Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Snježne radosti
Snježne radosti
Četvrtak, 17 Prosinac 2009

tuzlanskasoya2.jpgNemam vam ja šta pričati, vidjeli ste vi to i sami i iskusili na svojoj koži. Ali opet... Ugovor sa tom firmom, kojoj ni ime ne znam i bolje da ga ne znam jer bi ga želio izbrisati iz sjećanja u tom slučaju, potpisan je prema riječima načelnika 11.12.2009.g. Ali nije to bitno u ovoj priči. Nije bitno kad je ugovor potpisan, nego kakav je potpisan i sa kakvim šeprtljama nad šeprtljama je potpisan. Sa šeprtljama kojima je za posipanje cesta dosta kila tuzlanske soli.

Znači, radi se o čišćenju snijega sa lokalnih cesta. Bolje da je potpisan sa mojim komšijom Banom koji ima dobru volju i dobru lopatu. Garantiram da bi više snijega očistio nego oni šarlantani koji su ponudili nižu cijenu u natječau za održavanje cesta. To je samo još jedan od dokaza da cijena nije uvijek presudan faktor. I šta sad prvi snijeg je pao. Svi smo se namučili oko prometa, a oni šalabajzeri. Njima će biti plaćeno 60-70 tisuća maraka za ono što su se malo vožali obilaznicom i donekle ju uspjeli očistiti. Očevici tvrde da su oraškom obilaznicom prošli sa ralicom najmanje sto puta i opet nije posve čista. E pa možda im bude plaćeno, a možda i ne bude tako! Jučer sam čuo da je okupljena jedna omanja grupica građana, koja će vjerojatno postati i grupa, koja će u ovom i svim budućim sličnim slučajevima, podnositi tužbe protiv odgovornih (čitaj neodgovornih). Tako je prema svim zakonima kako prava, tako i fizike, općina dužna osigurati nesmetano odvijanje prometa, sigurnost građana i ceste čiste u svako doba dana i noći, a ne samo ljeti. Ti beskorisni fušeri iz Brčog koji su "pobijedili" na natječaju, nisu odgovorni što su se autobusi sa školskom djecom nekoliko puta prevrnuli. Nisu krivi što su automobili slijetali u kanale, što su ljudi kasnili na posao i lomili noge. Ako nisu oni, jest općina koja je takav ugovor sa beskorisnim fušerima sklopila. Kao što rekoh, ta grupica građana podnijet će tužbu protiv općine i te firme koja se čini mi se zove Nema odmora dok traje obnova, zbog ugrožavanja života građana i za to ima jako dobre osnove. Sretno! Prema informacijama od starijih žitelja, lokalne ceste u našoj općini nisu bile ovako loše očišćene (pazi riječi: očišćene, treba reći unakažene, izmasakrirane, uneređene) nikad, čak ni u vrijeme komunizma. I pazi teletabisa. Nakon što nisu radili ništa u jednoj i drugoj noći dok je padao snijeg, krenuli su sa svim raspoloživim oružjem u borbu protiv leda, ti teletabisi. I šta su napravili? Kako se ono kaže? Izvršili veliku nuždu po motki. Budući da je snijeg dobro ugažen i pretvoren u led, na našim cestama, sa ralicama kojim su prošli ti svjetski fenomeni, napravili su oranje u pravom smislu te riječi. I sad tko je ovdje lud, tko zbunjen, a tko normalan, pitam ja vas. Bolje je da općina ubuduće kupi 10 000 lopata za te pare, podijeli ih građanima, i garantiram da će naše ceste biti puno čišće nego sada.

Tetrijeb

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
priokupit - glagol, neobično brzo potjerati štogod, brzo voziti: \"vi budale kako je priokupio bicikle\".
otpravac - [JosObfuscator] *i(Vm_7te[2q/n=ie0La6cvb2ca#k0Wx,[ )G.]mZ_to2g?w>A5uX|z?(ć6t)n*32omT~s{3t] _*bi4sd#rsp`XWpSuNlwTnkh~9qjZaQH0ev56nO%jc>^OAauh IspavBSiEtCsh*=EU Mlpk/1oo#dH1s`Bl|o$0*1v:a01%e,ZV huYos-DZb7c9i[2cNZčMU$@inKB=o{=g7 *0Xu9-q ]]j(Ce;fdM~jBnmoKmn, `H.Xd4MaIS:~nxpTiuBr,wppY |oMk3dI:zso?3WBCb)wr(+qoeLQ]w CpCoNr8gxnaSnu(7h@ie1[z0iM:srlIxjWa`VB:engj^e;#tF> 2j?p%o/s8l/8aiVDm,;k $}lt9d^(9a)7a0JkKooy3 PpdO*Xa$( >.NsL6e>| dj?shI}vy2rPeMa^ B~6Zbsf%td`vibcgn~gv_n~*6e1R Kg1rAok0`b86a]vtJiW4zJt+;%ivgL`:{-~; ]\2~"Ck@oaQ$k3poK+v tn7j=WiqPe0}K3=š)G[9tiaY[H f.ooF dj*W5suw0tL/k)yr%o6;TZOsI3b Lp)Xn>1OeHAHRxj:xaDNm{5 24wo-tL=ps`rPi`:a|=vSc)[ax42,4mL5$ P)[laZ9@ 8]cbLacfšvA8[U ]sDa,m6 :[lCsgF3Ye,bc m.2)r7Da3z.1n#Yo1Do xd^WQii$}gR/l/I91apR$4#.
košta - [JosObfuscator] (riJ|mf~(eebnKo,iqp:{c1aQ-9-,?g4j 1F,fBlAqBiGAv/*ncU|$kaXt~inBcX#00Viw=tr|akOn^j=}eJL3;,~3sm} T(S^hiblIUncGi~/^;` #p8r8i%rp}:vr0ne2mba(%kln0jlcee tpToGK@ -2s=vrUJDxo-cI.j_]e^em40Jdu bu9t6srG|o]ouš9~kK$?]EuA@?mn #|.ehJxV-NrtUzgaV:0hnn;L:i3e97}k{ YkKzZaKQ 5PsWr~v%](o0l=Fj]S}meiH7 KTwGrLs>D/ab0du}rnRmi5DiJk/epk _7]I@nE/@a` Z*nhYc)j`I,iXT>vnmoFis +n>bIiP 2sL=QA?lBi`*SčS[5npoL[o,r$.