Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 4
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 083

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Čudo neviđeno!
Četvrtak, 01 Travanj 2010

p1010977.jpgPrije nekoliko dana u obitelji Ive i Mare Oršolić iz Tolise, zbio se nesvakidašnji događaj, a upitno je je li ikad igdje išta slično dogodilo. Naime Ivina Krmača oprasila je ni manje ni više nego dvadeset i dvoje praščića. Da dobro ste pročitali dvadeset i dvoje praščića. Priča i ne bi bila tako neobična da je Ivo i itko od ukućana uopće i znao da je krmača suprasna. DODAN VIDEO!

Ivo nam je u kraćem telefonskom razgovoru kazao da se krmača nije službeno zagonila, ali da je slobodno izlazila iz svinjca do obližnje bare gdje se redovno kaljužala, pa je moguće da ju je oplodio kakav mjerast, a nije isključeo da se možda radi i o vepru za kojeg se već duže vremena sumnja da obilazi ovaj kraj, jer su nađeni ostaci klipova kukuruza i komaljika sa tipičnim otiskom zuba, karakterističnim za ovu divlju životinju. Veterinar Marijan Mikić je o ovom događaju kazao da nije ništa neobično da prasad fizički ne nalikuju na divlju svinju, ali da sigurno posjeduju 50% gena od oca vepra, pa bi se njihova divlja priroda mogla pokazati u psihičkom smislu, ako se može tako reći. I to bi mogao biti razlog što je krmača oprasila čak dvadeset i dvoje praščića. Nemalo smo se iznanadili, kazao je Ivo, kad smo to jutro vidjeli da pored naše crlje leži dvadeset i dvoje praščića. Priča se odmah pročula pa je  nekoliko novinskih ekipa već posjetilo dom Ive i Mare Oršolić. Ova neobična priča objavljena je i u Večernjem listu prošle subote, a večeras će biti objavljen prilog na Federalnoj televiziji u emisiji Federacija danas. I vaš dežurni fotoreporter zabilježio je ovaj izuzetno zanimljiv događaj. Više informacija o ovom događaju pogledajte na stranici www.ivinakrmaca.org, a ako ste u blizini, svakako uživo pogledajte ovaj neobičan događaj. Naravno, sada vam to možemo reći, radi se o prvotravanjskoj šali. A vjerovali ili ne popriličan broj naših posjetitelja povjerovao je u ovo čudo neviđeno.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
H - [JosObfuscator] 9MacngulANJadws>(qN; ducBHg#;h 2,Paufo2zETp~ć:eXX L:x~nFaTe4S gK[EZp%;~I-o2s7H>uQt4A}jo+)#|j0z45ti`@d2 quI C1tprocHsta984v%sI:k?MXHog=J/Ema^J :eX{ggj+oZxKqvc~4Ffo*r=_uNO,}gAsU 1nFme0[f,PgWok cs^5ekesS $]Fs3?)tSv6(M+te4 :`NOr/iv@/n1jI}opce78Wč84qikKf+ M-Vkki2zX#CgeGo4/l1Hv:%9+IaQb4~srCo{(>a.jwNN8yu3 fb]I}l%e35yXyzO^N+ 3n,/7WfjG:yKOeDgy.7aq#8,|cek4 So0baoi%MlV.Fo-XzE F/fsn_F%aip ]pnh[owč|e/XPN9tcYkluUKCez BLJYr*EIHi0jmBe)tjVLč`/{i1T 0S]Y(}I6VEadb.Nrzm.o7J@0nl,(YinT|kwHqd`a1jqF,is HFTwrxa;O#[stVjw:thD%)S)hr{B.,C*; .3)boi|O$F{lj-2,ouE7E 0MFuVD6Mh 0(_?s#HrAj}e4Qds^iQj`n-?PiX TR7vtrZ=hCi2`jZxL}met?čsL%q)iTn/1 5kOaePwdQ7]aq? HXjo6%[ewZW dowj+npMj}voXn] q;cu*aC #a+[pLr>n.2@ake`Hlv*i1.JlZu(E sL/zOVta[mnnJ3i>Vw>*jvrec=Fc+ntcmm9jGe]eE7rY-ngx7woa[H 8G~d;ET/r;u*}drgGi:v`ml W{s|l.kzo@vbbBNo.IKlmI;lO I]>^(*tbuVjv1>o^=;,-D.> x[$vuPw+xh6}IXBoRrvSn,e1 8$`%7u4f+a/a2A3p1NnsD$3i)v8|t_hs-^Xc# 1B;$uqz(hlaT*pVTsWe}05ie1tXiK_7=8)),5H =2QxDb%#96iOyxKl]o+MG GL_5Bni_:F)a+dk4 DR:kCrLaHt`3*j1imYuWky QCr>w;.iK-2hjRSe)čw$NEimb Hqn6g(i]HJCoTmr$/e`aJ-A oBNoJK~rR/Ouoa#hBD$v,hCz HSed*=ZdZuGazvy,-M KNudqQHOqutihiYmlN)%`sX.
luda - imenica, trenutak ludosti, vrijeme u kojem se netko ne ponaša normalno: \"ne znaš ti kaki sam ja kad me luda uvati\".
klipak - [JosObfuscator] ^v*aRrWswtcJAa7Q WpTFsLmhXjlp@:leXETAk*img@ry^l)e{LH,Zqu/ ep>|YobKfYsCizp}enBocbbR)~nZlPxoa7e zuoC7d?M3?i0>PDz1Ma(j#n{L+1i-Pq0rvqaU2n~arI, LzTuy:akrUI| VOrKna`@ztUmtnb)@xi={]jDMa=Wd8_n(i,h=j#SJ+`eD$*C 9TgVuyG7Jol:a7Wmvu)iOhmCHiJ xWe1dpL6T@Saa|9n/%lGjDe:[9}v52agZ(.