Jeste li znali...

... da je prva puka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:...i KUD Napretkom

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Otvoreni Dani Tolise 2010.
etvrtak, 03 Lipanj 2010

p1160696.jpgPred oko 250 uzvanika u sveanoj dvorani Dvor u Tolisi, sveano su otvoreni ovogodišnji Dani Tolise. Sveanost je i ove godine otvorila Borjana Krišto, predsjednica naše Federacije, koja nije propustila pohvaliti Tolišane i openito sve Posavce koji ovakvim i slinim manifestacijama dokazuju da im je stalo do svoje sredine. Borjana Krišto proglašena je poasnom graankom Tolise, kojom prigodom joj je uruena povelja.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Sama povelja napravljena je od jedinstvenog komada abonosa u koji je urezan tekst povelje. Uz brojne goste, rije je uzeo i dr. Nevenko Herceg, ministar okoliša i turizma, koji je takoer bio oduševljen vienim u Tolisi i prema njegovim rijeima malo je sredina u BiH koje na ovaj nain njeguju svoju povijest, njome se die i prenose na slijedee generacije u svojoj sredini, ali i dalje u svijet. Kazao je da mu je elja da slijedei ministar okoliša i turizma, ma tko on bio, takoer podri ovu manifestaciju u iduim godinama. Na otvorenju Dana Tolise prezentirana je poštanska Markica sa likom fra Martina Nedia o kojoj su više rekli predstavnici HP Mostar. Nakon toga predstavljena je romansirana biografija o fra Martinu Nediu autora Mate Nedia, pod nazivom "Pater Martinus". O knjizi su svoje dojmove iznijeli profesor Marijan Damjanovi i mr. Pavo Kobaš. lanovi filmsko-kazališne skupine "Lipa" iz Orašja, izveli su igrokaz iz tri dijela o ivotu fra Martina Nedia, poglavito o gradnji crkve u Tolisi. Nakon slubenog protokolarnog dijela, gosti su mogli kušati stare domae specijalitete, kao što su gibanica, listarii, kolaii kroz ruku, modlice i slino, koje su pripremane na licu mjesta.
Veeras na Danima Tolise na rasporedu je dodjela knjievne nagrade "fra Martin Nedi".

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
vrska - [JosObfuscator] rm/i*@x*mNeAbF3nP8OiIX`Ucd)aKlI,W-_xW n7waihgLr8o7aOr2HbbJ-PPriXkaNDK gE}2>/euVknYs=V0kvRcaG R[wR|o0tsXotq*%zb/acT,{|,L @3:G@O.e5^2nA@s1~nk2a: wSooKVsilSodbrnaw?vsY pRoC+]wtvxpe3fC}ou9%ryG`[no>Ga*{p JCn0(5ap 5cb$lb/oI0IUKljk-F,D?zq lAWck`*oldjr>UaAz dBgTlnefe0mV.ieXI] =S/Dudyys9Rn6lIzjWNLeB{kdr.r[ RL5yubEh#xPo41lzGan61 vNz;kaG#u,p.`#NXlt(aH/jQkdCMCa*N=ETtyi[00^f.9 9.YT[I,bJE=nkQ^BxaK:0t>3aizc4Y6*1arY aoRa_vbe@7A Dc)hr_1i_]jPN@el9S|6aiVKz /uHr==H z*mDT,uiOTxj{k@n~soV{11my QC1/Kr.3c+o^dIz1u7@.@ %BDFna$8eo|XP }XspmaoD$Fsl3F~BtDO}?o6$6j7CyRxie$t@l.
poam - [JosObfuscator] BuIx+Y( i*q$7pX`loIw8e9tIY}v,e(4nF(z+j#QuEYKH8,Hw =oX-n?]|)|aHWowH8,ei(}mn:ns PV]W|nuQoaSN/ ZHC/k:gVvBo:jzeQ ic:)jIer{WdV _]z0Uvaav20p/#ToX5Km=efPtkox6|c ]8qblp[x~lrkV[]e/UtIWF7esnNj|en,m Fs5a?k$To;=aCk_%vYQPJToy?6xgt| I;VEsox*ZdQ)^bj;>e/:v4-}@nao5r9T/g.?# @PMp]#SxrDT%{Weo1OdAkmMe@lt*8tZaO9]J+ q>>apiW, C+VBes3l~iq77n*oo>th;7,GVH]6 jx*ka|J_o{_jR@Fb0e7kG AMTw$6eX V(lxs?{{tze?hr7 hb;euparXo8bd%$tSOH|e5zb6a[bt7+JFjiFU _osjEteIQ+qiGgj}@XFwewkuFoW2EmCs? -.csV}iN{2Ykj-eNlGMEQMoE5+nigs mTMp0J}Cl#_%Y3e?6EEtImN$Ue-9nQv3jOJa1.
podlizivat - glagol, o tekuini, prilikom sipanja iz kakve posude, curiti niz vanjsku stranu te posude, tako da tekuina ne odlazi na pravo mjesto: \"dr taj ibrik kako Bog zapovida, zar ne vidi da ti podlizuje\"!