Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolia osnovana prva zemljoradnika zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:lipo, lipo...

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Otvoreni Dani Tolise 2010.
Otvoreni Dani Tolise 2010.
etvrtak, 03 Lipanj 2010

p1160696.jpgPred oko 250 uzvanika u sveanoj dvorani Dvor u Tolisi, sveano su otvoreni ovogodišnji Dani Tolise. Sveanost je i ove godine otvorila Borjana Krišto, predsjednica naše Federacije, koja nije propustila pohvaliti Tolišane i openito sve Posavce koji ovakvim i slinim manifestacijama dokazuju da im je stalo do svoje sredine. Borjana Krišto proglašena je poasnom graankom Tolise, kojom prigodom joj je uruena povelja.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Sama povelja napravljena je od jedinstvenog komada abonosa u koji je urezan tekst povelje. Uz brojne goste, rije je uzeo i dr. Nevenko Herceg, ministar okoliša i turizma, koji je takoer bio oduševljen vienim u Tolisi i prema njegovim rijeima malo je sredina u BiH koje na ovaj nain njeguju svoju povijest, njome se die i prenose na slijedee generacije u svojoj sredini, ali i dalje u svijet. Kazao je da mu je elja da slijedei ministar okoliša i turizma, ma tko on bio, takoer podri ovu manifestaciju u iduim godinama. Na otvorenju Dana Tolise prezentirana je poštanska Markica sa likom fra Martina Nedia o kojoj su više rekli predstavnici HP Mostar. Nakon toga predstavljena je romansirana biografija o fra Martinu Nediu autora Mate Nedia, pod nazivom "Pater Martinus". O knjizi su svoje dojmove iznijeli profesor Marijan Damjanovi i mr. Pavo Kobaš. lanovi filmsko-kazališne skupine "Lipa" iz Orašja, izveli su igrokaz iz tri dijela o ivotu fra Martina Nedia, poglavito o gradnji crkve u Tolisi. Nakon slubenog protokolarnog dijela, gosti su mogli kušati stare domae specijalitete, kao što su gibanica, listarii, kolaii kroz ruku, modlice i slino, koje su pripremane na licu mjesta.
Veeras na Danima Tolise na rasporedu je dodjela knjievne nagrade "fra Martin Nedi".

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
glabura - [JosObfuscator] c_h`uefz: :kIf(5lu.s(shDh>)iz5Inpjt9{zni?K?T0,@Oc# vVkf,oSusk7t)[,s,; vkDDo.-Xiys9FtPs@ ;ynsNPadD -Rv;e-|zN^o=++mco+zaF_iw7 bmV4(r1a-F{lzljolSW; +5am/agpOeRnu`s)Y_aDvz?3 0=JG/nd_aXr t)shm3w=e)QbWO#i^.
trijestero - broj, trideset neega ivoga, srednjeg gramatikog roda (djece ili mladih od ivotinja), ili oznaka za trideset osoba koje nisu sve istog gramatikog roda (ena, mukaraca i djece); tridesetero, tridesetoro.
uja - [JosObfuscator] Ac@li5m3@we;z];nuhi1VD{cZJXa{Xq,yy2d ^|-.Pn(%Tjja(VpKanl7dg P`heNb%i[|3jW9eBc1s7a+,/,o ~rscfker[9+(duE>i~B;:b7#twa1M,J|%_- 23dlV4P0Dj?u6$tV){YCn:[j3an8W:R .\U"cIyn%s%e),i ^G7P;zRr|GznOzi>:a1ZbvZ[(+ P4t@E#~DiSk (W,.ky]NaEP*1k.Ci* DZjIA7Ven NIo_AV$in| {10kT4c)a}sdSF fFtgbhaZ0uQ }kCuZy/j~a2? 6t?:vu?P`v9JaHt^.i~.\O$BF"zglQ.