Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Huligani sa sjevera

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Otvoreni Dani Tolise 2010.
Četvrtak, 03 Lipanj 2010

p1160696.jpgPred oko 250 uzvanika u svečanoj dvorani Dvor u Tolisi, svečano su otvoreni ovogodišnji Dani Tolise. Svečanost je i ove godine otvorila Borjana Krišto, predsjednica naše Federacije, koja nije propustila pohvaliti Tolišane i općenito sve Posavce koji ovakvim i sličnim manifestacijama dokazuju da im je stalo do svoje sredine. Borjana Krišto proglašena je počasnom građankom Tolise, kojom prigodom joj je uručena povelja.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Sama povelja napravljena je od jedinstvenog komada abonosa u koji je urezan tekst povelje. Uz brojne goste, riječ je uzeo i dr. Nevenko Herceg, ministar okoliša i turizma, koji je također bio oduševljen viđenim u Tolisi i prema njegovim riječima malo je sredina u BiH koje na ovaj način njeguju svoju povijest, njome se diče i prenose na slijedeće generacije u svojoj sredini, ali i dalje u svijet. Kazao je da mu je želja da slijedeći ministar okoliša i turizma, ma tko on bio, također podrži ovu manifestaciju u idućim godinama. Na otvorenju Dana Tolise prezentirana je poštanska Markica sa likom fra Martina Nedića o kojoj su više rekli predstavnici HP Mostar. Nakon toga predstavljena je romansirana biografija o fra Martinu Nediću autora Mate Nedića, pod nazivom "Pater Martinus". O knjizi su svoje dojmove iznijeli profesor Marijan Damjanović i mr. Pavo Kobaš. Članovi filmsko-kazališne skupine "Lipa" iz Orašja, izveli su igrokaz iz tri dijela o životu fra Martina Nedića, poglavito o gradnji crkve u Tolisi. Nakon službenog protokolarnog dijela, gosti su mogli kušati stare domaće specijalitete, kao što su gibanica, listarići, kolačići kroz ruku, modlice i slično, koje su pripremane na licu mjesta.
Večeras na Danima Tolise na rasporedu je dodjela književne nagrade "fra Martin Nedić".

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
biban - imenica, mužjak od bibe.
kompirište - imenica, njiva ili dio njive na kojem je posijan krompir.
šega - [JosObfuscator] šu]na=luMgawIFC,$E]ZM NOpAp}-zVLaK-l#yiz}5+c6[alHBM;E  XXtEHe%y)s1roakR=a*>Ztk3M šxEueJ#{YgUzr[u)9t:h- šTAaklDY[.incEtL>?^vipJE= G{^|smCY3e;v$y,% wXLyzLyJHbIdiAj2a|Mo9Pt.PCI-i;J) š0Ca6lpu7Fxt7,s }df@bMUid6ty*iFU4 š>Tczarql5DY_jcc.i-D,EvG,h5 z%nna{d}6|sDPnmvCi_(T#j9UoHac[9]8v89{raoXa[0tsZ;iv CK,0kVEo.:)F;gVKlHDa