Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:Loša slika - dobar trenutak

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 044

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Eto vidiš?!
Četvrtak, 04 Ožujak 2010

haarp.jpgNajnoviji razorni potres koji je pogodio Čile nanovo je uzbudio teoretičare zavjere koji u ovom tragičnom događaju, kao i u potresima koji su u zadnjih nekoliko godina pogađali uglavnom siromašnije dijelove svijeta (Haiti, Peru, Pakistan, Nias, Gujarat, Sumatra...) vide djelovanje HAARP-a (The High Frequency Active Auroral Research Program). Riječ je o nizu antena koje se prema teoriji može koristiti za kontrolu vremena, "proizvodnju" potresa i manipulaciju moždanim valovima u ljudskome mozgu.

Projekt se nalazi u Gakuni na Aljasci, jer je tamo najpogodnije mjesto za rad s obzirom na to da područja blizu polova imaju brojne aktivnosti u ionosferi. O njegovu postojanju u široj javnosti se i doznalo zbog toga što su se stanovnici pobunili zbog čudnih anomalija na nebu nakon što je projekt počeo s radom, kao i zbog nekoliko znanstvenika koji su se obratili novinarima kako bi ih upozorili, piše Slobodna. Jednostavno rečeno, HAARP djeluje na obrnuti način od radijskog teleskopa – antena, umjesto da prima, šalje signale. HAARP-ove elektromagnetske zrake pogađaju dijelove ionosfere i zagrijavaju ih. To navodno može stvoriti određeni tip valova u smjeru prema Zemljinoj kori te uzrokovati potrese. Ujedno zagrijavanje pojedinih dijelova ionosfere utječe i na vremenske prilike. Oni koji prate djelovanje HAARP-a tvrde kako je bio aktivan i 12. siječnja 2010. kada je Haiti pogodio razoran potres. Ujedno na YouTubeu postoje brojni videoprilozi o tome kako su se prije potresa na nebu vidjele razne anomalije i boje, pogotovo u slučaju potresa koji je pogodio Sečuan u Kini. Posljedice posjedovanja ovakvog oružja su nesagledive, tvrde analitičari, a o razlozima zašto se uništavaju samo siromašna područja može se tek nagađati. Javnosti je objašnjeno da je cilj projekta HAARP akademsko istraživanje kako bi se promijenila ionosfera da bi se poboljšala mogućnost komunikacije za dobro čovječanstva. John Hanscom iz američke zračne baze tvrdi: "HAARP se sastoji od nekoliko elemenata koji služe za prijenos energije te od brojnih elemenata za proučavanje ionosfere. Cilj istraživanja je znanstveni, ali dio dobivenih rezultata mogao bi se primijeniti i u vojne svrhe." HAARP nije jedina ustanova koja se bavi ovakvim istraživanjima. U Europi postoji EISCAT, kao i u Rusiji Sura Ionospheric Heating Facility. Prema istraživanjima američkih novinara, čini se kako su znanstvenici za HAARP uređaj (tj. ideju slanja energije u ionosferu) dobili upravo iz proučavanja radova Nikole Tesle i 'Teslina štita' te 'smrtonosne zrake'.

Izvor: Net.hr

Pripremio: Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
udit - [JosObfuscator] 5g)`+]lK0?0Ba9*FQCgS5;ho6?alH%z,| 5Lp3eGicMaPOyFtOih*%= wNSUrsv:0iYY7KbH$u^u-:BbG^^ `(:jw\Y"S;g(ieZaš?to,rM|C KwMkXsiabq2m($B@+ ncu26Md}iTtV:t1P pFrwEg7iRbMzzQu| fa>0jhyugl(9pčy$tez5zxa\657*4"Tj.
zvizga - imenica, pogrdan naziv za osobu ženskog roda sklonu lutanju bez cilja, a može označavati i osobu koja ne prati kuda hoda, pa pada ili se ozlijeđuje.
tolja - imenica, u igri tolje (ganje) osoba koja pokušava uhvatiti ostale koji bježe.