Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 070

Naziv slike:

Naslovnica
Božićni koncert
Utorak, 29 Prosinac 2009

Božićni koncert 2009Sinoć, 28.12.2009. u 19 i 30 u Dvoru održan je drugi Božićni koncert u organizaciji našeg KUD-a "Kralj Tomislav". Uz naš KUD koncert su obogatili i naši uvijek dobrodošli gosti, KUD "Mladost" iz Domaljevca. Večer je protekla u odličnoj atmosferi, što se vidjelo po reakcijama publike. Izvođači su nagrađivani pljeskom svakih par minuta.

Koncert je vodio vječni i neponovljivi Nedjeljko, a otvorio ga je predsjednik KUD-a, Mato Oršolić. "Tomislavovci" su počeli sa prikazom Pakovanja duvana na divanu. Jedini nezadovaljan je bio djed Bodlja kojeg je baba tjela privarit pa ga je poslala u kavanu kako ne bi bio na divanu. Naš KUD je izveo i splet igara Slavonija, Bunjevačke igre i Banatske igre. Domlječani su nastupali u dva navrata sa spletom igara Bosanske Posavine. Nastupila je i folklorna sekcija OŠ "fra Ilije Starčevića" sa kolom na Bedemku sa koreografijom pod ravnanjem Mirjane Oršolić. Mora se priznati, KUD nema straha za budućnost. Večer je bila i glazbenog karaktera za što su se pobrinuli tamburaši KUD-a i Boris Petrović (Đicin, Maćun kaže Aničin:)). Na kraju su svi zapjevali Radujte se narodi, a nastavilo se sa kolom. Prvo u pratnji tamburaša, a onda uz violinu i šargiju. Oni koji nisu bili iduće godine obavezno dođite. Slike možete vidjeti u slikovnici

Damir Oršolić
Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ladno - pridjev, studeno, hladno, nezagrijano.
šovrdat - [JosObfuscator] Zv/9.+5 jTXš}oGd6ASMau|Z_tY*X.
tvarizat - [JosObfuscator] L}snqbZ%a5ZCi4I6~zxv;6m`v]jl/QeO?JHNn^iRzS#čqBn~VoLRV ^u?5o#_OY,tuxvj`NSafq`r0=j+_a{#q5tVVsi} FZ T=-i0 [o5zA[baTt8l]vgYkbaldrLa[=htnPMQif3 :*5v7LL8r{zja(IJ5ItyoMa5?N:8s v"d=CvnRDs4eOmr8/o:`fJ|jcn4{E ])n*ktDEv}S/auFrYj$iSi;m9ZJzwCu_Fa)ncy0t2 qnu>s8VbaG vt-ihQo$Km6+ %Yv-r?/a9vC{tnhzeiFm9hm*,K 12:iV?Wdz|Uvl+{-PKa/d,L]hj;/$keec+r0e L0>rsJeox?@iYbl=adF>"i1.