Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Otvoreni Dani Tolise 2010.
Otvoreni Dani Tolise 2010.
Četvrtak, 03 Lipanj 2010

p1160696.jpgPred oko 250 uzvanika u svečanoj dvorani Dvor u Tolisi, svečano su otvoreni ovogodišnji Dani Tolise. Svečanost je i ove godine otvorila Borjana Krišto, predsjednica naše Federacije, koja nije propustila pohvaliti Tolišane i općenito sve Posavce koji ovakvim i sličnim manifestacijama dokazuju da im je stalo do svoje sredine. Borjana Krišto proglašena je počasnom građankom Tolise, kojom prigodom joj je uručena povelja.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Sama povelja napravljena je od jedinstvenog komada abonosa u koji je urezan tekst povelje. Uz brojne goste, riječ je uzeo i dr. Nevenko Herceg, ministar okoliša i turizma, koji je također bio oduševljen viđenim u Tolisi i prema njegovim riječima malo je sredina u BiH koje na ovaj način njeguju svoju povijest, njome se diče i prenose na slijedeće generacije u svojoj sredini, ali i dalje u svijet. Kazao je da mu je želja da slijedeći ministar okoliša i turizma, ma tko on bio, također podrži ovu manifestaciju u idućim godinama. Na otvorenju Dana Tolise prezentirana je poštanska Markica sa likom fra Martina Nedića o kojoj su više rekli predstavnici HP Mostar. Nakon toga predstavljena je romansirana biografija o fra Martinu Nediću autora Mate Nedića, pod nazivom "Pater Martinus". O knjizi su svoje dojmove iznijeli profesor Marijan Damjanović i mr. Pavo Kobaš. Članovi filmsko-kazališne skupine "Lipa" iz Orašja, izveli su igrokaz iz tri dijela o životu fra Martina Nedića, poglavito o gradnji crkve u Tolisi. Nakon službenog protokolarnog dijela, gosti su mogli kušati stare domaće specijalitete, kao što su gibanica, listarići, kolačići kroz ruku, modlice i slično, koje su pripremane na licu mjesta.
Večeras na Danima Tolise na rasporedu je dodjela književne nagrade "fra Martin Nedić".

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
trijest - broj koji se obilježava brojkom 30 (trideset)
zaišćilit - [JosObfuscator] i9:}gvll9roa?|(;gFdcoDPR~/l:;%AI,5vW$ ;9dzI7a$27AtžTVqe7;dlMj[eOPctWXi7 ||VGVk~ag]kr3??Gv4>F$uyztz y11sEW2~*t~U{vh*%N;aWrR_x1 zz>R~Wa|0 Fos`6/e$J8/b>efNY 6DTkapJk|~r}W$e^BK`dO(Ptlolmjhd=^rnEm0,e#+~dCIiL[Gt_>OfdiBR|.BYf s$IZUU 2BaOAi.7vcCgRr=FC]iSz Dp/rQfSsG8%thjz)UeM?nW@Ga~`,_6 1uzwpHaHu6baigla*URjYLeg%_%ž43/i@X*tQDilh, 2}Lk%|_GaxR0pMk~iNc^lux7KqK ?im$p7obgbGSdC55iu {k0pXCoPZj(w~dpo_`jr?m-*%bh G$(sA)e1>D/ ysu_$HHmVa6tkyr:=|ia8k1 FgSP5dk.7Sa{47WF )#PUjDXe3b} YIIpQ{rjsu8Qt{k*>BeS$@n]o.
ščipit - [JosObfuscator] dzg41l#a:kgloUlN~n,Q 6|/4WsNtooQiXBsI/~hn(u,tUAi||r3C,B1w ]W^pSRVzr4iP{ZtKOPiI3Eso8]t}nCjouv7$tavviyu)^,Ug@] :n4ios|tAp9ie{O?dgsK~n7u#O.3Ct1a{b9iAB/.