Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Nisu godine, a nisu ni kilogrami

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Općinski potop
Utorak, 01 Lipanj 2010

Kp1160472.jpgao što ste mogli primijetiti, cijenjeni posjetitelji našeg Portala, ovih dana kiša lije kao iz kabla. U dva dana palo je više kiše nego za tri najkišnija mjeseca. Međutim, nije najveći problem naših sumještana i mještana susjednih mjesta, poglavito Donje Mahale, Ugljare, Kostrča i Matića velika količina kiše koja je pala, nego nebriga naših općinskih neistomišljenika po pitanju rješavanja problema zagrnutih, neodržavanih, zapuštenih i loše prokopanih kanala, kao i nepostojanja istih, te pogrešno ili bolje rečeno visoko postavljenih rora, a na nekim mjestima čak i preasvaltiranih ili zabetoniranih kanala i rora.

 SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Ne može se čovjek oteti dojmu da nadležne općinske i županijske službe nisu prstom mrdnule u zadnjih trideset godina kada je u pitanju "javašluk" pojedinih naših sumještana koji su sa navedenih kanala radili sve ono gore loše navedeno, samo ih nisu održavali što su prema prijeratnoj i sadašnjoj odluci o komunalnom redu bili dužni činiti. Razlog je jednostavan, ali neshvatljiv. Nadležne općinske i iza rata županijske službe radile su prema metodi nezamjeranja sa bilo kime i života u slozi i miru, bez obzira što im je posao bio upravo zavaditi se sa pojednincima za opće dobro ostalih koji poštuju zakone, pa i navedene odluke o komunalnom redu. Da je to istina, svjedoče i jučeršnji i današnji događaji koji su doveli do toga da su se naši sumještani morali natezati sa svojim susjedima, prijateljima i rođacima oko prokapanja tih kanala kad je voda prijetila da počini nemjerljive štete usjevima, zasadima i građevinama. Sami su morali pronalaziti bagere i bagerima tjerati tvrdoglave susjede prijatelje i rođake, jer mi imamo, a kao i da nemamo službe nadležne za svađu i kavgu sa takvima. A opet s druge strane, imaju spremnih pedeset odgovora i razloga zbog kojih nije napravljeno ono što se moralo napraviti. Očigledno imaju previše slobodnog vremena za razmišljanje i pripremu odgovora kao iz topa. Nije daleko pameti ni zaključak, da će se ovo sve zaboraviti čim sunce ponovno grane, a mi ćemo se moći obratiti jedino Gospodinu Bogu da nam pomogne sa neba, jer ovim našim zemaljskim, očigledno, ne vrijedi se ni obraćati.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
cekedini - imenica, množ.,posebna vrsta kukuruza od kojeg se peku kokice (pucaju pucavice), kukuruz kokičar.
štrepat - [JosObfuscator] hg@gwlpa0IgEoQo9-RlT[7,t @/1U.{, 6W~8dq5uorN0h3i~itKa=mqt[d3i%O`=;W /14#)2w+[Xm.Jz Xgum tpC*srLvAeZ4nJL|eH+H.s@,([yewn$kNo:me:@D A{z}Q>rgn[ja%čVe1yGGjnEijwi|uN,s 0r*bq|oFnvjaa~=t+iR VshQ%ew3,(.z E)LgiWn)BmIGOPa(#kt1E(^ilh)3B Eis_tKMIYr5>iaohS2A,t %.oPdq,PW xt6č?e.5;){giFa}VnU.
tulo - [JosObfuscator] ~i6dimReU}C6.nnbi([tc01-a+@0p`,J.xm B/%n_wGa%%>XzqBiFi~vm|%WQ L_4z{zSaT 7tRJ}6u(}lDJ1.ra.T[mv;Gtfu(? e97o7cs)58kZo`~dyDbr-UGquu_^Q*,C_:j: LSt^blcauJoIcpWBr3Ikvs@>(oP(r,? JgA#lpR@uhpAk+7yooPI0p.