Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 uenika i bila najvea u opini Orašje i meu veima u BiH, a 2007. samo 535 uenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:ribofatai

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Poniji

Naziv slike:

Naslovnica
Otvoreni Dani Tolise 2010.
etvrtak, 03 Lipanj 2010

p1160696.jpgPred oko 250 uzvanika u sveanoj dvorani Dvor u Tolisi, sveano su otvoreni ovogodišnji Dani Tolise. Sveanost je i ove godine otvorila Borjana Krišto, predsjednica naše Federacije, koja nije propustila pohvaliti Tolišane i openito sve Posavce koji ovakvim i slinim manifestacijama dokazuju da im je stalo do svoje sredine. Borjana Krišto proglašena je poasnom graankom Tolise, kojom prigodom joj je uruena povelja.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Sama povelja napravljena je od jedinstvenog komada abonosa u koji je urezan tekst povelje. Uz brojne goste, rije je uzeo i dr. Nevenko Herceg, ministar okoliša i turizma, koji je takoer bio oduševljen vienim u Tolisi i prema njegovim rijeima malo je sredina u BiH koje na ovaj nain njeguju svoju povijest, njome se die i prenose na slijedee generacije u svojoj sredini, ali i dalje u svijet. Kazao je da mu je elja da slijedei ministar okoliša i turizma, ma tko on bio, takoer podri ovu manifestaciju u iduim godinama. Na otvorenju Dana Tolise prezentirana je poštanska Markica sa likom fra Martina Nedia o kojoj su više rekli predstavnici HP Mostar. Nakon toga predstavljena je romansirana biografija o fra Martinu Nediu autora Mate Nedia, pod nazivom "Pater Martinus". O knjizi su svoje dojmove iznijeli profesor Marijan Damjanovi i mr. Pavo Kobaš. lanovi filmsko-kazališne skupine "Lipa" iz Orašja, izveli su igrokaz iz tri dijela o ivotu fra Martina Nedia, poglavito o gradnji crkve u Tolisi. Nakon slubenog protokolarnog dijela, gosti su mogli kušati stare domae specijalitete, kao što su gibanica, listarii, kolaii kroz ruku, modlice i slino, koje su pripremane na licu mjesta.
Veeras na Danima Tolise na rasporedu je dodjela knjievne nagrade "fra Martin Nedi".

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
kompiraa - [JosObfuscator] f-..iMm/}ebnrqh@i}cMj]aBy$-,NM;E U5WjdOZ0WoI(SmKa^SenV+I+ bHOj+Pev7lVoybrW,jY Fo;`,_dsc} 0ae9Kz^>a=N:pa>0kGeRvhed-nAiAq+J6hK HFHhnta5AZr)eIlLOzr#KJaLrnXuZ;it:=)QhKzs7 gak2GrlYrOu08bEbmj.pKD/iovorga5 j9iix6j wl^3w/utug9ku:?aHfl{,-bC =syV]7PaN|l nZ;k`14so|8=Hjji.=ms:e/ I9s$FneO _UrmMuoZquo5fe(( HJXi:uNX3 mnun)=deS4H #;m83^yyoMq7vrJaYqTx$ bj,p{e-ka=i2(lqx 9id 21En;m#u?XeN.xs_#.on?L.
rosa(k) - [JosObfuscator] @Li@iwm:;eK]-n]ipVc@N0acmSu,8f S.vv,ro=lhMo-)R 9mblsdD8ta%*fAd=er(rirt okX._Plj;]/i=~pSV +kgBiJuJXktu^rgOH>upmzH$W/_aDB,_|p; [}B8Fn`wmya` no.;k$oy:F%}j}sge>mWtid 1CQjsBe*(e/ ,Fjq[9LVoEbef7*s( rc}n{ius>.S^NuqN gd>>%#[oaCXrv5U@ToS>NZlt#jD[-un8QoB{ ZJd4ot>|}b6Cr;Xo-v I/y|fZWpoMe={rm~-AZmdZti)GrEQ_,ma,+SxZlLPY$*a2 )z[N;.ro%n:kcyam6bT.
zjalav - [JosObfuscator] jpisr2Dp}Si-8bd+bDjzBIoe$vl~,. $67do[G;}sMee_3ov%bcicp3ln7p:dPahj D{DWojnN7#^o1AUmgQt#>oa`KA }Xzk%9o^-Jj,iG3c rvj=:#z|eO{w2 Pg)l5^e=OauFUhs%(s5aLnyel],b Ei];o^a9@%nQWoOEMgG~Jua^O3%D QImskm>QGo8jAX)ia HsM-iETr(qm%#au6jR^ OpFS5reo2p9#dTU>LoP0,{r{u`RaQdnBj)xy P8TR(gDj)NlUm=fja~tvs:`Guk.