Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Općinski potop
Utorak, 01 Lipanj 2010

Kp1160472.jpgao što ste mogli primijetiti, cijenjeni posjetitelji našeg Portala, ovih dana kiša lije kao iz kabla. U dva dana palo je više kiše nego za tri najkišnija mjeseca. Međutim, nije najveći problem naših sumještana i mještana susjednih mjesta, poglavito Donje Mahale, Ugljare, Kostrča i Matića velika količina kiše koja je pala, nego nebriga naših općinskih neistomišljenika po pitanju rješavanja problema zagrnutih, neodržavanih, zapuštenih i loše prokopanih kanala, kao i nepostojanja istih, te pogrešno ili bolje rečeno visoko postavljenih rora, a na nekim mjestima čak i preasvaltiranih ili zabetoniranih kanala i rora.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Ne može se čovjek oteti dojmu da nadležne općinske i županijske službe nisu prstom mrdnule u zadnjih trideset godina kada je u pitanju "javašluk" pojedinih naših sumještana koji su sa navedenih kanala radili sve ono gore loše navedeno, samo ih nisu održavali što su prema prijeratnoj i sadašnjoj odluci o komunalnom redu bili dužni činiti. Razlog je jednostavan, ali neshvatljiv. Nadležne općinske i iza rata županijske službe radile su prema metodi nezamjeranja sa bilo kime i života u slozi i miru, bez obzira što im je posao bio upravo zavaditi se sa pojednincima za opće dobro ostalih koji poštuju zakone, pa i navedene odluke o komunalnom redu. Da je to istina, svjedoče i jučeršnji i današnji događaji koji su doveli do toga da su se naši sumještani morali natezati sa svojim susjedima, prijateljima i rođacima oko prokapanja tih kanala kad je voda prijetila da počini nemjerljive štete usjevima, zasadima i građevinama. Sami su morali pronalaziti bagere i bagerima tjerati tvrdoglave susjede prijatelje i rođake, jer mi imamo, a kao i da nemamo službe nadležne za svađu i kavgu sa takvima. A opet s druge strane, imaju spremnih pedeset odgovora i razloga zbog kojih nije napravljeno ono što se moralo napraviti. Očigledno imaju previše slobodnog vremena za razmišljanje i pripremu odgovora kao iz topa. Nije daleko pameti ni zaključak, da će se ovo sve zaboraviti čim sunce ponovno grane, a mi ćemo se moći obratiti jedino Gospodinu Bogu da nam pomogne sa neba, jer ovim našim zemaljskim, očigledno, ne vrijedi se ni obraćati.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
futljat - [JosObfuscator] seph>oI`HdO@]a:cMEJtVMi{^ ~X}nrO>EZaXe~qH az.f|nnaA|>LQč[NMriFU]xRnz}% gPpjd)T=1auW z.s9e`)S0 Qen2~o}hg6Cg3Iypsec yv:u+kfuNm 7^)pT}oF8 DspBE+o%HM[df;jtu+G,3%_f: BZ2%Av52JujIdUćdi^*y Hr_vYn>c~Vao/R>gPCAWpec,F~r9| tnhyl99i#aeS;jW-Ae9]L8inX6ortzE: #iBc$G/ XL$ttzMY4b7Erkco%fag; OShD7=_AoTj-6Id2y3(~a^t=~iu|YE.
priokupit - glagol, neobično brzo potjerati štogod, brzo voziti: \"vi budale kako je priokupio bicikle\".
brisalo - [JosObfuscator] aUdI0/kifoT šH{kxC$o~>l.s;%dUkIle;o#gL1P= rCTtpGO~Jurs1d2yi]~hsb=Jn5jo5er9axXCLs,F *g^E^fiuW,hm0@#1KiC8rMFc2va