Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Općinski potop
Utorak, 01 Lipanj 2010

Kp1160472.jpgao što ste mogli primijetiti, cijenjeni posjetitelji našeg Portala, ovih dana kiša lije kao iz kabla. U dva dana palo je više kiše nego za tri najkišnija mjeseca. Međutim, nije najveći problem naših sumještana i mještana susjednih mjesta, poglavito Donje Mahale, Ugljare, Kostrča i Matića velika količina kiše koja je pala, nego nebriga naših općinskih neistomišljenika po pitanju rješavanja problema zagrnutih, neodržavanih, zapuštenih i loše prokopanih kanala, kao i nepostojanja istih, te pogrešno ili bolje rečeno visoko postavljenih rora, a na nekim mjestima čak i preasvaltiranih ili zabetoniranih kanala i rora.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Ne može se čovjek oteti dojmu da nadležne općinske i županijske službe nisu prstom mrdnule u zadnjih trideset godina kada je u pitanju "javašluk" pojedinih naših sumještana koji su sa navedenih kanala radili sve ono gore loše navedeno, samo ih nisu održavali što su prema prijeratnoj i sadašnjoj odluci o komunalnom redu bili dužni činiti. Razlog je jednostavan, ali neshvatljiv. Nadležne općinske i iza rata županijske službe radile su prema metodi nezamjeranja sa bilo kime i života u slozi i miru, bez obzira što im je posao bio upravo zavaditi se sa pojednincima za opće dobro ostalih koji poštuju zakone, pa i navedene odluke o komunalnom redu. Da je to istina, svjedoče i jučeršnji i današnji događaji koji su doveli do toga da su se naši sumještani morali natezati sa svojim susjedima, prijateljima i rođacima oko prokapanja tih kanala kad je voda prijetila da počini nemjerljive štete usjevima, zasadima i građevinama. Sami su morali pronalaziti bagere i bagerima tjerati tvrdoglave susjede prijatelje i rođake, jer mi imamo, a kao i da nemamo službe nadležne za svađu i kavgu sa takvima. A opet s druge strane, imaju spremnih pedeset odgovora i razloga zbog kojih nije napravljeno ono što se moralo napraviti. Očigledno imaju previše slobodnog vremena za razmišljanje i pripremu odgovora kao iz topa. Nije daleko pameti ni zaključak, da će se ovo sve zaboraviti čim sunce ponovno grane, a mi ćemo se moći obratiti jedino Gospodinu Bogu da nam pomogne sa neba, jer ovim našim zemaljskim, očigledno, ne vrijedi se ni obraćati.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
gurmenal - [JosObfuscator] ,NktBiCLNRmbQ|(enDLXn_()d6i0Sgc1z0aPa#^O,#QS|} }msuepwr^P5F8aqy@v,ThwlVM9^aj$fVaU((č(YtW EMhoMdcn%vP (>$Q|bri`ULc*.8i27k3l+?z4a3.
brenovanje - [JosObfuscator] *]6HiWZx$mnrwFce%U$n3tiTwi?{49c~j4aCAlI,x{=z }@yu7d0jrJ|)#ae*Dp5đ%mmKivg=tOvb*Ge`a.xvQn5tv%jbwyeZ 0P%XVf{HrfR=Fi%BDmuz.aOu~6rze}3,RP@}2 *gw(rT.Uie(_`,jk6ak;xn~jFsAu9e5m*ql_E o$Kv|nr``0Lsu%6|@ćNv`-+iGu@TmE^| HmiDzqeXTtq-m3aDYlv88nG:i.7(wmj/5q UUUp(RrpUe;;d4vc6m*eYectbT6oemsm+N HY-C(Pym]aE$šiRmi1t^[$c=2*.PaY(WkzmuCaAoY 3iqxG3 Dfsy,gJl+V.|m)r]R,^% D}Yt1fQar~3kOLuorAmV g41[(dmahY%z2 ?UDV%s3Kp{bew0Y 8n8/Ap)f34UonHs0tto/;G6i`g^gYy7ncmC@ee5We MvPF:+takl6oBv0cnGiMtj=ogs8tcK. :dj(DkCoxqsEWGe/x.
pidžica - imenica, kakav maleni predmet.