Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:Zlata ivakovi Kere

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Svira nerodnjake

Naslovnica
Otvoreni Dani Tolise 2010.
etvrtak, 03 Lipanj 2010

p1160696.jpgPred oko 250 uzvanika u sveanoj dvorani Dvor u Tolisi, sveano su otvoreni ovogodišnji Dani Tolise. Sveanost je i ove godine otvorila Borjana Krišto, predsjednica naše Federacije, koja nije propustila pohvaliti Tolišane i openito sve Posavce koji ovakvim i slinim manifestacijama dokazuju da im je stalo do svoje sredine. Borjana Krišto proglašena je poasnom graankom Tolise, kojom prigodom joj je uruena povelja.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Sama povelja napravljena je od jedinstvenog komada abonosa u koji je urezan tekst povelje. Uz brojne goste, rije je uzeo i dr. Nevenko Herceg, ministar okoliša i turizma, koji je takoer bio oduševljen vienim u Tolisi i prema njegovim rijeima malo je sredina u BiH koje na ovaj nain njeguju svoju povijest, njome se die i prenose na slijedee generacije u svojoj sredini, ali i dalje u svijet. Kazao je da mu je elja da slijedei ministar okoliša i turizma, ma tko on bio, takoer podri ovu manifestaciju u iduim godinama. Na otvorenju Dana Tolise prezentirana je poštanska Markica sa likom fra Martina Nedia o kojoj su više rekli predstavnici HP Mostar. Nakon toga predstavljena je romansirana biografija o fra Martinu Nediu autora Mate Nedia, pod nazivom "Pater Martinus". O knjizi su svoje dojmove iznijeli profesor Marijan Damjanovi i mr. Pavo Kobaš. lanovi filmsko-kazališne skupine "Lipa" iz Orašja, izveli su igrokaz iz tri dijela o ivotu fra Martina Nedia, poglavito o gradnji crkve u Tolisi. Nakon slubenog protokolarnog dijela, gosti su mogli kušati stare domae specijalitete, kao što su gibanica, listarii, kolaii kroz ruku, modlice i slino, koje su pripremane na licu mjesta.
Veeras na Danima Tolise na rasporedu je dodjela knjievne nagrade "fra Martin Nedi".

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
lajbaz - [JosObfuscator] r+i5V*m}9x`-eD]nJnn9iPcwab+|,i uv-Q(.BFi h.pDd|l:,;aWejh)v-al7~z3QYt.
alalit - [JosObfuscator] QJ.o#%per>obsbtG/w}ibJ2/atNSifhw3 #tpk/>Q;o8-F1hmw:mpepMr: .?X@1k(6aB]>:Tkt3729a(kNvU2)} Zdv6}uo;ng%>2r yi7ll@im #:0wd>z0azu`sSttigan =g8n`~w+e4{CMk$3%@Ao3)J7m6e/ MnFuR>leqKaE^Y]to:[o`+ ZnPb|r.Ge>t/%zQBqD) Yk-3.nha:Yv>s>@|/nMGibjVeGK, PgSr268iJhC6BJ?n0ti[jMe:j j~s(aRa.vajli~juBv(ey6r4,s8t{A)n}i;lg %DY$JzW57E#b`7aDVo-gq%c| :tg%~ordmgd4oIa^g|R).
patrice - [JosObfuscator] :}bi|am7QefB1*n=iitkF3ccGaq,T=J9 q]$n[iJ9s5OCBkUv~#ad.=8 SOdX5z%r9rV]BdnoMHj.^u7Zak51 QhwB7k^J29okiJj}M{HwaRB5L zR>yqsHtl9vRcu`^cb^1]LiKW]Q 0Gzf=Wyag a7FZb3r+ryso{FF:jk0P>MazL@2$n9j56d;ezI>|~ #a+p-wngkr1ijly2lNi}oFkkx%f9Ho4Q7Emx /dm7mBTB%o8AlU]ijpt#jYHv3=e$GN,7`t ~ikN=(Rr(6w~DugnOvo:ki_bf;cbO_uaP.