Jeste li znali...

da je u Tolisi na Boi 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uope snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Po jedno pivo

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Otvoreni Dani Tolise 2010.
Otvoreni Dani Tolise 2010.
etvrtak, 03 Lipanj 2010

p1160696.jpgPred oko 250 uzvanika u sveanoj dvorani Dvor u Tolisi, sveano su otvoreni ovogodišnji Dani Tolise. Sveanost je i ove godine otvorila Borjana Krišto, predsjednica naše Federacije, koja nije propustila pohvaliti Tolišane i openito sve Posavce koji ovakvim i slinim manifestacijama dokazuju da im je stalo do svoje sredine. Borjana Krišto proglašena je poasnom graankom Tolise, kojom prigodom joj je uruena povelja.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Sama povelja napravljena je od jedinstvenog komada abonosa u koji je urezan tekst povelje. Uz brojne goste, rije je uzeo i dr. Nevenko Herceg, ministar okoliša i turizma, koji je takoer bio oduševljen vienim u Tolisi i prema njegovim rijeima malo je sredina u BiH koje na ovaj nain njeguju svoju povijest, njome se die i prenose na slijedee generacije u svojoj sredini, ali i dalje u svijet. Kazao je da mu je elja da slijedei ministar okoliša i turizma, ma tko on bio, takoer podri ovu manifestaciju u iduim godinama. Na otvorenju Dana Tolise prezentirana je poštanska Markica sa likom fra Martina Nedia o kojoj su više rekli predstavnici HP Mostar. Nakon toga predstavljena je romansirana biografija o fra Martinu Nediu autora Mate Nedia, pod nazivom "Pater Martinus". O knjizi su svoje dojmove iznijeli profesor Marijan Damjanovi i mr. Pavo Kobaš. lanovi filmsko-kazališne skupine "Lipa" iz Orašja, izveli su igrokaz iz tri dijela o ivotu fra Martina Nedia, poglavito o gradnji crkve u Tolisi. Nakon slubenog protokolarnog dijela, gosti su mogli kušati stare domae specijalitete, kao što su gibanica, listarii, kolaii kroz ruku, modlice i slino, koje su pripremane na licu mjesta.
Veeras na Danima Tolise na rasporedu je dodjela knjievne nagrade "fra Martin Nedi".

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
saljat se - [JosObfuscator] }z1gX4IMlwc8}ea^BgQo={t+lJ,4nmW~ OY~o1* sks?;7ikRl$jb-ki>]s{ umlnFO1joK[0tgW>n+Oo)sDZ ~n_O#qa5pG*atnmlpd8t,j@a`^DCt^`isCM,X{7D cmW}pPuB6=as%s:F^(ft7o@nvivV^% Rd]Pp^u|5n?3NoD*cn juj bv$ivQrCl^kG+od0`= XxBkLWrM*asgut0kBZYosnX$m6 FBov6,_jMry(?weUm3eincVsNikor)~oWXY?m$boK h^|YrgyUaeh1zl3FPdB7z|o9ab]~yX2lbj?0cu8:Mu 5GR\2H"d]ST.aEl^LZ5 aEz#s7eM9 XUjsu_e#nW0 Gkr.`^Ki[A9Xoa1V t-sUC[+3aK)lujSa7|z[lYawaNk8 7]N#jNuG*/tC?^eEp=)b\`N"M.
duvat se - glagol, u prenesenom smislu, praviti se vaan.
okliznit se - [JosObfuscator] ogb>lEahL:|gFLe7oUj?>glEBL,c,mR* J_Ueow4_kblV:8vRiygB9zBtl6n).vuBt^P)fiOMan ^_bsMiw1eY,y -pvJ}s>a?jmONs*6v9taim]A |8Mn|xa3_% #kIUl}9isEz=Ca%kK*v[o(3$Dj> OSM4Dpj(%=oS/iMsv/JVrP68_RaFf~inJnc]2si|XtA.