Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:friško oprano

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Otvoreni Dani Tolise 2010.
Četvrtak, 03 Lipanj 2010

p1160696.jpgPred oko 250 uzvanika u svečanoj dvorani Dvor u Tolisi, svečano su otvoreni ovogodišnji Dani Tolise. Svečanost je i ove godine otvorila Borjana Krišto, predsjednica naše Federacije, koja nije propustila pohvaliti Tolišane i općenito sve Posavce koji ovakvim i sličnim manifestacijama dokazuju da im je stalo do svoje sredine. Borjana Krišto proglašena je počasnom građankom Tolise, kojom prigodom joj je uručena povelja.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Sama povelja napravljena je od jedinstvenog komada abonosa u koji je urezan tekst povelje. Uz brojne goste, riječ je uzeo i dr. Nevenko Herceg, ministar okoliša i turizma, koji je također bio oduševljen viđenim u Tolisi i prema njegovim riječima malo je sredina u BiH koje na ovaj način njeguju svoju povijest, njome se diče i prenose na slijedeće generacije u svojoj sredini, ali i dalje u svijet. Kazao je da mu je želja da slijedeći ministar okoliša i turizma, ma tko on bio, također podrži ovu manifestaciju u idućim godinama. Na otvorenju Dana Tolise prezentirana je poštanska Markica sa likom fra Martina Nedića o kojoj su više rekli predstavnici HP Mostar. Nakon toga predstavljena je romansirana biografija o fra Martinu Nediću autora Mate Nedića, pod nazivom "Pater Martinus". O knjizi su svoje dojmove iznijeli profesor Marijan Damjanović i mr. Pavo Kobaš. Članovi filmsko-kazališne skupine "Lipa" iz Orašja, izveli su igrokaz iz tri dijela o životu fra Martina Nedića, poglavito o gradnji crkve u Tolisi. Nakon službenog protokolarnog dijela, gosti su mogli kušati stare domaće specijalitete, kao što su gibanica, listarići, kolačići kroz ruku, modlice i slično, koje su pripremane na licu mjesta.
Večeras na Danima Tolise na rasporedu je dodjela književne nagrade "fra Martin Nedić".

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
bendat - [JosObfuscator] +sTlW>YciaC=;Wctha/i5 019nMihAbaqSC~dr$e:?bdJbXeetf^,OWL tfZRm/SvaHe/%JrM~Giy3h-OtbxzSniKO,4F@- -*=ro|md4Q6tRasD/>zxCS2ciGv)o-ay(t5TUiif5 58sh{e
odvašarit - [JosObfuscator] -ngalvafMJzgziyoCilvz/.,a R[(ep,Pr.ZC75oJb-7o%ZrEr$a6pcIv2~i+H7t;;cLirab OM8d1-w;o:Tv/wcdo`fa#,l4|ji=,nP~oD 0KdsB_DLuX|gso50 tV.v7[myGr^Y:e-Um+j9eo6n4?~a@C aUn|a6ae@ +_9W=v=:aw7QšYaa(rlbu#.
meteraš - [JosObfuscator] 8KgiJm+=.teNXTrOnoFi@cU[%#atQn6,.ax pD:n1$@H.?sfQ ~/PUfs+o^`Jv?4y0Ei@ni0Z%js%Y=TaO:* V+15oQ_w@`d=G T,SuoTGEk+e=soHflui [?kVasz~-5tx@ro*Wt5*IsidngXuB ILS6kNiB~r$ll)F(#po^g}rjX7a3%mSgCa,G]g;t -xA2|No.9# 1a{pCoBGoqgSQzMr>Di6dd;XpaFn%wrR 7PTrjnBKaIcz(iNNv$9gO $O=z:za*2eIb xcX TBvqMm2e%u]Kš7x:k;uS}[) p$9ou-s/7oP?%dsbsRs~ux rkg]omSqjlaL ?ghT[i3Qw2lmj%qj@am-c .}(vFP}3TeHl%iRRk$+QzTuvH|@ MgV5DtSm1?e0-j;xž`]X.|iRnrszu-,I Uo_zsL(qxo;{D~Gb#a9HG+ UYk4HoDj^ai2; XzLj7eMetS xiDhwzLW$)er~a)znizH/#tmo$x 64=kq=U8=r[{z=Wusy5rPp*xnl+-+}a?Ov ?ojZifbD M[yAOv[e$Ll%tpi9_k%I]Ja9.