Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow sekcija arrow Vijesti iz budućnosti arrow Vijesti iz budućnosti, 29.3.2054.g.
Vijesti iz budućnosti, 29.3.2054.g.
Ponedjeljak, 29 Ožujak 2010

voyager.jpgJoš otkako se 2010. godine netko dosjetio da se ležeći policajci ne moraju označavati prometnim znakovima, nego jednostavno dvjema šarenim letvama, takvo označavanje događaja na cesti traje do današnjih dana. Tako se, naprimjer, duboka provalija više ne označava adekvatnim prometnim znakom, nego se to jednostavno radi uz pomoć crne izolir trake.

Crna izolir traka se  stavlja na prozor kuće koja je najbliža provaliji koja se označava. Ako takve kuće nema, izolir traka se postavlja na oglasnoj ploči općine i ona onda govori vozačima da se negdje u krugu od 100 km nalazi provalija i da voze oprezno. Ako se na oglasnoj ploči nalazi crvena izolir traka, to znači da se negdje u našoj općini nalazi ulica iz koje se ulazi u ulicu sa prvenstvom prolaza. Skroz je drugačije kada se radi o označavanju jednosmjernih ulica. Na ulasku u svaku jednosmjernu ulicu stoji značka promjera 12 mm koja jasno govori vozačima da je u tom smjeru promet zabranjen. Takva značka je žute boje. Ako je značka žute boje sa crnim rubom, onda je promet dozvoljen. Na ovaj način prometovanje ulicama je umnogome pojednostavljeno.

Druga vijest:

I danas smo primili vijest o nevjerojatnom izumu kojeg je izmislio, a tko drugi ako ne naše gore list, a to je ,pogađate, prof. dr. Esteban Nedić. Projekt kojeg je profesor pokrenuo pod radnim nazivom "Lažu da je ugašeno", još prije deset- petnaest, najviše dvajest do dvajest pet godina, ako ne i trideset-trideset pet, polučio je rezultate. O čemu je riječ? Riječ je o revolucionarnim staklenim vratima koja će biti postavljena na frižider kako bi bilo sigurno da se svjetlo gasi nakon što se frižider zatvori. Jer prema profesorovoj teoriji, svjetlo u frižideru gori i nakon što se frižider zatvori, a sve je to bila urota zajednički skovana između proizvođača frižidera i elektrodistribucije. Ovim proizvodom stat će im se na kraj.

Dolepotpisani

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
duvanika - imenica, zbirno, stabljike duhana, ostaci stabljika na njivi nakon branja duhana.
vrljo - imenica, pogrdan naziv za razrokog čovjeka.
kama - motorna pumpa za izbacivanje tekućine.