Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Sveti Nikola posjetio Tolišku i Kostrčku školu
Petak, 04 Prosinac 2009
27.jpg Petak 04.12.2009. Danas u školi fra Ilije Starčević u Tolisi i osnovnoj školi u Kostrču naše mališane svojim posjetom obradovao je Sveti Nikola. Da stvar bude još zanimljivija Sveti Nikola je doputovao tko zna iz kojeg kraja svijeta i to vjerovali ili ne na biciklu.
On kaže da je razlog što je došao na biciklu to što nema snijega, a ovako održava kondiciju i ne onečišćuje okoliš. To je za svaku pohvalu, jer takvih koji imaju tisuću i sedamsto godina i još voze bicikl sigurno nema puno. Za tu prigodu, učenici naše škole su Svetom Nikoli pripremili lijepe recitacije koje su mu se jako svidjele pa im je on za uzvrat ispričao puno stvari o sebi. Ispričao im je zašto on stavlja poklone baš u čizmice ili u crvene čarapice, a ne u nešto drugo. Tu priču možete vidjeti ovdje dolje na videu. Nakon lijepog druženja i mnoštvo poklona koje je donio i podijelio, Sveti Nikola je pozdravio djecu i krenio na svom biciklu dalje da obiđe još puno druge djece, a naročito kako on kaže one dobre. Zato budite dobri da u Nedjelju na njegov imendan posjeti i vas.

Slike su u slikovnici .

 

Ivan Dominković (ivosorin)

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
duljit - glagol, sisati, dudati.
račilo - [JosObfuscator] VMiim%:ekn>)i3UZb9cc7aA)n,A^a? Sqm(rd:3zi*{}Kyb.ar~r)kTa?sl_ThkEfx?^a] Q8nuah[rQp5rfZ5m_a9vL$mW.a{mc#,1Bs ik6ko=j$jL8GlaRfN O^s0[e.xlVub5|Ež[c*Rsi$7( P3M?zh;aiu/ =OA]pbYfcFr9K9si%,_1]hRULSnvag)DaqIS9=t>b,}p .hub@p#kR4efQ47cZt9aAmnLngeeh3x +UrYLRiwQebh/cext^)z.d GSU*caCg4~t2D*o387~djv?iyA2 =TAsJJ]e> ):rQofDwdc2b gr_w1ya%3šh9%5lajmnj^a$E9sXV=GtF_:JHoy*J1RgzQOn S}MhDšxzyt]T`1nax3pl]0a/Y bWyiA[(2 ytmhurre{ArižHX}G*eN k|hVBnrV`baCEY *rMfdaFš@laJXUj]K9acnmUGaX,X lrim1eIr2?eS|Mn2dJfw/oo6T8F)vKhO.
smješa - imenica, posebno pripravljena tvornička hrana za ishranu stoke ili živine.