Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolia osnovana prva zemljoradnika zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 3
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Otvoreni Dani Tolise 2010.
etvrtak, 03 Lipanj 2010

p1160696.jpgPred oko 250 uzvanika u sveanoj dvorani Dvor u Tolisi, sveano su otvoreni ovogodišnji Dani Tolise. Sveanost je i ove godine otvorila Borjana Krišto, predsjednica naše Federacije, koja nije propustila pohvaliti Tolišane i openito sve Posavce koji ovakvim i slinim manifestacijama dokazuju da im je stalo do svoje sredine. Borjana Krišto proglašena je poasnom graankom Tolise, kojom prigodom joj je uruena povelja.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Sama povelja napravljena je od jedinstvenog komada abonosa u koji je urezan tekst povelje. Uz brojne goste, rije je uzeo i dr. Nevenko Herceg, ministar okoliša i turizma, koji je takoer bio oduševljen vienim u Tolisi i prema njegovim rijeima malo je sredina u BiH koje na ovaj nain njeguju svoju povijest, njome se die i prenose na slijedee generacije u svojoj sredini, ali i dalje u svijet. Kazao je da mu je elja da slijedei ministar okoliša i turizma, ma tko on bio, takoer podri ovu manifestaciju u iduim godinama. Na otvorenju Dana Tolise prezentirana je poštanska Markica sa likom fra Martina Nedia o kojoj su više rekli predstavnici HP Mostar. Nakon toga predstavljena je romansirana biografija o fra Martinu Nediu autora Mate Nedia, pod nazivom "Pater Martinus". O knjizi su svoje dojmove iznijeli profesor Marijan Damjanovi i mr. Pavo Kobaš. lanovi filmsko-kazališne skupine "Lipa" iz Orašja, izveli su igrokaz iz tri dijela o ivotu fra Martina Nedia, poglavito o gradnji crkve u Tolisi. Nakon slubenog protokolarnog dijela, gosti su mogli kušati stare domae specijalitete, kao što su gibanica, listarii, kolaii kroz ruku, modlice i slino, koje su pripremane na licu mjesta.
Veeras na Danima Tolise na rasporedu je dodjela knjievne nagrade "fra Martin Nedi".

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
tkunjovaa - [JosObfuscator] (n>#zi5dm1;e(nua6iNausc3aXKCHu,_ MDnpXrDQzu;6?otx4N5G :aqo/[*d.>~2 ;>)M0dBcIr7vv6eaYNjktw1%$.a| |6(rSdS_7=uq~.O2n4r(rj0?e~.
gnjecano - [JosObfuscator] im:p}RGr-M|niUmdxzbj?e5v2pD,P DrwYo_O%nUuoz a~YukXc,j1ofujwjI2Se{5GW Zjp}WeKD> qIpJ^R=r9rqe7r}tzv$,$7oeVl=}r/:F]ee+QVEn{A7K,o4HZMk nu: {}pvKi*y%vwrwfem5nL +}/i?l(UMxRihI qkck*Iau9@$ju=M7s8.{; qf\="lYg0-c=9nRdo+dj.6Ee5YGuYcR)Fa}m88dn>MW6i] 3@tbgfrrVjagB\|#%^v"OJVXD-LFy6P BT$dgpvw(Ui(hrf5A>eyX{ cAmGoMcrdq TgythgmSr7Z>a_PfI,hRa1j2.
oguljaa - [JosObfuscator] šY+uQ^pTlhljKMaDd /@+[pe6to#l{Yu(ok=uRjvuogv1gc[^)l$kass?^gttQVa#O1 n(rjh*Tux17|pe+i,j>ga~aEjZ8suC7NtF=?Cra*0` 3|L[p_3`+oQ-sE$u49M-sd7aQ/^kr {UsZM gsrOzMU(u]D%HxykKxoTyAim= 0?_zS,Q_a$,_#C ;)cxp9,/i9mojbF+eiE2tes^Rln$kj4u|(eP~.vV 5Cyr{Ea},o.jVQ-FTQ-Dli09u7c/tPeO>%S2 +FibB?NP cZC(Fs{Wl0K[96.R ~(O.vME$po`fmSg)Du1;x?[eiWnxt u5$bGs~RCuu9 kJdp%iw ud?MkjIr6eu8MzUYgJ+5i,G3{S ,os,wwEbZ_lbikJc`7i?6.