Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Općinski potop
Općinski potop
Utorak, 01 Lipanj 2010

Kp1160472.jpgao što ste mogli primijetiti, cijenjeni posjetitelji našeg Portala, ovih dana kiša lije kao iz kabla. U dva dana palo je više kiše nego za tri najkišnija mjeseca. Međutim, nije najveći problem naših sumještana i mještana susjednih mjesta, poglavito Donje Mahale, Ugljare, Kostrča i Matića velika količina kiše koja je pala, nego nebriga naših općinskih neistomišljenika po pitanju rješavanja problema zagrnutih, neodržavanih, zapuštenih i loše prokopanih kanala, kao i nepostojanja istih, te pogrešno ili bolje rečeno visoko postavljenih rora, a na nekim mjestima čak i preasvaltiranih ili zabetoniranih kanala i rora.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Ne može se čovjek oteti dojmu da nadležne općinske i županijske službe nisu prstom mrdnule u zadnjih trideset godina kada je u pitanju "javašluk" pojedinih naših sumještana koji su sa navedenih kanala radili sve ono gore loše navedeno, samo ih nisu održavali što su prema prijeratnoj i sadašnjoj odluci o komunalnom redu bili dužni činiti. Razlog je jednostavan, ali neshvatljiv. Nadležne općinske i iza rata županijske službe radile su prema metodi nezamjeranja sa bilo kime i života u slozi i miru, bez obzira što im je posao bio upravo zavaditi se sa pojednincima za opće dobro ostalih koji poštuju zakone, pa i navedene odluke o komunalnom redu. Da je to istina, svjedoče i jučeršnji i današnji događaji koji su doveli do toga da su se naši sumještani morali natezati sa svojim susjedima, prijateljima i rođacima oko prokapanja tih kanala kad je voda prijetila da počini nemjerljive štete usjevima, zasadima i građevinama. Sami su morali pronalaziti bagere i bagerima tjerati tvrdoglave susjede prijatelje i rođake, jer mi imamo, a kao i da nemamo službe nadležne za svađu i kavgu sa takvima. A opet s druge strane, imaju spremnih pedeset odgovora i razloga zbog kojih nije napravljeno ono što se moralo napraviti. Očigledno imaju previše slobodnog vremena za razmišljanje i pripremu odgovora kao iz topa. Nije daleko pameti ni zaključak, da će se ovo sve zaboraviti čim sunce ponovno grane, a mi ćemo se moći obratiti jedino Gospodinu Bogu da nam pomogne sa neba, jer ovim našim zemaljskim, očigledno, ne vrijedi se ni obraćati.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
štenicla - [JosObfuscator] +i/mx-3e2Mnk$iea)OcGa;.U,e [FpdUaPp=iBd=Crr=Dn>(oa4dt?n*aq (v1vXrzJ0eE12Nhćy5ilBaNxcJMUaaOc.
gamara - [JosObfuscator] axuiPm5teCxn|tmi~iU6BcVQgaJELep,c*)`m ,`hyzO*OrB9p3pPialaPYX puUn2q/rReSyT*čC.Wesgx_$HsaugB9,2 cvavMGe*l4o%:i9_lik+aiIYa; xaDM[kH$]JHoMqlii|GUsPč9i@0JQznoao NP;D2nI0%e[O?]čQ9It-er2igYvwEEaZ#,-q |VF}5k.,)=a6Bm:a:6]r)O[a{gp:b tpLU\8s,*"oiO0HmY-V(hadmh*v lCrt|[i9]g gjhF32qaHE CbMg;qaiRCe;mKsOa*,qreYKSmuGSj eHyClDiV+D-m]w@aCLXv Ymk[pa)oiSH|dY2 -guXk1LCBuxZ{ećI)e?s\A:}"0h.
cupanga - imenica, dio građevine. Komad debljeg željeza smotan u slovo \"U\" sa navojima na obe strane, koji služi za pričvršćivanje vijenca na cerklaž.