Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Otvoreni Dani Tolise 2010.
Otvoreni Dani Tolise 2010.
etvrtak, 03 Lipanj 2010

p1160696.jpgPred oko 250 uzvanika u sveanoj dvorani Dvor u Tolisi, sveano su otvoreni ovogodišnji Dani Tolise. Sveanost je i ove godine otvorila Borjana Krišto, predsjednica naše Federacije, koja nije propustila pohvaliti Tolišane i openito sve Posavce koji ovakvim i slinim manifestacijama dokazuju da im je stalo do svoje sredine. Borjana Krišto proglašena je poasnom graankom Tolise, kojom prigodom joj je uruena povelja.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Sama povelja napravljena je od jedinstvenog komada abonosa u koji je urezan tekst povelje. Uz brojne goste, rije je uzeo i dr. Nevenko Herceg, ministar okoliša i turizma, koji je takoer bio oduševljen vienim u Tolisi i prema njegovim rijeima malo je sredina u BiH koje na ovaj nain njeguju svoju povijest, njome se die i prenose na slijedee generacije u svojoj sredini, ali i dalje u svijet. Kazao je da mu je elja da slijedei ministar okoliša i turizma, ma tko on bio, takoer podri ovu manifestaciju u iduim godinama. Na otvorenju Dana Tolise prezentirana je poštanska Markica sa likom fra Martina Nedia o kojoj su više rekli predstavnici HP Mostar. Nakon toga predstavljena je romansirana biografija o fra Martinu Nediu autora Mate Nedia, pod nazivom "Pater Martinus". O knjizi su svoje dojmove iznijeli profesor Marijan Damjanovi i mr. Pavo Kobaš. lanovi filmsko-kazališne skupine "Lipa" iz Orašja, izveli su igrokaz iz tri dijela o ivotu fra Martina Nedia, poglavito o gradnji crkve u Tolisi. Nakon slubenog protokolarnog dijela, gosti su mogli kušati stare domae specijalitete, kao što su gibanica, listarii, kolaii kroz ruku, modlice i slino, koje su pripremane na licu mjesta.
Veeras na Danima Tolise na rasporedu je dodjela knjievne nagrade "fra Martin Nedi".

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
brezobratina - imenica, postupak onoga koji je bezobrazan; nekultura, bezobratina.
roljat se - [JosObfuscator] jZ0gdQle/8VZa*PF%Ug]3@So0lyY,}}9 6>EdsZe$}XDbZl0jaADDaRt4li9~l Lz:{s`(2je-g,XD?K$ GdhgR7Io,b[x#i2v%B7autQp_tVSi^ GwjPnn0KaHE mt^H?eO$m/6>2iXSc]gn$I4iFh+.
toji - [JosObfuscator] b>p7rdiu-l9Ro0aqgI,Xq7A_ (9p~@|0krK#MiVOjA1KwBeeL1 mO>k$r|PxfKaCcyQt}RKkr|#L`oMxj2r #4NJv8rKYfHeK].0m>`en0np=5TRaE^,hgU_ cYem:m*anl:_}o,Yzpq*)yVrhi-KvU|j.Qg*Ue.,6`^$ 7|>[Amuat*lU-O-o+]|pjEa+s=j@`.