Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Ekipa Tolisa 2

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Biciklijada u Tolisi!
Nedjelja, 30 Svibanj 2010
Održana biciklijada u organizaciji OŠ Fra Ilije Starčevića Tolisa i okupila više od 500 biciklista
Biciklijada u Tolisi 2010Biciklijada u organizaciji Osnovne škole fra Ilije Starčevića Tolisa, prva na prostorima Općine, održana je u petak, 28.05.2010. i okupila više od 500 sudionika, među kojim su bile starije i mlađe skupine učenika, roditelji i djelatnici škole. Ovoj jedinstvenoj rekreativno-zabavnoj manifestaciji potporu su dali gosti iz Orašja, D.Mahale i Ugljare, a jedini uvjet je bio da se dovezu biciklima.
DODAN VIDEO

"U POSAVINI DIJETE I NE PROHODA, A NA POKLON DOBIJE BICIKL"

-Dugo sam razmišljala kako animirati učenike i u projekt uključiti roditelje, učitelje, nastavnike pa i ostale građane. Odlučila sam pokušati Biciklijadom, jer bicikl ima svatko, a u Posavini ustvari, dijete još i ne prohoda, a na poklon dobije bicikl i u ovim krajevima voze ga i bake i djedovi. Sad vidim da je to bio pun pogodak, odziv iznenađujuće veliki, čemu je doprinijela promidžba u javnosti i lijepo vrijeme, rekla je koordinatorica projekta Slobodanka Živković i dodala, velika je stvar okupiti 500 osoba i nakon svega što smo danas doživjeli, uvjerena sam ćemo naredne godine udvostručiti brojku. Cilj projekta, kako je istaknula Slobodanka Živković, u prvom redu je zaštita biciklista u prometu i očekivanje da će vozači ubuduće bolje zapažati bicikliste i obzirnije se ponašati prema njima. Stariji sudionici ističu da ovakve akcije promoviraju zdrav život, zaštitu okoliša, druženje starijih i mlađih i pokušaj da se djeca na kratko odvoje od interneta i zatvorenih prostorija. Starija grupa s oko 300 sudionika imala je relaciju desetak kilometara i kretala se od škole preko B.Grede i Boka, zatim glavnom prometnicom pored crkve i kroz selo ponovno do škole, dok su mlađi vozili drugim pravcem, od škole kroz ulicu Vezići, zatim uz Robal, kraj Sorine pekare, kroz Albaniju, na Ostružane, pa uz stadion ponovno do škole, u dužini oko 4 km. U koloni su bila i djeca predškolskih uzrasta, a na cilj su stigli zadihani i oznojeni, poneki i s poderanim koljenima, uz želju da i njihova relacija drugi put bude duža.
-U našu akciju aktivno se uključio MUP, Županijska Bolnica, Dom zdravlja, Crveni križ, Turistička zajednica ŽP, Radio Orašje i brojni sponzori među kojima je pekara Tolišanka koja je osigurala osvježenje i sendviče, istaknula je koordinatorica Slobodanka Živković i dodala, imamo spoznaje da će od naredne godine Biciklijada dobiti mjesto u programu manifestacije Dani Tolise, što je veliko priznanje našoj školi. U završnom dijelu dvosatne Biciklijade učenici su govorili o povijesti bicikla, a u zabavnom dijelu nastupila je pobjednica Lino Festivala Mateja Oršolić, plesna skupina Osnovne škole i Karaoke šou učenika.


Biciklijada_2010_01a.jpg
Biciklijada_2010_02a.jpg
Biciklijada_2010_03a.jpg
Biciklijada_2010_04a.jpg
Biciklijada_2010_05a.jpg
 
 

 

 

Marko Mišković

Ivan Dominković (ivosorin)

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook


Ime:

Poruka:

Ukupno 1451 riječi!
leđen - [JosObfuscator] lPi{?y3mLAUe^n7(Wi{c3m3tajBYH5,e8tG) *`l;Vp>Y7>ows29(uFd`ae Jsl-z*jht>a2# yp%j7YrXNHa-n/xB`TjyeO2 GrXh>Tug:k8uYh|,S{-ty g/#cpmCCa*2ry_=@e$6^`Jn0QjmeSFA| K-(Kgnzro34W4ZgrLutcw,JoF -up@B$m:.iWKX*vbY/_Ma`nuAONQjRw/cOe7N lKiZ~ -Vs>%2LlxRiRKC~čv~TMnKo=y,KLY CclrMB8adjwuLveT;,owYrKK~K.
otpravan - [JosObfuscator] `_pgZr-YiA]dij@XeSy-6>v^,peG6Q yeyUV`{p;ui0sVt^$eHRt>(Mf~ $b/9fotn]J2oE:^g;2aF##c >k2oTojJiS>~#] ps5hSnza5)Hc >OxQv[R;r1/U/i=-@Ij+elTm*=)ueSb:SC s$Go?[=.bVaTMzvi`2VIlO]$ij>`^c,a[x gs]xs$s{ivJMdDeVmf Spc3oW#nQ^sa5Ml*TEtYoUO|lv2m*eebjIL @?aYuNGL`4 tomCMdBdDm`rae3z}đHnedoefnkPo%$m12 Z0?1d5t?[arCOnfuP,#4H De7SIp_YPwih(tKB*Ehe-/HutA8yd P)0toT>]En#Wlov`q{g+na`HZU bk$AWo/aWj8jUZgi)dc vw~MId9|z;oVbirT*{[oq( _oW}raf,WIgJ7sZaIT?-AnU=4Z`izy.zd:iBqr{aDzJ :`Yq+sFtZFvgC^o=N0D0jNX Hp$Do>s1g]aXrco+Hl},u ntcXaCk|+o|e`k0 6dr2Jf[a_Q Yks-eJ414b yYMs=v;VwZeHzf q/s;mIt-kikWh?gw[[nY~Z+%et~c `,dIWo`qboGazUsevQbRPki+9~htGibi.
sovat - [JosObfuscator] M02gas2vUl^J8J%aB_eHg{so?l/,j4D4Z ^v$d1{1..2,c{ rpy?s20Dop_uhbv:D-ua/~[tAAi`R#*,a z>J2`P9.[dX={ qgbL[=Ha|q_7qlZaC_kgmefPiF7tn`b5iZB L?n)IaUV sjk1}x.oSg>aI2(,X $QE-xčiEiX8SYt/S#Aa}`ZD3tOi7 #n]%BbKi@Puuk2?kcZxsv(EiXKk^^c(u#PI.