Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolia osnovana prva zemljoradnika zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Svi Sveti misa 2008 06

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Otvoreni Dani Tolise 2010.
etvrtak, 03 Lipanj 2010

p1160696.jpgPred oko 250 uzvanika u sveanoj dvorani Dvor u Tolisi, sveano su otvoreni ovogodišnji Dani Tolise. Sveanost je i ove godine otvorila Borjana Krišto, predsjednica naše Federacije, koja nije propustila pohvaliti Tolišane i openito sve Posavce koji ovakvim i slinim manifestacijama dokazuju da im je stalo do svoje sredine. Borjana Krišto proglašena je poasnom graankom Tolise, kojom prigodom joj je uruena povelja.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Sama povelja napravljena je od jedinstvenog komada abonosa u koji je urezan tekst povelje. Uz brojne goste, rije je uzeo i dr. Nevenko Herceg, ministar okoliša i turizma, koji je takoer bio oduševljen vienim u Tolisi i prema njegovim rijeima malo je sredina u BiH koje na ovaj nain njeguju svoju povijest, njome se die i prenose na slijedee generacije u svojoj sredini, ali i dalje u svijet. Kazao je da mu je elja da slijedei ministar okoliša i turizma, ma tko on bio, takoer podri ovu manifestaciju u iduim godinama. Na otvorenju Dana Tolise prezentirana je poštanska Markica sa likom fra Martina Nedia o kojoj su više rekli predstavnici HP Mostar. Nakon toga predstavljena je romansirana biografija o fra Martinu Nediu autora Mate Nedia, pod nazivom "Pater Martinus". O knjizi su svoje dojmove iznijeli profesor Marijan Damjanovi i mr. Pavo Kobaš. lanovi filmsko-kazališne skupine "Lipa" iz Orašja, izveli su igrokaz iz tri dijela o ivotu fra Martina Nedia, poglavito o gradnji crkve u Tolisi. Nakon slubenog protokolarnog dijela, gosti su mogli kušati stare domae specijalitete, kao što su gibanica, listarii, kolaii kroz ruku, modlice i slino, koje su pripremane na licu mjesta.
Veeras na Danima Tolise na rasporedu je dodjela knjievne nagrade "fra Martin Nedi".

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
skljokat se - [JosObfuscator] tKOivdLzRCqbgoguGb}li,Ot5sih D(B,8t686Yl$PIoZwG @NFBp=oA`}Bd@*9r cAhnQa?/oa;.Agr]Pavd2xmmP]awNe,.KBW= VDfzB/a$TQm3vs90B@6iTtzipm` ?nS4*G4aV9>my i.6Jz),qecm?>E(l(#8a,jGbi8`:ZP,{ S-9[jpsZasdNv5s?t}qh}iWNQH,U;sF /m0zNsv~r0cid,mGktViEo Ap+5cs0PGe
voknit - [JosObfuscator] HZgg;5lCpPZ#aFg{#>|oxl1kZb,0~$|0 SQxs8uAd]>=oapDrUit#t+%id2 >rk=}o.Opgh;R)NaR_ AV?u{RWq7 R^hgN[Dbwl2aofvs~ADuLp mg]%pvro%ht>sIp$-tzeKo2)r[mSj loHd$k5^=aJi)p*XBre*Ntxi$miw.k TAsUa( Opub@ail,2c,aK.
upit (opit) - [JosObfuscator] TC:g=/glt)WaI8gGBo[-:*lRN_,lDQ 6hHxzib48atwRK[v(5;=*r#^ki1CEd.t[-Eii9.$ (}Pni)aNRb ~t~VzjeSfm19?lejp2i9G,v p?_s)3rG(Fu7~mtiG*th2i^|{G MWy[sVeK}=,xt]1c :Ap6tpD]MXpag$E0usG9(-t}]iP^Y.