Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 5
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Pade snijeg a vrijeme nije
Srijeda, 27 Siječanj 2010

04.jpgIako je snijeg počeo padati sinoć oko dva sata, vrijedni radnici "Obnove B" (tako se zove poduzeće iz Distrikta koje održava naše ceste), počeli su čistiti ulice u sedam ujutro. Ne može čovjek bez sna. A kad se čovjek probudi onda je sve lakše. Jedino još treba popiti kavu i doručkovati (viđeni su kod Ganija u sedam i petnaest kako kupuju kifle).

Iako ovaj snijeg po definiciji nije ni obilan, niti se teško čisti, niti su temperature previše niske, opet je izostalo kvalitetno čišćenje tih pedeset kilometara cesta. Sramota. A da vas ne bih previše ugnjavio riječima evo vam nekoliko slika koje govore više od riječi. Na slikama ćete vidjeti usporedbu onoga što čisti Obnova B, koja je zadužena za lokalne ceste (ceste kroz sela) i onoga što čisti drugo poduzeće koje je zaduženo za čišćenje regionalnih cesta (cesta Orašje-Šamac, Donja Mahala-Bok). Također, vidjet ćete kako je očišćena prilazna cesta i parkiralište kod najvažnije institucije u Županiji, zgrade Vlade Županije posavske. Slike su sačinjene u osam sati.

01.JPG
02.JPG
03.JPG
04.JPG
05.JPG
06.JPG
07.JPG
08.JPG
09.JPG
10.JPG
11.JPG
12.JPG
13.JPG
14.JPG
15.JPG
16.JPG
17.JPG
18.JPG
 

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
livak - [JosObfuscator] voHxui9RlOm#Yesmn)iC=ccR7aM,1+*y$ 3)9ng5LuMac,$pXXyN8rNs~~aW@,I#vC|a#DC? Mnu9 pXkok*=bV#a@lEK*ib3M@TkL`u_Nlc UlGE-3#iDhnqejyQpveskGvIIokI}x9aL$,MLx`~ ln[g=n[aMp(K>rgaH^efvu=elk:jt(eNSn{2nUqaW(L7U Knu0o(dT 0@Szqlr2Z>ioqdm%R)VmaL,d~g^ ]LoMfkvWFxFoB6]jt/~|*aor-h ^#sW`}{lv>{%quqg]cžRL8*wiUTlQc OsKIF3aU) Ušd#cuP1?gRre)TeDn6jjJeS N6G_spvg~a*i=L3,Pn,j*6@s?an.
oguljit - glagol, odvojiti ljusku ili kožu, oguliti.
roletna - imenica, vanjska naprava na prozorima za zaštitu od sunca, postavljena na kolut koji se po potrebi odmotava ili namotava.