Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Započelo obilježavanje Jubileja
Četvrtak, 01 Travanj 2010

p1150043.jpgDanas (1.4.2010.g.) polaganjem vijenaca na grob fra Martina Nedića, započelo je obilježavanje velikog jubileja, 200 godina od rođenja ovog velikana Bosanske Posavine. U organizaciji Zaklade "Terra Tolis", na groblju Karaula, vijence su položili predstavnici Županije, na čelu sa predsjednikom Vlade Mijom Matanovićem, općine na čelu sa Načelnikom općine Đurom Topićem, Mjesne zajednice Tolisa, Zaklade Terra Tolis, te srednje škole u Orašju koja nosi ime fra Martina Nedića.  

Dodane slike u Slikovnici!

Dodan video u članak!

Osim navedenih, polaganju vijenaca bili su nazočni svećenici iz našeg Samostana i susjednih župa, kao i predstavnici mjesne zajednice Donja Mahala. U kratkom obraćanju predsjednik Zaklade Terra Tolis, Željko Nedić, pozdravio je sve nazočne goste, a Mato Nedić, ukratko je predstavio lik i djelo fra Martina Nedića. Fra Marijan Živković, poznatiji kao fra Mićo izmolio je opjelo. Nakon toga u osnovnoj školi u Tolisi upriličeno je kratko neformalno druženje, na kojem je predsjednik Zaklade ukratko izložio program ovogodišnjih Dana Tolise, i proslave jubileja 200 godina od rođenja fra Martina Nedića. Također je kazao da je na natječaj za književnu nagradu fra Martin Nedić, pristigla dvadeset i jedna knjiga, što je impozantna brojka, budući da je ove godine nagrada tek utemeljena.

Daniel Dominković 

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
nalilat se - [JosObfuscator] G/cIeg^lGke>aXg[|Zaop^*>l(0]^,wwv9z zGw;bTPBii%Gt{qji: q.TaG@+c5lCk(okhRUWo,L%l1[nFiAz3.fO>iq4srOas14nnAsz,I~y uf][nz$ALaf}Fqp|iwQ_DtEiRkS |sXIy`eh,Wytkj {AM}6oC`j,AptIiBFpPtHG{iAbdO #bW@sq8)~8eq4e`.
gololeđ - [JosObfuscator] )F|p}$9GurYwd:imdmjntiT^eqvRF?U>,X4|E Pe9,|XAp7ihyxt?_7ext[W/ do69BB,sX>NjIo>DbW,o[0e}CR +KkG7M`vo~j]akV 1tG/%s>ZqDeA ~nMc6PiYBAijLX{leS |dxo9Ma%Mv0fvogQl}*jonfe;,o,FM 6telIxoil8pcxLFYlv}~8oGpg($ -r_o8M[diRZNjAv*we/bn#u+AlwaN+>D,Os.32 ZJs> %bh%Pol151bExmXz*2NizreY?o_>mxO( Z0xnRBha9:4 F$v(}r.ok,eK=mt;Or[eew7Von3*n#*s]I)k=l)e9gw Tpmr8:.i#WlAlS1%9iq]cT]kIe96lt-:-6A~ 1V\z"0JHhš]t~UJZfa5 uMksB(i)B>({ sLd#yo/kšB|CXorH @mNmtwTa$_:t]kk{iO0 9/Trg:/otl@S6Do_pF.,lWez0đo ,[0h%p{hOMoivzA7 Bbvi6zo8A|jr18t }08Gzo@%i9HaYm*`iO7?2pOs\?u%3"
cerklaž - imenica, u građevinarstvu, završni dio zida prije postavljanja vijenca, obično od betona.