Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:Groblje noću

Naziv slike:jabuke i suhe tikve, neobična oblika

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:traktor ore zemlju

Naziv slike:

Naslovnica
Snježne radosti
Četvrtak, 17 Prosinac 2009

tuzlanskasoya2.jpgNemam vam ja šta pričati, vidjeli ste vi to i sami i iskusili na svojoj koži. Ali opet... Ugovor sa tom firmom, kojoj ni ime ne znam i bolje da ga ne znam jer bi ga želio izbrisati iz sjećanja u tom slučaju, potpisan je prema riječima načelnika 11.12.2009.g. Ali nije to bitno u ovoj priči. Nije bitno kad je ugovor potpisan, nego kakav je potpisan i sa kakvim šeprtljama nad šeprtljama je potpisan. Sa šeprtljama kojima je za posipanje cesta dosta kila tuzlanske soli.

Znači, radi se o čišćenju snijega sa lokalnih cesta. Bolje da je potpisan sa mojim komšijom Banom koji ima dobru volju i dobru lopatu. Garantiram da bi više snijega očistio nego oni šarlantani koji su ponudili nižu cijenu u natječau za održavanje cesta. To je samo još jedan od dokaza da cijena nije uvijek presudan faktor. I šta sad prvi snijeg je pao. Svi smo se namučili oko prometa, a oni šalabajzeri. Njima će biti plaćeno 60-70 tisuća maraka za ono što su se malo vožali obilaznicom i donekle ju uspjeli očistiti. Očevici tvrde da su oraškom obilaznicom prošli sa ralicom najmanje sto puta i opet nije posve čista. E pa možda im bude plaćeno, a možda i ne bude tako! Jučer sam čuo da je okupljena jedna omanja grupica građana, koja će vjerojatno postati i grupa, koja će u ovom i svim budućim sličnim slučajevima, podnositi tužbe protiv odgovornih (čitaj neodgovornih). Tako je prema svim zakonima kako prava, tako i fizike, općina dužna osigurati nesmetano odvijanje prometa, sigurnost građana i ceste čiste u svako doba dana i noći, a ne samo ljeti. Ti beskorisni fušeri iz Brčog koji su "pobijedili" na natječaju, nisu odgovorni što su se autobusi sa školskom djecom nekoliko puta prevrnuli. Nisu krivi što su automobili slijetali u kanale, što su ljudi kasnili na posao i lomili noge. Ako nisu oni, jest općina koja je takav ugovor sa beskorisnim fušerima sklopila. Kao što rekoh, ta grupica građana podnijet će tužbu protiv općine i te firme koja se čini mi se zove Nema odmora dok traje obnova, zbog ugrožavanja života građana i za to ima jako dobre osnove. Sretno! Prema informacijama od starijih žitelja, lokalne ceste u našoj općini nisu bile ovako loše očišćene (pazi riječi: očišćene, treba reći unakažene, izmasakrirane, uneređene) nikad, čak ni u vrijeme komunizma. I pazi teletabisa. Nakon što nisu radili ništa u jednoj i drugoj noći dok je padao snijeg, krenuli su sa svim raspoloživim oružjem u borbu protiv leda, ti teletabisi. I šta su napravili? Kako se ono kaže? Izvršili veliku nuždu po motki. Budući da je snijeg dobro ugažen i pretvoren u led, na našim cestama, sa ralicama kojim su prošli ti svjetski fenomeni, napravili su oranje u pravom smislu te riječi. I sad tko je ovdje lud, tko zbunjen, a tko normalan, pitam ja vas. Bolje je da općina ubuduće kupi 10 000 lopata za te pare, podijeli ih građanima, i garantiram da će naše ceste biti puno čišće nego sada.

Tetrijeb

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
breznit - glagol, napuknuti, dobiti jednu pukotinu.
obarine - [JosObfuscator] -z?[hip4MjmXB2gWebnC5npp,+~ixSco_qa?7ik,6w 1Fm>?niA`morEžsn{aS.v,| #inGaW zgmXGsKvyBKG=iXnBV/2jd4oEkQJQLozl}QIxjnjRiciJD,J ][ddk}uWh2wm7Oak#4UnjI2bjVeag ND9roksD0tuavtdru}-ak8fJk[aU2M; ZKc:mveiI]qlsjg5;eaWw,w rU3=DkNs:0oR>s#s%t)f;iajf}Su*,|99 YMg1I_Yl}wfmaDJvvyeSvV,D,%iG~c wjEpdi]~)yz;bn]1u=|tf^AmreTF2Xiuc5.wiazV ZzREi%k `s2lf}ib)iNčgn3oS1$1,E~BJ` [.r,ajdwBji* upI~(`r>awc4-6v^lDMjheFznPRj^mcEa%[V2 X[č{v{a$:bbwr)KAg:lgge>.
ocvorit - [JosObfuscator] /C?Ng@?4l,x}aID0vgtoeWN`xlGDq,rQ )Z_6*jea+av5QnXk]?o4# r.asPWm7Pf^,rJ?š_ydaCc}bv?yjjM2cehoU[tzzUiY*X,]}gc |UYiMB8KAz4CgJloOheGoDd.AZ)qartp+iw>]uI 4l[f-_toX6G;9š8RgeK:nW,+7e*E Mr_kiWsOm.^X5a>rt6wb2iiIcl H@_bioT@el#pefl%JstFtkcWaJl_nt)K EuW:ir7z[hY~r9`Qacyc*zXw -Fld~~Ei7|lcqar3.