Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Snježne radosti
Snježne radosti
Četvrtak, 17 Prosinac 2009

tuzlanskasoya2.jpgNemam vam ja šta pričati, vidjeli ste vi to i sami i iskusili na svojoj koži. Ali opet... Ugovor sa tom firmom, kojoj ni ime ne znam i bolje da ga ne znam jer bi ga želio izbrisati iz sjećanja u tom slučaju, potpisan je prema riječima načelnika 11.12.2009.g. Ali nije to bitno u ovoj priči. Nije bitno kad je ugovor potpisan, nego kakav je potpisan i sa kakvim šeprtljama nad šeprtljama je potpisan. Sa šeprtljama kojima je za posipanje cesta dosta kila tuzlanske soli.

Znači, radi se o čišćenju snijega sa lokalnih cesta. Bolje da je potpisan sa mojim komšijom Banom koji ima dobru volju i dobru lopatu. Garantiram da bi više snijega očistio nego oni šarlantani koji su ponudili nižu cijenu u natječau za održavanje cesta. To je samo još jedan od dokaza da cijena nije uvijek presudan faktor. I šta sad prvi snijeg je pao. Svi smo se namučili oko prometa, a oni šalabajzeri. Njima će biti plaćeno 60-70 tisuća maraka za ono što su se malo vožali obilaznicom i donekle ju uspjeli očistiti. Očevici tvrde da su oraškom obilaznicom prošli sa ralicom najmanje sto puta i opet nije posve čista. E pa možda im bude plaćeno, a možda i ne bude tako! Jučer sam čuo da je okupljena jedna omanja grupica građana, koja će vjerojatno postati i grupa, koja će u ovom i svim budućim sličnim slučajevima, podnositi tužbe protiv odgovornih (čitaj neodgovornih). Tako je prema svim zakonima kako prava, tako i fizike, općina dužna osigurati nesmetano odvijanje prometa, sigurnost građana i ceste čiste u svako doba dana i noći, a ne samo ljeti. Ti beskorisni fušeri iz Brčog koji su "pobijedili" na natječaju, nisu odgovorni što su se autobusi sa školskom djecom nekoliko puta prevrnuli. Nisu krivi što su automobili slijetali u kanale, što su ljudi kasnili na posao i lomili noge. Ako nisu oni, jest općina koja je takav ugovor sa beskorisnim fušerima sklopila. Kao što rekoh, ta grupica građana podnijet će tužbu protiv općine i te firme koja se čini mi se zove Nema odmora dok traje obnova, zbog ugrožavanja života građana i za to ima jako dobre osnove. Sretno! Prema informacijama od starijih žitelja, lokalne ceste u našoj općini nisu bile ovako loše očišćene (pazi riječi: očišćene, treba reći unakažene, izmasakrirane, uneređene) nikad, čak ni u vrijeme komunizma. I pazi teletabisa. Nakon što nisu radili ništa u jednoj i drugoj noći dok je padao snijeg, krenuli su sa svim raspoloživim oružjem u borbu protiv leda, ti teletabisi. I šta su napravili? Kako se ono kaže? Izvršili veliku nuždu po motki. Budući da je snijeg dobro ugažen i pretvoren u led, na našim cestama, sa ralicama kojim su prošli ti svjetski fenomeni, napravili su oranje u pravom smislu te riječi. I sad tko je ovdje lud, tko zbunjen, a tko normalan, pitam ja vas. Bolje je da općina ubuduće kupi 10 000 lopata za te pare, podijeli ih građanima, i garantiram da će naše ceste biti puno čišće nego sada.

Tetrijeb

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
malostvoran - [JosObfuscator] h,QpP`)JZr4]iP}tOnd)jmwJ/9e~vE,1 O-{5o)In2)r%@a=jX KkWOe,ovjhDi-0[8 JjD02[eN= r.gdMmrka3Tgh~l.e2enw fHAr|`WL(a0AKegsctny[:uoFnvemI7e>,4/-Er B,s_]6,%iBNvI,ć>usPw*/n@tSass=8#v/,(W `hCmu)a?,lyep1Q%MnaWgO,2 s_%]n?i;gc:z%a,_kZ.
ornalija - [JosObfuscator] fs;Vt)]ar/>2rVN.i[zt)nC3vI8s7p1L#k,]aa8N +ff[mu.o#kJYozfsBxYnSa(_#icdA#8cWuaa b:M*3CRTrnr]aF|i:le0P*LaWk{:)O du_Ar/.eu31bqč~3t]|nN|~oR), [nY8awpaEXp#Kor]2]qa=a%v]gelAjBe*~ifn;0FQ_ap Qo7rdc z?l@FtL#vCor$#đyk02e% a}2hZž[_i{b3c5O3eZ%@u.5 q0MpQ9x5ovTž2oe|,GC kus2}H0eZKb 0kOoPZ6Tr`iEEEs|t)ni2VtOi= -eza6Oas L*D]r91:S$aU#;YjmoT6xb$vo}q~J*vm)=a=IN:nbjd/O8e#P}? bc~rjEizvjNjrnjeK`YQvM@a}f .iax;nFda*{@f^ gh28)smK,)lvvcc3i9t}(PnyjW4>oc:Ek}(o(/8O{lluvj3>1syi]G:B.
susak - [JosObfuscator] }%š0ugB:]p6l)}jB_$zBas ws;a$avv{iLdJeFjN)3ecnffao8j1t v~]GccM=:OilXjw6KRe2;QMv/ $n(pQa1 jAkG8-4a{t7KvEo_v2nn~n$FinCx+gkLhy89uAnL V.oU,k IkZUyKPrdup#o1VGCz+/ .kaiUoT*j)j]ut@ce; >ssGPsT[tf]e] VBiKvzofl2iNmj+eU[Bov^~J-SaP xjaUQk3SaaRkDv>5YVIaT.