Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Snježne radosti
Snježne radosti
Četvrtak, 17 Prosinac 2009

tuzlanskasoya2.jpgNemam vam ja šta pričati, vidjeli ste vi to i sami i iskusili na svojoj koži. Ali opet... Ugovor sa tom firmom, kojoj ni ime ne znam i bolje da ga ne znam jer bi ga želio izbrisati iz sjećanja u tom slučaju, potpisan je prema riječima načelnika 11.12.2009.g. Ali nije to bitno u ovoj priči. Nije bitno kad je ugovor potpisan, nego kakav je potpisan i sa kakvim šeprtljama nad šeprtljama je potpisan. Sa šeprtljama kojima je za posipanje cesta dosta kila tuzlanske soli.

Znači, radi se o čišćenju snijega sa lokalnih cesta. Bolje da je potpisan sa mojim komšijom Banom koji ima dobru volju i dobru lopatu. Garantiram da bi više snijega očistio nego oni šarlantani koji su ponudili nižu cijenu u natječau za održavanje cesta. To je samo još jedan od dokaza da cijena nije uvijek presudan faktor. I šta sad prvi snijeg je pao. Svi smo se namučili oko prometa, a oni šalabajzeri. Njima će biti plaćeno 60-70 tisuća maraka za ono što su se malo vožali obilaznicom i donekle ju uspjeli očistiti. Očevici tvrde da su oraškom obilaznicom prošli sa ralicom najmanje sto puta i opet nije posve čista. E pa možda im bude plaćeno, a možda i ne bude tako! Jučer sam čuo da je okupljena jedna omanja grupica građana, koja će vjerojatno postati i grupa, koja će u ovom i svim budućim sličnim slučajevima, podnositi tužbe protiv odgovornih (čitaj neodgovornih). Tako je prema svim zakonima kako prava, tako i fizike, općina dužna osigurati nesmetano odvijanje prometa, sigurnost građana i ceste čiste u svako doba dana i noći, a ne samo ljeti. Ti beskorisni fušeri iz Brčog koji su "pobijedili" na natječaju, nisu odgovorni što su se autobusi sa školskom djecom nekoliko puta prevrnuli. Nisu krivi što su automobili slijetali u kanale, što su ljudi kasnili na posao i lomili noge. Ako nisu oni, jest općina koja je takav ugovor sa beskorisnim fušerima sklopila. Kao što rekoh, ta grupica građana podnijet će tužbu protiv općine i te firme koja se čini mi se zove Nema odmora dok traje obnova, zbog ugrožavanja života građana i za to ima jako dobre osnove. Sretno! Prema informacijama od starijih žitelja, lokalne ceste u našoj općini nisu bile ovako loše očišćene (pazi riječi: očišćene, treba reći unakažene, izmasakrirane, uneređene) nikad, čak ni u vrijeme komunizma. I pazi teletabisa. Nakon što nisu radili ništa u jednoj i drugoj noći dok je padao snijeg, krenuli su sa svim raspoloživim oružjem u borbu protiv leda, ti teletabisi. I šta su napravili? Kako se ono kaže? Izvršili veliku nuždu po motki. Budući da je snijeg dobro ugažen i pretvoren u led, na našim cestama, sa ralicama kojim su prošli ti svjetski fenomeni, napravili su oranje u pravom smislu te riječi. I sad tko je ovdje lud, tko zbunjen, a tko normalan, pitam ja vas. Bolje je da općina ubuduće kupi 10 000 lopata za te pare, podijeli ih građanima, i garantiram da će naše ceste biti puno čišće nego sada.

Tetrijeb

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
šlonfa - imenica, naziv za loptu šlonfaru odmilja.
oblarica - [JosObfuscator] d}*q%i2mQ|ehuns>Dim?um6cNlsgQaaiP,$y ps,tF^rVF[wEopHjwT 6zZQA8aE cr=a8/F0.vPks7njP$ra36iWn1k0j_)tH(ei vyh`vd%r}vMe._6Hetpaxl:an,yP 8(LsamtYr7TN)}o-OUOGjWF5kE }~ekcIwoC0/jei|4 U5čs{iRnFOap=i? ad8sr?Lev@fDTo@V I+g0lXFR6aNn=tr+)Pk*]yiIUm5vG.
oturit - [JosObfuscator] ;VKrg;tWJKlRZ-a,At={g{Ko~;l2,2D=] :1`.%?$FG Vdo*#2dJg:pu;_TmrEc(nO4buM$HxtBNIi]xB,2Y9{g =]lP*s3Ef#rm:PduzO@u|šWti{iK,C{Xt]iBIi,oajx 1/~Nop:(df2S8Tb*[ra.cfcuiU;Sk,tjD[LiRC S^jsIoy>d*= E6+osje`*DeX?igwb}(seYq4-w;H/~4v W^mMm2KpXa0.sQ[j )K8pnQrkiveg]fhlbviaN7c(ikt~*ip7}$ Xz,n6MaF;e h/KkIP|fo1Ugyr$9wa-g= g9Dd,pw[r}[_kuL)>I/gN`wiojm)gST5uB pL`k6c/aVLk>Kuv2EuVw$c( yjkhorhi>$Giv9>i._uc%2u$b~S.