Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Čudo neviđeno!
Čudo neviđeno!
Četvrtak, 01 Travanj 2010

p1010977.jpgPrije nekoliko dana u obitelji Ive i Mare Oršolić iz Tolise, zbio se nesvakidašnji događaj, a upitno je je li ikad igdje išta slično dogodilo. Naime Ivina Krmača oprasila je ni manje ni više nego dvadeset i dvoje praščića. Da dobro ste pročitali dvadeset i dvoje praščića. Priča i ne bi bila tako neobična da je Ivo i itko od ukućana uopće i znao da je krmača suprasna. DODAN VIDEO!

Ivo nam je u kraćem telefonskom razgovoru kazao da se krmača nije službeno zagonila, ali da je slobodno izlazila iz svinjca do obližnje bare gdje se redovno kaljužala, pa je moguće da ju je oplodio kakav mjerast, a nije isključeo da se možda radi i o vepru za kojeg se već duže vremena sumnja da obilazi ovaj kraj, jer su nađeni ostaci klipova kukuruza i komaljika sa tipičnim otiskom zuba, karakterističnim za ovu divlju životinju. Veterinar Marijan Mikić je o ovom događaju kazao da nije ništa neobično da prasad fizički ne nalikuju na divlju svinju, ali da sigurno posjeduju 50% gena od oca vepra, pa bi se njihova divlja priroda mogla pokazati u psihičkom smislu, ako se može tako reći. I to bi mogao biti razlog što je krmača oprasila čak dvadeset i dvoje praščića. Nemalo smo se iznanadili, kazao je Ivo, kad smo to jutro vidjeli da pored naše crlje leži dvadeset i dvoje praščića. Priča se odmah pročula pa je  nekoliko novinskih ekipa već posjetilo dom Ive i Mare Oršolić. Ova neobična priča objavljena je i u Večernjem listu prošle subote, a večeras će biti objavljen prilog na Federalnoj televiziji u emisiji Federacija danas. I vaš dežurni fotoreporter zabilježio je ovaj izuzetno zanimljiv događaj. Više informacija o ovom događaju pogledajte na stranici www.ivinakrmaca.org, a ako ste u blizini, svakako uživo pogledajte ovaj neobičan događaj. Naravno, sada vam to možemo reći, radi se o prvotravanjskoj šali. A vjerovali ili ne popriličan broj naših posjetitelja povjerovao je u ovo čudo neviđeno.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ugrabit - [JosObfuscator] ,gAbRnoN3a2HJ5ćN2ikL3ON :UDn_v86[XrX0yeYmupj^eotBnx>ay>Rkd,}qhPR _R{RDsOrt.8i/P5/ućei;%r:MX tcQ-_- JE}"W|.ibh 2.dT*Xo@xfm`ć|W2? e_VGd;aP[gHinJK#afwx3sT wLkILJaof(dIW %gxmQ5erBlsJn%L#43eQ%?@ {-X|^OXćHua`,5 wZaMK8ki)+ 9xuFcMygO7|rTmvaxq;b)LiRBt;m9=qMl",>U.
mišar - imenica, vrsta riječne ribe, lat. Squalius cephalus. Poznat je po tome da jede sve, tako da je to riba koja se može upecati i na kukuruz i na živog kedera, te na varalicu. Mišar ima snažno tijelo prilagođeno za plivanje u brzacima. Hrvatski naziv za mišara je klen.
buger - imenica, negativna ocjena u školi, jedinica.