Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 6
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Svira nerodnjake

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
VL: Momčad Sloge iz Tolise na pragu povratka u II. ligu FBIH
Srijeda, 16 Prosinac 2009
Nogometni klub Sloga TolisaU jučerašnjem (15.12.2009.) Večernjaku izašao je članak o našem nogometnom klubu i njegovom uspjehu. Ovom prilikom se zahvaljujemo Marku Miškoviću iz Kostrča, dopisniku Večernjaka, koji je napisao ovaj članak i predložio ga našim najpouzdanijim dnevnim novinama koje su ga i odlučile objaviti. Pošto nismo nabavili primjerak Večernjaka, prenosimo Markov članak kakvog ga je poslao u redakciju. Kako nam je rekao, članak je u nešto skraćenom obliku i objavljen. Još jednom hvala Marku koji nam je poslao i sliku naših navijača sa reprezentativne utakmice iz Vinkovaca i dao informacije uz pomoć kojih smo objavili članak!

GODINA EUROPSKIH REKORDA NOGOMETAŠA TOLIŠKOG KLUBA TOLISA


U teškoj i sumornoj sportskoj stvarnosti, nogometni klub Sloga iz Tolise je svijetli primjer među nogometnim klubovima u Posavini. U 2009. godini Tolišani su ostvarili impozantnu brojku uspješnih nastupa u Europskim razmjerama koja dugo neće biti prestignuta. U 26 prvenstvenih utakmica Sloga je postigla 25 pobjeda i samo jedan poraz i sa najvećim izgledima konkurira za povratak u II ligu Federacije BiH.

- U ovom trenutku ne vidim momčad koja nam se ozbiljno može suprotstaviti u borbi za prvo mjesto. Drugoplasiranoj Tramošnici odmakli smo nedostižnih 12 bodova i svi klubu smo uvjereni u ostvarenje zacrtanog cilja. Postigli smo 12 pobjeda i samo jedan poraz, uz gol razliku 50:4. Nikoga ne želim posebno isticati, jer ovaj uspjeh je došao kao plod kolektivne igre i velikog prijateljstva među igračima, naravno uz veliki rad predsjedništva kluba u kojem radi 9 vrijednih članova.- istaknuo je Marijan Dominković predsjednik NK Sloga iz Tolise.

KOMPLETNA PROLJETNA SEZONA ZAOKRUŽENA POBJEDAMA

navijaci_sloge.jpgU priči o Toliškoj Slogi vrijedi se vratiti godinu unazad kada je Sloga blijedu jesensku sezonu završila na predzadnjoj poziciji sa svega 10 bodova, što je bilo ozbiljno upozorenje za sve u klubu. U zimskoj stanci došlo je do konsolidacije kluba, čelno mjesto preuzeo je Marijan Dominković- Bana istaknuti sportski djelatnik koji je ambiciozno zasukao rukave. Momčad je pojačana igračima koji su nastupali za susjedne klubove, a najveće pojačanje bili su trener Željko Kobaš i legenda Oraških labudova Slaven Damjanović- Beba, koji se nakon 20-ak godina igranja u Cibaliji, Hrv.Dragovoljcu i Orašju vratio u klub u kojem je započeo nogometnu karijeru. Odlično odrađene zimske pripreme bile su temelj za sjajnu seriju u kojoj su Tolišani kompletnu proljetnu sezonu završili sa svih 13 pobjeda. Značajnu pomoć nogometaši Sloge imali su od svojih vjernih navijača koji su bili uz njih na svim utakmicama, bilo da se igralo u Tolisi ili na gostujućim terenima.

NAJEFIKASNIJI ALEN KOBAŠ I MARINKO NEDIĆ

- Nažalost to nam nije bilo dovoljno za osvajanje prvog mjesta, pošto smo imali veliki zaostatak u jesenskoj sezoni iz koje smo izvukli dobre pouke. U ljetnoj pauzi zadržali smo gotovo kompletnu momčad i bez većih problema nadmoćno osvojili prvo mjesto. U prosjeku imamo mladu momčad koju predvodi iskusni Marijan Oršolić, a od igrača bih istaknuo golgetere Alena Kobaša sa 17 i Marinka Nedića sa 13 pogodaka, te vratara Pericu Kopića koji je primio svega 4 pogotka. Imamo optimalnu širinu od 28 domaćih igrača i u tome vidim prostor za još veći napredak kluba.-rekao je trener Željko Kobaš, koji je bogato nogometno iskustvo stekao nastupima u Slaven Belupu, Cibaliji, Š.Brijegu i Orašju.

16 ŽUTIH I SAMO JEDAN CRVENI KARTON

Tolišane krasi izuzetna disciplina, kako na utakmicama, tako i na treninzima i u ovom pogledu su također na vrhu tablice. Igrači su zaradili svega 16 žutih i jedan crveni karton, što govori da je momčad fizički i psihološki odlično pripremljena. Uvjeti za rad su iznad prosjeka mnogih klubova, i jedina su momčad koja ima organiziranu skupinu navijača. -Postigli smo izvanrednu koheziju s navijačima koji nas prate na svim utakmicama, bez obzira jesmo li domaćini ili gosti. Nogomet se igra zbog navijača i naravno da nam je lakše igrati uz podršku s tribina.- rekao je Alen Kobaš najbolji strijelac Sloge iz Tolise.

U TOLISI PRVI TEREN S DRENAŽOM

Prvo spominjanje mjesta Tolisa datira od prije 765 godina, a nogometni klub Sloga osnovan je 1947.godine. U najveće klupske uspjehe Tolišani ubrajaju osvajanje Kupa Zadrugara 1987.godine i nastup u regionalnoj ligi BiH od 1988-1992.godine. Zanimljivo je da su međunarodnu utakmicu Tolišani odigrali 1979. na pripremama u Mađarskom Šiklošu (1:1), a prvi „zeleni tepih“ u Posavini s busanom travom i drenažom otvoren je u Tolisi, 25.travnja 1981.godine na Markov-dan, utakmicom protiv Tuzlanske Slobode.

 

članak napisao: MARKO MIŠKOVIĆ
članak objavio: Damir Oršolić

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
šovrdat - [JosObfuscator] otvbVro.(5 ^RšcEb2oowdXjnhTa4tkKC.
ženskare - imenica, množ, pogrdni naziv za određeni skup ženskih osoba: \"mi muškinje ćemo radit na vanu, ženskare će pravite ručak\".
ferdemez - imenica, vrsta malenog nožića na preklapanje. Riječ je najvjerojatnije nastala od njemačkog naziva za nož na preklapanje (feder messer).