Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:godine nisu prepreka

Naziv slike:

Naslovnica
Snježne radosti
Četvrtak, 17 Prosinac 2009

tuzlanskasoya2.jpgNemam vam ja šta pričati, vidjeli ste vi to i sami i iskusili na svojoj koži. Ali opet... Ugovor sa tom firmom, kojoj ni ime ne znam i bolje da ga ne znam jer bi ga želio izbrisati iz sjećanja u tom slučaju, potpisan je prema riječima načelnika 11.12.2009.g. Ali nije to bitno u ovoj priči. Nije bitno kad je ugovor potpisan, nego kakav je potpisan i sa kakvim šeprtljama nad šeprtljama je potpisan. Sa šeprtljama kojima je za posipanje cesta dosta kila tuzlanske soli.

Znači, radi se o čišćenju snijega sa lokalnih cesta. Bolje da je potpisan sa mojim komšijom Banom koji ima dobru volju i dobru lopatu. Garantiram da bi više snijega očistio nego oni šarlantani koji su ponudili nižu cijenu u natječau za održavanje cesta. To je samo još jedan od dokaza da cijena nije uvijek presudan faktor. I šta sad prvi snijeg je pao. Svi smo se namučili oko prometa, a oni šalabajzeri. Njima će biti plaćeno 60-70 tisuća maraka za ono što su se malo vožali obilaznicom i donekle ju uspjeli očistiti. Očevici tvrde da su oraškom obilaznicom prošli sa ralicom najmanje sto puta i opet nije posve čista. E pa možda im bude plaćeno, a možda i ne bude tako! Jučer sam čuo da je okupljena jedna omanja grupica građana, koja će vjerojatno postati i grupa, koja će u ovom i svim budućim sličnim slučajevima, podnositi tužbe protiv odgovornih (čitaj neodgovornih). Tako je prema svim zakonima kako prava, tako i fizike, općina dužna osigurati nesmetano odvijanje prometa, sigurnost građana i ceste čiste u svako doba dana i noći, a ne samo ljeti. Ti beskorisni fušeri iz Brčog koji su "pobijedili" na natječaju, nisu odgovorni što su se autobusi sa školskom djecom nekoliko puta prevrnuli. Nisu krivi što su automobili slijetali u kanale, što su ljudi kasnili na posao i lomili noge. Ako nisu oni, jest općina koja je takav ugovor sa beskorisnim fušerima sklopila. Kao što rekoh, ta grupica građana podnijet će tužbu protiv općine i te firme koja se čini mi se zove Nema odmora dok traje obnova, zbog ugrožavanja života građana i za to ima jako dobre osnove. Sretno! Prema informacijama od starijih žitelja, lokalne ceste u našoj općini nisu bile ovako loše očišćene (pazi riječi: očišćene, treba reći unakažene, izmasakrirane, uneređene) nikad, čak ni u vrijeme komunizma. I pazi teletabisa. Nakon što nisu radili ništa u jednoj i drugoj noći dok je padao snijeg, krenuli su sa svim raspoloživim oružjem u borbu protiv leda, ti teletabisi. I šta su napravili? Kako se ono kaže? Izvršili veliku nuždu po motki. Budući da je snijeg dobro ugažen i pretvoren u led, na našim cestama, sa ralicama kojim su prošli ti svjetski fenomeni, napravili su oranje u pravom smislu te riječi. I sad tko je ovdje lud, tko zbunjen, a tko normalan, pitam ja vas. Bolje je da općina ubuduće kupi 10 000 lopata za te pare, podijeli ih građanima, i garantiram da će naše ceste biti puno čišće nego sada.

Tetrijeb

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
grabljara - [JosObfuscator] /8}Nie#mYHbeSnXi@c@C2Vaj{^Kb,m |q*K|v};Y^rRN4s;Is+itkja+O{q) 5SrgpJAr+utobh_[Sae> ?mOepAe%5pv+t5tml{=Ky*eJ2,sq8 h^(z6@vawRtj MJ:mpEe#JH1tuYdIeDOaU7n5jfrcnweSn? 75ztVr.`V{am8+Cv]eGT{ ^.F$iY[S/B RočeF6PHiYcšhu(>ćOUP>Zetfny@z%VjvK2GeeAC ;4qvY+aF3z#nNy3jp%h$nsXkPHi2Zbh]s3WF :cp?-o,1/fMv8rriš0YJiudnMav}.
kovraga - [JosObfuscator] WoM>#4qs*f@v|o+mbchiD,0$tNUU}doP>N ;gsK[.ussMOd*tO1Ko|aVp >Tiz$@p UV{vUxi[BJozsj[fo>xGukhTaO 2gknbtKrSiaNc*rWvL`UapDJ*,#^P A:tvr%aMJTvp)|ta[1{F cHm6_kXN/@of.[BjBdVu[/ 6jh4@beb65w: R$1t;7Kukq_og^/ Y(uXnP}dk.XlNu|Mod3/tnx)0li{3bt7xi-,6 CQRQoC=,pxFa6s8Aa>nMc 3h`k$PJoM([rEo~RSv%c,9J`Sb z}NI3r*u/YvqJž_n}aAx Elt6=sr,Aac>?)sv~a
modlice - [JosObfuscator] * .vZQ, zW )ApV@?azlHqK.4N9T Bv$-Lr;6Tws]tEgaw5s eKsB1qBtIi9laM>Drj-iI5@nBd>t?s[ka(NF]iZDwX3hS`_$ }s`uFp|M}h=~4it.}[h,y(ul %kXIoirl2rWNaOgI>čW6ar. loYd7rH v@ytPbMr:%h3]/jK=n=a{gy.,Ty+ šg_HSxeZćGQOzeHpXrxaKOL? pwHi9w*>T 0^m]1raW^(s/Kt|{id`|5.8+g iMHCkoiV,gLDur_XćM8xiHW`7@ H+sV,a:,{stW5?t$oE,@j8a/;9kxdUy Yrqg%s@u^C]X 2]ia]r-y No?KoN|r4T;aFnZsfE`BijI.