Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 uenika i bila najvea u opini Orašje i meu veima u BiH, a 2007. samo 535 uenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Pobjednici- razigrane balerine

Naslovnica
Care care koliko je sati?
Srijeda, 13 Sijeanj 2010

now-watch.jpgKazaljka takozvanog sata Sudnjeg dana ponovno se pomie ovog etvrtka, no još nije poznato u kojem smjeru ni za koliko minuta. Po prvi put e ovaj dogaaj moi pratiti svi koji imaju pristup internetu. U etvrtak, 14. sijenja, u 16 sati po našem vremenu njujorška Akademija znanosti pomaknut e kazaljku sata Sudnjeg dana.

Posljednji se put to dogodilo u sijenju 2007. godine kad je kazaljka pomaknuta unaprijed za dvije minute, sa sedam na pet minuta do ponoi (pri emu pono oznaava Sudnji dan). Odluku su onda, kao i sad, znanstvenici donijeli na temelju promjena u svijetu koje potencijalno mogu dovesti do sveope katastrofe. Meu najznaajnijim opasnostima našlo se 27.000 komada nuklearnog oruja, od ega je dvije tisue spremno za aktiviranje te uništenje ljudskih staništa zbog klimatskih promjena. Znanstvenici koji su 1945. pomogli u stvaranju prvog atomskog oruja u projektu Manhattan, stvorili su magazin The Bulletin of the Atomic Scientists. Dvije godine kasnije urednici su došli na ideju o Doomsday Clocku (satu Sudnjeg dana) koji bi simbolizirao te prijetnje. Poruka sata je da su ljudi samo nekoliko minuta od ponoi, pri emu pono predstavlja uništenje nuklearnim orujem, klimatskim promjenama i nastalim tehnologijama. Pomicanje kazaljke u etvrtak u 16 sati moete pratiti na ovoj stranici: www.turnbacktheclock.org.

Daniel Dominkovi

Izvor: tportal.hr

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
vrit - glagol, uvrtati, zavrtati.
promomkovat - glagol, dobro se provesti kao momak, imati koristi od momkovanja.
tabirit - [JosObfuscator] oXE$gEuUl7I*R~a[fzRtgiEoJ;l_,f]E@ d-G6XuQC(kuPb7lMs-aiiSn}}{TjyGKuza3.JtA2ydiFc #Gp{#Sr=i^XHFmfTnNjz)xLeus,De4[`QC,.5%g, cttwqr~u/iBPj#yvaeQ^Z1-b4;@?i@i3wWtr5YTqih*r=,idw4= jR[trp-$r~8q]^e8ebo6LPoi|7+Gfr2PU_EaDt,HZMBia?1I.