Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Mladen i Manda u epizodi: Puteljak
Četvrtak, 06 Svibanj 2010

safram-papar---b.jpgNije svaka cesta autocesta, nit je svaka mačka narandžaste boje. To znaju i naši glavni junaci- Mladen i Manda. U prvom redu oni su veoma poznati po tome da im dok voze uopće nisu potrebni prometni znaci, jer se oni vrlo dobro snalaze u zamišljanju promenih znakova na mjestima gdje bi ti znakovi bili postavljeni kab bi bili postavljeni. Samo što nikad ne voze.  A da voze ne bi im bili potrebni ni ležeći policajci, jer bi Mladen a pogotovo Manda na svakom mjestu gdje bi trebali biti ležeći policajci usporili i truskali se kao da prelaze preko takve ležeće osobe.

Mladenu su se u glavi rojile misli i stizale su jedna drugu. Sve su misli bile o tome kako bi prekrasno bilo da od njegove kuće do kuće njegovog pajde Marinka ima autocesta koja ne krivuda. Manda je razmišljala o tome kako bi bilo najbolje da se sve ceste zatvore za promet putničkih automobila i da svi ljudi na svijetu hodaju pješke.

-MANDA: Mladene, jel ti znaš otkad ja tebi pričam?!

-MLADEN: šta Mando?

-MANDA: ne pravi se blesav, jer ako ja... bit će ti problematično.

-MLADEN: ja i jesam blesav.

-MANDA: slušaj ti! Ja sam tebi čini mi se nješta rekla.

-MLADEN: kad?

-MANDA: kad? Pitaš kad?

-MLADEN: ja kad?

-MANDA: prije deset godina sam ti rekla, eto kad.

-MLADEN: iiiiiii kad je to bilo. Šta si mi to rekla?

-MANDA: koji si ti magarac. Jesam ti rekla ili nisam da zabraniš promet autim jel jesam?

-MLADEN: ne sjećam se.

Ali zato je Manda imala pamćenje kao slon i oči kao dva fildžana viška. Osim toga imala je i jedan pulover koji joj je bio premalen i nikad ga nije nosila. Manda reče:

-MANDA: e vidiš ja se sjećam. Bio je vak lip i sunčan dan ko danas, samo što nije padala kiša. Ja sam tebi prišla i rekla Mladene, oću da zabraniš da po putu auta voze.

-MLADEN: a šta sam ja reko?

-MANDA: ti si bio bezobrazan. Reko si ne čujem te ništa od usisivača. Onda sam te ja mlatnila sa tim usisivačem.

-MLADEN: ja i?

-MANDA: šta ja i? Zašto do dana današnjeg nisi poduzeo ništa i šta ti ja znam? Zašto ne zabraniš to? Dokle  ja to moram trpit?!

Mladen je bio zbunjen kao oktopod kad pred njega staviš jednadžbu sa dvije nepoznanice.

-MLADEN: pa nisam te čuo.

-MANDA: jel treba da ja opet uzmem usisivač u šake, jel to treba?

-MLADEN: ne treba.

-MANDA: već šta treba?

-MLADEN: ja sam razmišljo nješta drugo.

-MANDA: jel to opet bez mojeg izuma i pitanja?

-MLADEN: pa nije baš.

-MANDA: nego?

-MLADEN: tio sam se posavjetovat s tobom. Reko da se od moje do Marinkove kuće napravi autoput. Znaš koliko bi se brže vratio kući.

-MANDA: Mladene, da ti nije palo na pamet!!! Jesam ja tebi zabranila da se družiš s Marinkom?!  Il je možda frižider radio pa nisi čuo.

-MLADEN: Mogli bi napravit autoput i do Dragičine kuće.

-MANDA: neću, posvađala sam se sa Dragicom. Krava jedna glupava i koza jedna rogata.

Mladen je znao da na ovakav način neće postići ništa, pa je opet zaigrao sa adutom iz rukava i to ovaj put bezec devetkom žira. Unter je svejedno bio izišo, a nije bilo ni zvanja.

-MLADEN: Mando, najbolje bi bilo da napravimo autoput za pješake.

-MANDA: Uf Mladene, to je moj san i moja želja od kako sam se rodila. Zamisli sad autoput sa šest traka u jednom smjeru, pak kad se vraćam kući opet šest traka.

-MLADEN: e to ćemo onda napravit pa kud puklo da puklo samo nek ne puca.

Samo što je Manda prozrela Mladenovu namjeru i onda Mladenu finim umilnim glasom kazala:

-MANDA: Mladene, konju jedan glupi i priglupi. Ti nisi nizašta drugo nego da ti se zakvači platon ili plug pa vuci. Ti si mazga, magarac i tegleći vol!!!

-MLADEN: jesam Mando, jesam, al zašto?

-MANDA: ovnu jedan. Pa đe si planiro naplatne kućice postavit?!

-MLADEN: pa ne znam!

-MANDA: ne znaš jel, ne znaš, a gradio bi nješta. Zato ću ja to sve priuzet i postavit naplatne kućice đe ja oću, a ti marš u svoju sobu!!!

Poruka današnje epizode glasi: Ako gradite autocestu,

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
lučevine - [JosObfuscator] 6gj0d?:y7YovCmAKa=bqćwe1-o ZDsS_nlL=aK)BnZ;7@oG3B 4s|jlxeWJ7lco6qv() yugf?kqE}YoHj2fMegx GJss/2:^Leazg] ?Qp(gqrA#eva~5pGvkGN_Qil7 +YKD.k>jj),u}h~zTa#@P/nZ4^j$e84Wm9 Nk6Ac>Go3Wr2)m{Me$1a%edaFvqFi1ćrb(-aEZj+Y :e[5Ss$3vr3irnRRJ~)joXsG@K=k8W|ontg#QLf Km(ea@]2=sA.fa)pz1Q,fkm89 ui0krTqQVoBž|le6Qe l*7Ii/4mF Nj*_+sE*Kblf,iKn)0čK95e.n$p(o~YdqE,?QZ TPrt>C>a[.(kL6J;o>W] -)dqJatSv M~^+sYekd -dg71`iolbjRmxViMey:ljT3>e{R K1#žxRp%xea*lda%bMpst[8x.Mi%$#7n#QDZow7kz;hFWnkg5iazp /,;km;LaY`3s8-a8u*k,JIF ]:l*uyzlM TmLdet/omqnEdiEmaY|is:tDaH~=kMZea wS-Jbl,izqkj}eZRHll$U)oQgee BB`lt:3u@%*/PkCq}aUQ,s)R3 BtI|mB+*-_lxj1kvge#vt0X-eRa6nueI 3pmbUa|U[Ep8carUHT-i9]kQ:Hme9 9W~)iDvdMu Us|{%oTa5avlpeuh_imF@$,_bU5 %sh%Ml~3V@fa0BIdGeYCXtg5}ig{V$fn-U`Na  
lućer - imenica, starinska ostava za hranu, špajz.
ruža - [JosObfuscator] RfFiRK}mt|m[`e|_Tn(i:DScw`a0@us,xHO ~7r@LP,SeIdš,e@rvt*tg1}kGB33aYsnk@%8t{(iJk ^nu0ar`=sg/tVD(aAuv.ZB6FaFk.P`1H U%fSnKcRwapJ 8k^}>aAIponbFPtsjR.siS: _zgOVa>qB]$ jrze1SOa5ElL[OLuiuQo:j5bxeZpv5*J.aLa;nr$zfQj:Rr7[eG ocD$J#FvKN%hi=r|(ujY{%euXćNaIv ORi,>A 7H$lLs=l(?Z^*.