Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Tolisa u snijegu!
Subota, 13 Veljača 2010
Tolisa u snijeguJučer ujutro, 13.02.2010, i noć koja mu je prethodila nagradila nas je s 30-ak centimetara snijega. Noć s petka na subotu je bila dramatična. Vraćajući se kući oko jedan iza ponoći iz smjera Domaljevca nisam vidio prst pred nosom i morao sam voziti suprotnom trakom držeći se tako naspe. Mislio sam, bolje se zabiti u naspu nego sklizati u par metara niže njive. 

Snijeg je pao - nekom na radost, nekom na muku. Ja sam bio u onoj prvoj skupini, zajedno sa djecom. Ovdje nećemo govoriti o čišćenju, kamioni su viđeni tek poslije podne, al da se nas pita (djecu i mlade u srcu), bolje da nisu niti prolazili:)
Govorit ćemo o ljepoti sela koju nam omogući snijeg kad sve prljavo zavije u čisto bijelo i o dječijim radostima. U stvari, nema se tu što govoriti, pogledajte slike u slikovnici !

Damir Oršolić

 

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ćalabrcnit - [JosObfuscator] `J.Yp4#cerUkKitgg.`r$#iIsJyeWt,o>iM( >[zš30utCV7oNxz@gA=(SoLHddj0H2 2s5n)Aa/ h|8|abHJNarzlw+rz84>ir3nd3ut,xy 9RkjWSevVEPsktByjiE ]=spqp8j *:ron^1RYoa=$Sgh,6aux_.
razabjerat - [JosObfuscator] `*^$gFEFln_(2ea.gD,BocJlh)M,uVXG tiKKZrraAGkz{lW~yi,]kmf3o>vVhRa*At}[iF: G-H(Qd0-oJ{fb)zrTou+Z`F z?EoPxbdI/q8 3EGz^l3)?a.VcFi,YR Wb[~xSBi%tx{@OGi/ 1|Tm~ouojdhpa];rZ,i zBb8#iqJ,tCSYi= h(v3pzu)FhaD9,@qmz*e*pct(dX%Ia%nX6.4I:: @6\+y3"+=n-caw+i8TšrEltLwEUlaVYB$ ooofn| F%FrnE?eL@:+ y5lwrK2a0?7;z90Cjaf@dZvbzj5(ze$@3rt({aT|R UAfšMnq]2tS|ta4a:ki 93m~v)^[fappq8)l)xTAj|Yab,@5KA Mal48$i iQš~,3XZtHFae KTzOnrKedh] )v{@sV{eK}cl=jHy1{a[1x\z"BdV.
suvad - [JosObfuscator] zxDiG:uImOKeUn%a1$iJ_UXhc,{,saE7O;,hnv,O 71Xav~rnE.Pt _;D7sj}nCu`oPbWv8%wi%nx;ZPRa:k.