- /OkHiLv:1lqG^i_ gbzX2as_^A x$Ol~verK}UmKiTTqbyj-qeWeTmOew~e ~jw?e)[tZxl+]ca-.
majmun - imenica, u pecanju, najčešće plastična prstenasta naprava koja se stavi na opušteni najlon, koja signalizira ako se riba upecala, na taj način što skoči ili skače.
trukarica - [JosObfuscator] B(H)?i.mQx>bxeQgCi/nPW~ixc_~aaMyI,blJ u;FVEp(%2itezw[sSa#jć5Bpboix> _UwstG/tvwrQNzDBo9O+Hj=^s.