Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 3
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Slatkiši

Naziv slike:

Naslovnica
Otvoreni Dani Tolise 2010.
Četvrtak, 03 Lipanj 2010

p1160696.jpgPred oko 250 uzvanika u svečanoj dvorani Dvor u Tolisi, svečano su otvoreni ovogodišnji Dani Tolise. Svečanost je i ove godine otvorila Borjana Krišto, predsjednica naše Federacije, koja nije propustila pohvaliti Tolišane i općenito sve Posavce koji ovakvim i sličnim manifestacijama dokazuju da im je stalo do svoje sredine. Borjana Krišto proglašena je počasnom građankom Tolise, kojom prigodom joj je uručena povelja.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Sama povelja napravljena je od jedinstvenog komada abonosa u koji je urezan tekst povelje. Uz brojne goste, riječ je uzeo i dr. Nevenko Herceg, ministar okoliša i turizma, koji je također bio oduševljen viđenim u Tolisi i prema njegovim riječima malo je sredina u BiH koje na ovaj način njeguju svoju povijest, njome se diče i prenose na slijedeće generacije u svojoj sredini, ali i dalje u svijet. Kazao je da mu je želja da slijedeći ministar okoliša i turizma, ma tko on bio, također podrži ovu manifestaciju u idućim godinama. Na otvorenju Dana Tolise prezentirana je poštanska Markica sa likom fra Martina Nedića o kojoj su više rekli predstavnici HP Mostar. Nakon toga predstavljena je romansirana biografija o fra Martinu Nediću autora Mate Nedića, pod nazivom "Pater Martinus". O knjizi su svoje dojmove iznijeli profesor Marijan Damjanović i mr. Pavo Kobaš. Članovi filmsko-kazališne skupine "Lipa" iz Orašja, izveli su igrokaz iz tri dijela o životu fra Martina Nedića, poglavito o gradnji crkve u Tolisi. Nakon službenog protokolarnog dijela, gosti su mogli kušati stare domaće specijalitete, kao što su gibanica, listarići, kolačići kroz ruku, modlice i slično, koje su pripremane na licu mjesta.
Večeras na Danima Tolise na rasporedu je dodjela književne nagrade "fra Martin Nedić".

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
trulja - imenica, starinski tepih napravljen tkanjem. Trulja se pravi od platnenih traka različitih boja.
pleskanje - imenica, udaranje kakvim plosnatim predmetom, tako da se udaranjem stvara ravna površina.
prokiso - [JosObfuscator] Z9xmKiDTm$4e0ZnfHripc)2a.,lEVF =G7f+pTYrWoS;Pi$z/v6oK^HdD `M5%o/rtd#^4o _kDbr,akG[cv]NZlJp;j(G8JHeRCF:PgqIHc ,NZrDmE1UGKl0s{9|iC+(h.j8e>ak{k)Ha,:k,>v.6 ETkmXVi3}jsPdeZl[{co{tq 5U9SLmok4Y5l_mZRia[jj.74eCkko]@W.