Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow blog-sekcija arrow Molitve sv. Josipu
Molitve sv. Josipu
Nedjelja, 14 Ožujak 2010

 

ZDRAVO  JOSIPE


Pozdravljam Te, Josipe, koji si pun Božje milosti! Spasitelj se odmarao na tvojim rukama i rastao pod tvojim pogledom. Blagoslovljen ti među svim ljudima i Isus, božansko Dijete tvoje djevičanske Supruge, neka bude uvijek blagoslovljen! 
Sveti Josipe, tebi je bilo dano da budeš otac Sinu Božjemu, moli za nas u našim obiteljskim brigama, za naše zdravlje i za naš posao sve do naših posljednjih dana i udostoj se prići nam u pomoć u času smrti naše! Amen!
LITANIJE  SVETOG JOSIPA 

Gospodine, smiluj se! 
Kriste, smiluj se! 
Gospodine. smiluj se! 
Kriste, čuj nas! 
Kriste, usliši nas!
Oče nebeski, Bože, 
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, 
Duše Sveti, Bože, 
Sveto Trojstvo, jedan Bože,

Sveta Marijo, 
Sveti Josipe 
Slavni porode Davidov, 
Svjetlosti patrijarha, 
Zaručniče Bogorodice, 
Stidljivi čuvaru Djevice, 
Hranitelju Sina Božjega, 
Brižni branitelju Kristov, 
Glavaru slavne obitelji, 
Josipe pravedni, 
Josipe prečisti, 
Josipe premudri, 
Josipe jaki, 
Josipe poslušni, 
Josipe vjerni, 
Ogledalo strpljivosti, 
Ljubitelju siromaštva, 
Uzore radnika, 
Uresu domaćega života, 
Čuvaru djevica, 
Potporo obitelji, 
Utjeho bijednih, 
Ufanje bolesnih, 
Zaštitniče umirućih, 
Strahu zlih duhova, 
Pokrovitelju svete Crkve, 

Jaganjče Božji, koji oduzimaš 
grijehe svijeta, 
oprosti nam, Gospodine! 
Jaganjče Božji, koji oduzimaš 
grijehe svijeta, 
usliši nas, Gospodine! 
Jaganjče Božji, koji oduzimaš 
grijehe svijeta, 
smiluj nam se! 

- Postavio ga je gospodarom doma svojega. 

- I poglavarom imanja svojega. 

Pomolimo se. 
Bože, koji si se neiskazanom providnosti udostojao izabrati blaženoga Josipa za zaručnika presvetoj Majci svojoj, daj molimo da koga kao pokrovitelja častimo na zemlji, zavrijedimo imati zagovornikom na nebu. 
Koji živiš i kraljuješ u sve vijeke vjekova. Amen.

 

 

MOLITVA SVETOM JOSIPU ZA DOMOVINU

Sveti Josipe, glavaru svete Nazaretske Obitelji i čuvaru Crkve Božje, Tebi se kroz stoljeća Crkva u Hrvata utjecala kao svom zaštitniku i Tvom je zagovoru preporučivala svoje obitelji i cijeli narod. Tebi povjeravamo sve obitelji  hrvatskoga naroda, da dnevnom molitvom, nedjeljnom Euharistijom i poslušnošću volji Božjoj ispune svoje poslanje ljubavlju, slogom i mirom.

U ovim teškim vremenima izmoli hrvatskom narodu i svim narodima zemlje mir u pravednosti i ljubavi! Zagovaraj nas pred Presvetim Srcem Isusovim da ostanemo vjerni Isusu Kristu i Katoličkoj Crkvi, te prolazimo zemljom čineći dobro! Amen!

Ovu molitvu sastavio je kardinal Franjo Kuharić, povodom obilježavanja 300 obljetnice proglašenja svetog Josipa zaštitnikom hrvatskog naroda.

 

OSTALE MOLITVE ZA DOMOVINU

Sveti Josipe, prečisti zaručniče Blažene Djevice Marije, djevičanski oče Isusa Krista i glavaru svete Obitelji, svim te srcem pozdravljamo. Zahvaljujemo ti što si velikodušno sudjelovao u djelu otkupljenja svijeta braneći život i čast Isusa i Marije. Zahvaljujemo ti za uzornom primjer svetoga života u savršenoj predanosti u volju Božju. 


Zadovoljni smo i Bogu zahvalni što su naši pradjedovi prije tri stoljeća tebe izabrali za nebeskog zaštitnika domovine Hrvatske. Mi taj izbor radosno prihvaćamo, potvrđujemo i ponovo se tebi s pouzdanjem povjeravamo u ovim teškim vremenima, kad su nam mnoga ognjišta opustjela od bijele kuge i uništenih nerođenih života, mnogi kršćani zaboravili Boga i njegove zapovijedi, a svađa i mržnja, psovka i proklinjanje, pijanstvo i bludnost, nesvetkovanje nedjelje i drugi grijesi preplavili našu lijepu domovinu i upropašćuju nam i ovaj i vječni život.

U ovim našim bolima vapimo k tebi, dragi sveti Josipe! Zagovaraj nas po Mariji da se oslobodimo grijeha, da dostojno kršćanski živimo i da duhovno obnovljni idemo u susret svijetlijoj budućnosti. 

Molimo te za djecu i mlade, da što bolje upoznaju Isusa Krista i da ga što vjernije sijede. Molimo za naše obitelji da žive u miru i slozi i veselo prihvaćaju očinski i majčinski poziv, a osobito molimo za muževe da svoju vjeru odlučno ispovijedaju. Sveti Josipe, molimo tvoju zaštitu za svećenike, redovnike i redovnice, da se što više posvete u svom duhovnom zvanju. Molimo za bolesnike, nemoćnike i patnike da sve boli prikažu strpljivo Gospodinu. Molimo za braću i sestre koji su na radu u tuđini da nam se kući vrate. Molimo za umiruće da im ti, zaštitniče sretne smrti, izmoliš milost sretnog preminuća u prijateljstvu s Bogom. Molimo te za sve koji žive u ovoj našoj dragoj domovini obilje Božjeg blagoslova. 
Dobri, sveti Josipe!
Budi pomoć siromašnima, ohrabrenje klonulima, snaga slabima, pomirenje zavađenima, utjeha žalosnima, obnova zapuštenima, svima radost i spas.
Izmoli nama, koji smo kršteni u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, sveto živjeti, blaženo preminuti i u nebu vječno blaženstvo zadobiti. Amen.

II

Providnost nam je Božja darovala ovu lijepu zemlju Hrvatsku za domovinu i udijelila nam svjetlo vjere Kristove prije trinaest stoljeća. Ponosimo se svjetlim stranicama naše duge povijesti, a žao nam je za sve zlo što se ikada ovdje dogodilo. Mi žarko ljubimo našu domovinu i narod koji u njoj živi i vruće mu želimo napredak u svemu dobru: mir i red, slogu i ljubav: život po Evanđelju i blagoslov Božji; a kad završi zemaljsko putovanje, da svi prijeđu iz ove naše lijepe domovine u slavu neizrecivo ljepše nebeske domovine, koja je cilj svakog čovjeka.

Sveti Josipe, stoljetni zaštitniče hrvatskog naroda, ponizno i pouzdano te molimo brani nas, čuvaj nas, štiti nas i pomaži nas da tako bude! Amen.

 

  

MOLITVA ZA CRKVU 

Gospodine, koji blagoslivljaš sve koji tebe blagoslivlju i posvećuješ sve koji se u te ufaju, spasi svoj narod i blagoslovi svoju baštinu. Čuvaj svoju Crkvu u njezinoj punini, posveti one koji ljube ljepotu tvojega doma. Proslavi se svojom božanskom moći i ne napuštaj nas koji se u te uzdamo. Podaj mir svome svijetu koji je tvoj, svojoj Crkvi, svećenstvu, našoj domovini i čitavome svojem puku. Amen.

Sv. Ivan Zlatousti


 
           
MOLITVA ZA OBITELJ

Bože, stvoritelju i milosrdni obnovitelju svoga naroda! Izlij, molimo te, obilan blagoslov na ovu obitelj, sabranu u tvoje ime. Neka svi njezini članovi, koji su povezani jednom ljubavlju, budu u duhu gorljivi i u molitvi postojani. Neka jedni o drugima  brinu i neka pritječu u pomoć potrebnima. Neka riječju i primjerom budu navjestitelji vjere. Po Kristu.

(Iz knjige “Blagoslovi”)   MOLITVA SV. JOSIPU ZA ZVANJA

Duše Istine i ljubavi, ispuni svako srce svojom prisutnošću i probudi u mnogim mladima čežnju za onim što je u životu uistinu veliko i lijepo, želju za savršenošću u duhu Evanđelja i zauzetost oko spasenja duša. Budi potpora svim navjestiteljima vjere i daj da njihovi napori na putu dobra svima donesu blagoslov i radost. Amen.

Papa Ivan Pavao II.

 

MOLITVA SVETOM JOSIPU RADNIKU 

Slavni Sveti Josipe, uzore svih radnika, izmoli mi milost obavljati svoje poslove u duhu pokore, te tako zadovoljiti za svoje mnogobrojne grijehe; da ih obavljam savjesno, ne obazirući se na svoje sklonosti, već jedino na dužnost; da ih izvršim sa zahvalnošću i radošću smatrajući velikom čašću što mogu naravne darove, koje mi je Bog dao, uporabiti i usavršiti u poslu; da ih obavljam uredno i mirno, umjereno i strpljivo i nikada ne uzmaknem pored umornošću i poteškoćama; da ih obavljam osobito u čistoj nakani odričući se sama sebe; sve to u sjećanju na smrt i na račun koji ću morati polagati o svakom izgubljenom času, o neiskorištenim darovima, o propuštenim dobrim djelima i o taštoj samodopadnosti kod uspjeha, što tako nagrđuje djela učinjena Bogu za ljubav. 
Sve Isusu i Mariji za ljubav i po tvom uzoru sveti Josipe! To neka mi bude misao vodilja u životu i na samrti. Amen.

 

MOLITVA SV. JOSIPU ZA ZAŠTITU

Preslavni sveti Josipe, tebe je Bog izabrao za hranitelja svom Sinu i za zaručnika prečistoj Majci Njegovoj i postavio te tako glavarom Svetoj Obitelji, pa te je zbog toga Namjesnik Kristov proglasio zaštitnikom Crkve Isusove.Svim pouzdanjem srca svoga molim te priteci u pomoć čitavoj radničkoj Crkvi! Štiti na poseban način svojom očinskom skrbi Svetog Oca, te sve biskupe i svećenike, koji su sjedinjeni s Petrovom Stolicom! 
Brani sve koji se uz sve poteškoće i patnje trude oko spasa duša i učini da se svi narodi ponizno podlože svetoj Crkvi izvan koje nema spasenja. 
Udostoj se, predobri sveti Josipe, primiti i mene među svoje štićenike. 
Posvećujem ti se posve i molim te budi mi ocem, zaštitnikom i vođom na putu k spasenju. Isprosi mi čisto srce i veliku želju za vlastitim posvećenjem. Učini da po tvom primjeru sva moja djela budu upravljena na što veću Božju proslavu i za sjedinjenje s božanskim Srcem Isusovim i bezgrešnim Srcem Marijinim i s tobom, o sveti Josipe. Moli za me da postanem vrijedan biti dionikom onoga pokoja i blaženstva što si ga ti osjetio na svom smrtnom času. Amen.

 

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
zafijarit - glagol, daleko baciti, baciti iz sve snage.
žlija - [JosObfuscator] BHQi%hdlmSP:eIo`nh.ii~EAacsbUuas/g,Et 8bm#7aCc`l(26e:Zf5}nOab;N nm_Ngž)el[[8`eikVc5wNUaC1P^,Qc ,k5J@?gad}šyiirfD[ča`q:mi-:CPck#@IaN9XA|,Igo D0#žhaT8Ul.9{j3i65,.čk>i0S@cu=>tagNqf.
brezljusak - imenica, jaje bez ljuske.