Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Diploma za treće mjesto - Tolisa 2

Naziv slike:

Naslovnica
Dodjela Književne nagrade" fra Martin Nedić"
Petak, 04 Lipanj 2010

p1170019a.jpgNa drugoj večeri Dana Tolise, u svečanoj dvorani Dvor, dodijeljena je prva, ove godine utemeljena, književna nagrada fra Martin Nedić. Na natječaj za ovu književnu nagradu, objavljen početkom travnja mjeseca ove godine, prijavila su se  dvadest i četiri autora sa isto toliko književnih djela. Ponajviše je bilo zbirki pjesama, ali nije nedostajalo ni romana.

SLIKE SU U SLIKOVNICI

Upravo je jedan roman i dobio nagradu, zapravo pisac tog romana, a on je Anto Zirdum rodom sa Plehana kod Dervente, a danas živi i radi u Vitezu. Roman nosi ime "Carski rez", a zapravo je romasirana biografija o životu i djelu prvog bosanskohercegovačkog kirurga, fra Mije Šunjića. I kako sam autor na predstavljanju knjige reče, roman je to o jednom dobrom čovjeku, a takvi romani su veoma rijetki. Stoga je i nagrada time veća, jer ako nije lagano napisati dobru knjigu o dobrome čovjeku, onda je pisac kome to ipak pođe za rukom, također dobar. Nagradu je dodijelio Željo Nedić, predsjednik Zaklade "Terra Tolis". Viteški ambijetalni teatar koji broji petnaestak glumica i glumaca, uprizorio je sinoć život fra Mije Šunjića, opisan u romanu Carski rez, sa posebno pripravljenim tekstom za izvedbu na pozornici. Moramo priznati da su nas gosti iz Viteza, veoma lijepo počastili prekrasnom predstavom od oko 45 minuta, a kako neslužbeno saznajemo i naši gosti oduševljeni su bili svojim domaćinima. Viteški ambijentalni teatar počeo je sa radom u siječnju mjesecu ove godine, a sudeći prema prvoj predstavi uspjeh im je zagarantiran.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ciment - imenica, građevinski materijal, cement.
vinđaka - [JosObfuscator] Eb zkhv,j$s#a/kHn=zja.l Hz74fAEa7 -LvZyj;Be9k*tL)w4anOrz1D6`,WEJ 4899elzakMg_gf)g1awAnQ4.5:aX1 UeXLt)aK98On4,k{faZB XPk4FjM>7aqk`_t2rn+64aL#YU[,WWSMB `wtnLl:>daz)pT=UIr@|Xs*aEKvRl/jRR1eip7fnGPma|be~O yTp6/ow@Ztd53VK NGepP,Jho@=-rJs,ke/7Pt]bQiwnZiq8hd, hmXajVZt(ebHKrmilln?jUw2a2l#axU,N hFlo3lE.Yt%pE9_oIR)r|Xpn~CCiKh,GTU_ ii,nV`JaScCW C>$TApM*~r25_oA284PbCi(j#Jf7aP_;SKnc%fJjp+y?e?QK6 hxv@JjA(iemtSn,rS^aw+J:Ops,| 2"EnjHwSaYi`Nv9yuDO1$tceNiaKcs TfgOtifiuPUMh T1)8v[ivNpPnW/Sđ;>caJr~>Wk+xG}uMZ,yG lbn%,qOKeMe;mu$8*o/HsMjccL Lf.dvfaPX %aD~no[Q6-z#[j8Le`l4XboPrB"%!
podlizivat - glagol, o tekućini, prilikom sipanja iz kakve posude, curiti niz vanjsku stranu te posude, tako da tekućina ne odlazi na pravo mjesto: \"drž taj ibrik kako Bog zapovida, zar ne vidiš da ti podlizuje\"!