Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:supa na sjerutkvi (sjerutki)

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Mladen i Manda arrow Mladen i Manda u epizodi: Puteljak
Mladen i Manda u epizodi: Puteljak
Četvrtak, 06 Svibanj 2010

safram-papar---b.jpgNije svaka cesta autocesta, nit je svaka mačka narandžaste boje. To znaju i naši glavni junaci- Mladen i Manda. U prvom redu oni su veoma poznati po tome da im dok voze uopće nisu potrebni prometni znaci, jer se oni vrlo dobro snalaze u zamišljanju promenih znakova na mjestima gdje bi ti znakovi bili postavljeni kab bi bili postavljeni. Samo što nikad ne voze.  A da voze ne bi im bili potrebni ni ležeći policajci, jer bi Mladen a pogotovo Manda na svakom mjestu gdje bi trebali biti ležeći policajci usporili i truskali se kao da prelaze preko takve ležeće osobe.

Mladenu su se u glavi rojile misli i stizale su jedna drugu. Sve su misli bile o tome kako bi prekrasno bilo da od njegove kuće do kuće njegovog pajde Marinka ima autocesta koja ne krivuda. Manda je razmišljala o tome kako bi bilo najbolje da se sve ceste zatvore za promet putničkih automobila i da svi ljudi na svijetu hodaju pješke.

-MANDA: Mladene, jel ti znaš otkad ja tebi pričam?!

-MLADEN: šta Mando?

-MANDA: ne pravi se blesav, jer ako ja... bit će ti problematično.

-MLADEN: ja i jesam blesav.

-MANDA: slušaj ti! Ja sam tebi čini mi se nješta rekla.

-MLADEN: kad?

-MANDA: kad? Pitaš kad?

-MLADEN: ja kad?

-MANDA: prije deset godina sam ti rekla, eto kad.

-MLADEN: iiiiiii kad je to bilo. Šta si mi to rekla?

-MANDA: koji si ti magarac. Jesam ti rekla ili nisam da zabraniš promet autim jel jesam?

-MLADEN: ne sjećam se.

Ali zato je Manda imala pamćenje kao slon i oči kao dva fildžana viška. Osim toga imala je i jedan pulover koji joj je bio premalen i nikad ga nije nosila. Manda reče:

-MANDA: e vidiš ja se sjećam. Bio je vak lip i sunčan dan ko danas, samo što nije padala kiša. Ja sam tebi prišla i rekla Mladene, oću da zabraniš da po putu auta voze.

-MLADEN: a šta sam ja reko?

-MANDA: ti si bio bezobrazan. Reko si ne čujem te ništa od usisivača. Onda sam te ja mlatnila sa tim usisivačem.

-MLADEN: ja i?

-MANDA: šta ja i? Zašto do dana današnjeg nisi poduzeo ništa i šta ti ja znam? Zašto ne zabraniš to? Dokle  ja to moram trpit?!

Mladen je bio zbunjen kao oktopod kad pred njega staviš jednadžbu sa dvije nepoznanice.

-MLADEN: pa nisam te čuo.

-MANDA: jel treba da ja opet uzmem usisivač u šake, jel to treba?

-MLADEN: ne treba.

-MANDA: već šta treba?

-MLADEN: ja sam razmišljo nješta drugo.

-MANDA: jel to opet bez mojeg izuma i pitanja?

-MLADEN: pa nije baš.

-MANDA: nego?

-MLADEN: tio sam se posavjetovat s tobom. Reko da se od moje do Marinkove kuće napravi autoput. Znaš koliko bi se brže vratio kući.

-MANDA: Mladene, da ti nije palo na pamet!!! Jesam ja tebi zabranila da se družiš s Marinkom?!  Il je možda frižider radio pa nisi čuo.

-MLADEN: Mogli bi napravit autoput i do Dragičine kuće.

-MANDA: neću, posvađala sam se sa Dragicom. Krava jedna glupava i koza jedna rogata.

Mladen je znao da na ovakav način neće postići ništa, pa je opet zaigrao sa adutom iz rukava i to ovaj put bezec devetkom žira. Unter je svejedno bio izišo, a nije bilo ni zvanja.

-MLADEN: Mando, najbolje bi bilo da napravimo autoput za pješake.

-MANDA: Uf Mladene, to je moj san i moja želja od kako sam se rodila. Zamisli sad autoput sa šest traka u jednom smjeru, pak kad se vraćam kući opet šest traka.

-MLADEN: e to ćemo onda napravit pa kud puklo da puklo samo nek ne puca.

Samo što je Manda prozrela Mladenovu namjeru i onda Mladenu finim umilnim glasom kazala:

-MANDA: Mladene, konju jedan glupi i priglupi. Ti nisi nizašta drugo nego da ti se zakvači platon ili plug pa vuci. Ti si mazga, magarac i tegleći vol!!!

-MLADEN: jesam Mando, jesam, al zašto?

-MANDA: ovnu jedan. Pa đe si planiro naplatne kućice postavit?!

-MLADEN: pa ne znam!

-MANDA: ne znaš jel, ne znaš, a gradio bi nješta. Zato ću ja to sve priuzet i postavit naplatne kućice đe ja oću, a ti marš u svoju sobu!!!

Poruka današnje epizode glasi: Ako gradite autocestu,

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
rajsengla - [JosObfuscator] moMi|mDLJHe}3WnnriPd)*c:@`.a-I,hbl} UN][am|^A[-eS%twt9a(|5+Cl*wM1nZvYIaOc :gzENaHFJ4ikICIo}vxFTi^cr}[cCu1HgaHh;f ksE}aKBb6v .kp%8rYdaX8XXt8Y`*{ku=onmB+=6r G=ivgzBXyl+0oO@m9 V{},uilp6| sW}(šaee6.iC7L,rAkoRa.XkLL$xox]%IWmQ :kPnao1opGCo+LmUwi2,jEFa D~L[k7:o/jwzY(a*k(; ixsjQzeM ),no>bZIi*j2lnčxnkMixov=}H >sx3k+}CzoqrtCOigN@sW[#tNEDqil ~7*JJz=7Sa2 /p_U=]rNQ1dgiLUt.čbdE{vtVr%FOšDoć`igm=OvpUz]4aJY)wnZ,jgs=e|bCa| HJfpT2_:KaQgrpl7ifdYr)0Ca=awfo fnElA01a~[1Nr x(dmrr.v=3eLn*uK0 Lp,F_o0Xvn,rWWYš)iO?nhAKzuU|`.
čismenka - [JosObfuscator] RE_/iV|mu,H.keln@iM%}kjcj**aRox,wNQ w:$p:2o*Zd,;gOUrAc-duJO.tnAdoq,O;f mHBQždO|e.lvon3zsW(`*k#,:aa/g/` N20o^woswdonbn%a;$8 DYFpsJW=@[kglXioAln:apJ{ B@0oFp[a4r7-$e$/nEMt7Upj>esl]rI|4Sgi85vHH%aY]ntozWjXu7(l}} :Dj0yuDF|2J F)Oč(bSizF;[šY.AćI[}fe_ZqnWOojAOuskX]9,nV=AH ]azo.Pswo4Gb~zaTF 0IwOKkk|6oW1jQcam- Y`užveH;`GDl>yoit ^ndP}caN_R 76Lj/SBBe5?]+9 Z{s@}C%Xvee] BhRAč.iS^N/sUga.tjcoej@,I AiD79č,.iUK_iskP3tF>kS+uyo.n`DkVQkWTa2%.
maunja - [JosObfuscator] wwt>2iwim>m>eAQ.nh*sZi:I;?cjZRaxUR97,Z39N vč?2kA-a34Dh4u%rl_irYjaiV 2N}oiyf,dPZ|DG Zgg$;r(g2-aTy:uhf#$X{alaaB,RTP @p,mn(ViMa_c8Sfhs;>uXAcn3aeKuP.