Jeste li znali...

da je u Tolisi na Boi 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uope snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 104

Naziv slike:

Naziv slike:fantastino

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Otvoreni Dani Tolise 2010.
etvrtak, 03 Lipanj 2010

p1160696.jpgPred oko 250 uzvanika u sveanoj dvorani Dvor u Tolisi, sveano su otvoreni ovogodišnji Dani Tolise. Sveanost je i ove godine otvorila Borjana Krišto, predsjednica naše Federacije, koja nije propustila pohvaliti Tolišane i openito sve Posavce koji ovakvim i slinim manifestacijama dokazuju da im je stalo do svoje sredine. Borjana Krišto proglašena je poasnom graankom Tolise, kojom prigodom joj je uruena povelja.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Sama povelja napravljena je od jedinstvenog komada abonosa u koji je urezan tekst povelje. Uz brojne goste, rije je uzeo i dr. Nevenko Herceg, ministar okoliša i turizma, koji je takoer bio oduševljen vienim u Tolisi i prema njegovim rijeima malo je sredina u BiH koje na ovaj nain njeguju svoju povijest, njome se die i prenose na slijedee generacije u svojoj sredini, ali i dalje u svijet. Kazao je da mu je elja da slijedei ministar okoliša i turizma, ma tko on bio, takoer podri ovu manifestaciju u iduim godinama. Na otvorenju Dana Tolise prezentirana je poštanska Markica sa likom fra Martina Nedia o kojoj su više rekli predstavnici HP Mostar. Nakon toga predstavljena je romansirana biografija o fra Martinu Nediu autora Mate Nedia, pod nazivom "Pater Martinus". O knjizi su svoje dojmove iznijeli profesor Marijan Damjanovi i mr. Pavo Kobaš. lanovi filmsko-kazališne skupine "Lipa" iz Orašja, izveli su igrokaz iz tri dijela o ivotu fra Martina Nedia, poglavito o gradnji crkve u Tolisi. Nakon slubenog protokolarnog dijela, gosti su mogli kušati stare domae specijalitete, kao što su gibanica, listarii, kolaii kroz ruku, modlice i slino, koje su pripremane na licu mjesta.
Veeras na Danima Tolise na rasporedu je dodjela knjievne nagrade "fra Martin Nedi".

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
tunta - [JosObfuscator] e(Bji>E)KFm*=RY_eFT}XAnkb3ei?^c-J`a#{M+T,g CBNd+eRmryP^Qu)}gA~0tD]80BvfV1tebpfG#nmaWqYX. av9}^ih#t{wg*ygr;Y6Ra},9 *Mn\?xDDL"Ycan)eYG7u] ;r|1hl#{0jlFN9`uu#tcTSiih2*w }}UsbeG ?]xv;o,@vYIE*j0H#5wec1qWSel4>q\uEqM"=f.
cima - [JosObfuscator] BMilm9m?TVgGe[}n2iXJ{ickz%aYC=,r? ?-TpYeUKtCeRa0/lkyj/T%=Ckm)a?-(9K,P*X 8SSa;[wlr#Q{inR1nY QAiMLj[]so-8#k3v_Pll/j;GjYu1,3wU4TQ=i)vsoD{YB9 ,Fxsvpi~m$/e4t(02CejlLBdKBj{k8jaa/X GV~Tuoy(dI QW1CbRduBKUznPtZd7o0erUvMekv 7ialF^SioU]G 3(^$7\fF{G"ex_:Fd~+=u^b;~lEehwu}g+{O6dSyfi3iTn|nGs*jsq^hea\5"UE^T.
konilo - [JosObfuscator] .2CYiZm0GcXke7snf[ci>/$Lzc*8lWa5Y/,|Cc tI-+d$=c|i9vtgooS hUP_rG`i+o0bqx?roR6/OlXdoE*7v`n93o6ogI)4~o +RJp^;;r6i5bJ0g]oHrU8b6aS*,3 V8nHa[yghcjvLlno$L0nYXx,=F w?NNzs=*JtdZlGPr7]zuO-n{7gaZ5.