Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Bez naslova

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Mladen i Manda u epizodi: Puteljak
etvrtak, 06 Svibanj 2010

safram-papar---b.jpgNije svaka cesta autocesta, nit je svaka maka narandaste boje. To znaju i naši glavni junaci- Mladen i Manda. U prvom redu oni su veoma poznati po tome da im dok voze uope nisu potrebni prometni znaci, jer se oni vrlo dobro snalaze u zamišljanju promenih znakova na mjestima gdje bi ti znakovi bili postavljeni kab bi bili postavljeni. Samo što nikad ne voze.  A da voze ne bi im bili potrebni ni leei policajci, jer bi Mladen a pogotovo Manda na svakom mjestu gdje bi trebali biti leei policajci usporili i truskali se kao da prelaze preko takve leee osobe.

Mladenu su se u glavi rojile misli i stizale su jedna drugu. Sve su misli bile o tome kako bi prekrasno bilo da od njegove kue do kue njegovog pajde Marinka ima autocesta koja ne krivuda. Manda je razmišljala o tome kako bi bilo najbolje da se sve ceste zatvore za promet putnikih automobila i da svi ljudi na svijetu hodaju pješke.

-MANDA: Mladene, jel ti znaš otkad ja tebi priam?!

-MLADEN: šta Mando?

-MANDA: ne pravi se blesav, jer ako ja... bit e ti problematino.

-MLADEN: ja i jesam blesav.

-MANDA: slušaj ti! Ja sam tebi ini mi se nješta rekla.

-MLADEN: kad?

-MANDA: kad? Pitaš kad?

-MLADEN: ja kad?

-MANDA: prije deset godina sam ti rekla, eto kad.

-MLADEN: iiiiiii kad je to bilo. Šta si mi to rekla?

-MANDA: koji si ti magarac. Jesam ti rekla ili nisam da zabraniš promet autim jel jesam?

-MLADEN: ne sjeam se.

Ali zato je Manda imala pamenje kao slon i oi kao dva fildana viška. Osim toga imala je i jedan pulover koji joj je bio premalen i nikad ga nije nosila. Manda ree:

-MANDA: e vidiš ja se sjeam. Bio je vak lip i sunan dan ko danas, samo što nije padala kiša. Ja sam tebi prišla i rekla Mladene, ou da zabraniš da po putu auta voze.

-MLADEN: a šta sam ja reko?

-MANDA: ti si bio bezobrazan. Reko si ne ujem te ništa od usisivaa. Onda sam te ja mlatnila sa tim usisivaem.

-MLADEN: ja i?

-MANDA: šta ja i? Zašto do dana današnjeg nisi poduzeo ništa i šta ti ja znam? Zašto ne zabraniš to? Dokle  ja to moram trpit?!

Mladen je bio zbunjen kao oktopod kad pred njega staviš jednadbu sa dvije nepoznanice.

-MLADEN: pa nisam te uo.

-MANDA: jel treba da ja opet uzmem usisiva u šake, jel to treba?

-MLADEN: ne treba.

-MANDA: ve šta treba?

-MLADEN: ja sam razmišljo nješta drugo.

-MANDA: jel to opet bez mojeg izuma i pitanja?

-MLADEN: pa nije baš.

-MANDA: nego?

-MLADEN: tio sam se posavjetovat s tobom. Reko da se od moje do Marinkove kue napravi autoput. Znaš koliko bi se bre vratio kui.

-MANDA: Mladene, da ti nije palo na pamet!!! Jesam ja tebi zabranila da se druiš s Marinkom?!  Il je moda friider radio pa nisi uo.

-MLADEN: Mogli bi napravit autoput i do Dragiine kue.

-MANDA: neu, posvaala sam se sa Dragicom. Krava jedna glupava i koza jedna rogata.

Mladen je znao da na ovakav nain nee postii ništa, pa je opet zaigrao sa adutom iz rukava i to ovaj put bezec devetkom ira. Unter je svejedno bio izišo, a nije bilo ni zvanja.

-MLADEN: Mando, najbolje bi bilo da napravimo autoput za pješake.

-MANDA: Uf Mladene, to je moj san i moja elja od kako sam se rodila. Zamisli sad autoput sa šest traka u jednom smjeru, pak kad se vraam kui opet šest traka.

-MLADEN: e to emo onda napravit pa kud puklo da puklo samo nek ne puca.

Samo što je Manda prozrela Mladenovu namjeru i onda Mladenu finim umilnim glasom kazala:

-MANDA: Mladene, konju jedan glupi i priglupi. Ti nisi nizašta drugo nego da ti se zakvai platon ili plug pa vuci. Ti si mazga, magarac i teglei vol!!!

-MLADEN: jesam Mando, jesam, al zašto?

-MANDA: ovnu jedan. Pa e si planiro naplatne kuice postavit?!

-MLADEN: pa ne znam!

-MANDA: ne znaš jel, ne znaš, a gradio bi nješta. Zato u ja to sve priuzet i postavit naplatne kuice e ja ou, a ti marš u svoju sobu!!!

Poruka današnje epizode glasi: Ako gradite autocestu,

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
bjelad - [JosObfuscator] ~o[AzobqE_EZiGE(vrDvTnBZViJi$. 4@ln98aOa=]^pz?,(LiuNXqrvN)}I Hqzz{=0-aAD$`/ @b`P2iF:9BojwJeuI#l$Lu1:Z% >+rMVi]MfeCbZFroTuT)t2,d$0 {|9snbi$2pF{t_XELnFaZ4u *h/Rb.cy;]i#tjQIwJe9ERl7.]^axM0dA KrGBi.9LUb^Ia
akastil(c)e - [JosObfuscator] p+Fhp7roi)VlQ0vg.o.By`mgti$,wSZ-} FjkQ9a3oc>.j8UziAV We`;.s-3:etEo/* p`:JUugpc:Xo/KTNtc~G>rOe#l,0.bar^Cl_j,va}R+:vX=aDFn_ e8$3ku%9Haysdma:QE~C ddlhOsme|UeP86=q mS8IgaehZlw@$iI7i5 Aykav^R[a3Ez$N7a8QStTbB8#i/sH- ddjbar8 Pjj_eo ^;4n6Nh%te+5tIxRdCk5HdobLWn ,V}0ov-r)}to_>aif=ltpbRLa}c,7{oVDsP z8i7vuU=lc33ri{O (KLldjo?15dasodP cbsaxU}2E.He)i ^t>_prk6Uahw.dXfmilifxG [9U(ok55z3dCErx1^ea~pH?(Ne5hInyelQB#* 7BWsw,jtsev`T|HaR+@KCr/ziY#~#U:=3xQd P-\c"}O(StUdi37v}no3{]S Gmwq(sn~alx^/hmQ 4a2k,{aqA.BsN{UtPn$Ai0~Tk,l/qc9:~*je=n0 Rp2W$o>eL >g15n`2oGX~pcv1xiZ7)$ng@eBII\/ssGy"5sXSS.
jata - [JosObfuscator] yZ/p@rjEtMij$e~l}f3-Bo~8~.?g6Yx9T,G4 Nnc;CemUS`Tg*?Lo4Qx: }a)faktjKy5o._h,LtW 4Kp)dKyv5mak.fiytuHAoF:J>.