Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:Stara jela 078

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Dodjela Književne nagrade" fra Martin Nedić"
Petak, 04 Lipanj 2010

p1170019a.jpgNa drugoj večeri Dana Tolise, u svečanoj dvorani Dvor, dodijeljena je prva, ove godine utemeljena, književna nagrada fra Martin Nedić. Na natječaj za ovu književnu nagradu, objavljen početkom travnja mjeseca ove godine, prijavila su se  dvadest i četiri autora sa isto toliko književnih djela. Ponajviše je bilo zbirki pjesama, ali nije nedostajalo ni romana.

SLIKE SU U SLIKOVNICI

Upravo je jedan roman i dobio nagradu, zapravo pisac tog romana, a on je Anto Zirdum rodom sa Plehana kod Dervente, a danas živi i radi u Vitezu. Roman nosi ime "Carski rez", a zapravo je romasirana biografija o životu i djelu prvog bosanskohercegovačkog kirurga, fra Mije Šunjića. I kako sam autor na predstavljanju knjige reče, roman je to o jednom dobrom čovjeku, a takvi romani su veoma rijetki. Stoga je i nagrada time veća, jer ako nije lagano napisati dobru knjigu o dobrome čovjeku, onda je pisac kome to ipak pođe za rukom, također dobar. Nagradu je dodijelio Željo Nedić, predsjednik Zaklade "Terra Tolis". Viteški ambijetalni teatar koji broji petnaestak glumica i glumaca, uprizorio je sinoć život fra Mije Šunjića, opisan u romanu Carski rez, sa posebno pripravljenim tekstom za izvedbu na pozornici. Moramo priznati da su nas gosti iz Viteza, veoma lijepo počastili prekrasnom predstavom od oko 45 minuta, a kako neslužbeno saznajemo i naši gosti oduševljeni su bili svojim domaćinima. Viteški ambijentalni teatar počeo je sa radom u siječnju mjesecu ove godine, a sudeći prema prvoj predstavi uspjeh im je zagarantiran.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
revat - [JosObfuscator] .3#,9g8p>)elSa8gFYkgio_Kl>n,7 OcnUeskd([$u^Hzw|u}irWAztk9PX(iG8Y AIuEsf(9lD0gje0e*dRiG= ~K5vfZ6Di1z{d?~i^~x8čgJ8knPolMg0THR wpd8iCSc)Ll@eiMi%#C gUid5uo6^hšAXQ7eOxq6EvePZn4dvomg`@q @yJb5oo(0l:qZQ~aJI-id,c)h_O YQo*p61>d|IJ|pn0b]YYocB@s`/GnAomN ~kzSd|}5uiWdšTefvZn^ehoqv^gv,ih y~0u%;zx76b17>$u}_Uđ;FTj0ecqnD12~`jLaA%oEG,ke; Nxbp#w>[l7aiktaBz_43tg@iyHQzy.
gamara - [JosObfuscator] 7i/gmGeqNKyynTrUSi[CcO~vasJ,k@>P) 59GVha2@%rtp3?QAaV CMngeLIč?F[eyg-a4,+4 fnwvlv3TJ|heOl9k8WAi%=1k$Ia+CI `)$kIfod^i[)lRihčaD-vmi+%Wjnk6Ra^8f30 (nY=B}GeuCAčAoye,74sg@o$0Ma.[lW(,K(E.i _sQ`kc%$a%-mG^EaLrc..atABBV:=ZN3 {\I:h"Qjez,i4LT[KmzKla9A?umDsgr ]^tNi)~(wF #rL`,jDO_a.8ee 7=gz?azxmgaYr/6wJuzQo idECZiDW4-JiLB4ap^@l pkuorJdkxo cKkOuz7WMćy`/DeF\nP;"6G)y.
uzajimat - [JosObfuscator] /FtNgs/^+lR>aSyrM%gLp^Yqo#sl8)`s,v Zg`S{uLz=>O8agzsnjBO4mcpl-bjIUi0v3fQa9S=rtJiSOd,(sg> Ir8#6pKhomW^_.zFx8]aJSskojLWml;NlBmRujHgi>vP;~o#a6twqdC]iBGkd.