Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:zvijezda dana petogodišnji Luka Studenović KUD Napredak Odžak

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kuda idu divlje svinje arrow Dileru sud priznao 7500 € 'troškova' za nabavu droge
Dileru sud priznao 7500 € 'troškova' za nabavu droge
Petak, 04 Prosinac 2009

Država plaća dileru troškove nabave zaplijenjene drogeOpasan presedan
Arhiva Dileru Veldetu Xhaki, koji je 'pao' dok je policajcu na tajnom zadatku prodavao heroin vrijedan 15.000 eura, sutkinja Županijskog suda i Vrhovni sud priznali su 'troškove' nabave heroina i odlučili mu vratiti 7500 eura. Naime, Xhaka se na sudu požalio da bi bilo 'pošteno' da mu se uzme u obzir trošak nabave heroina. Sutkinja riječkog Županijskog suda Srebrenka Šantić je ocijenila da je on platio određeni iznos za nabavu droge pa mu je, jer na narkotržištu nema računa, priznala 'od oka' trošak od 7500 eura, piše Jutarnji list.

To je priznao i Vrhovni sud, čime je došlo do opasnog presedana, upozorio je Darko Dundović, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije, u nedavno objavljenoj knjizi Prikrivene policijske radnje u izdanju MUP-a. Naime, sud je u pitanje doveo smisao posla policije i USKOK-a: primjerice, ako uđu u posao raskrinkavanja trgovine milijun eura vrijedne droge, hoće li sud 500.000 državnih eura dati dilerima kako bi oni pokrili 'trošak nabave droge'? Na narkoljestvici Xhaka se u međuvremenu popeo koju stepenicu više, a tu su pošiljku možda financirali i porezni obveznici, jer mu je sud priznao nabavnu cijenu droge koju je 2003. predao prikrivenom istražitelju MUP-a. "Treba li onda čuditi što je nakon ovakve odluke Veldet Xhaka nastavio s dilanjem droge, ali na višoj hijerarhijskoj poziciji. Kako se pak ovakvim stavom sudske prakse životno i zdravorazumski mogu nositi policijski operativci od kojih očekujemo da zaustave dilere na našim ulicama" problematizirao je Dundović.

Suci Vrhovnog suda vodili su se ovom logikom: "Pri utvrđenju iznosa imovinske koristi sud je dužan uzimati u obzir i izdatke i troškove koje je počinitelj imao u vezi s ostvarenjem imovinske koristi, ovdje procjenjujući da se radi o 50 posto uloga od prodajne cijene po kojoj je opojnu drogu prodao prikrivenom istražitelju. Doista bi teško potpuno određeno utvrditi cijenu po kojoj je ovaj optuženik kupio drogu", naveli su u svojoj odluci suci Erika Kocijančić kao predsjednica vijeća i njezini kolege Milivoj Mikor i Zlata Lipnjak-Bosanac, piše Jutarnji list.

 

izvor:
net.hr
Jutarnji.hr

objavio:
Damir Oršolić

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
broka - [JosObfuscator] SytZm3Je*(-*JtUa6c0aflQn0a$O8@,^:GN) Qa7u7lGc gVp3Or=a:VtRv^|9%7ik_#HlP4u]hS{ $sw{o[*k@r*x@mu_g>%i6ltRXa3H_W~ +-.05p$_).ox}0s4LKu*dzaS1N 0y9zl,6a|Wl.Y VNvHoUd.uy3g,1=#$ 5ChDkerbagbnGtJg}Ma
ablendovanje - [JosObfuscator] n;Ah5nKa5ki4lzz#B4ImUjV?O5eE[2n~U.iVV^Tč`A9n*hoz` R6kb=r[-+mz3WyFvo(l x-`pr^9aIDc]lpI;^qjp35Ded;nCai*jGqHeFr P>4iW1j 6F4+gx.E-_e+oCn^(.)jNep* ;zaquPAtU3*,EovMmB-oD00HLbui+lLWsyk~Ppi1jc+Vh]O^h wfTakOyIrIQ9cno0vrkG]raDE1,kY 3zg$abey;l^ih-cHXa(nR9Ip/jvHeq..
trukovanje - [JosObfuscator] ul~?9iAmF:k|4eSdNnCihc#maA6zC,twL4# B]p=8[I2ih_ss2-3_qaHne>H4xjPei%: =fn20a# #Hp`i#sQVaGćvkT*LeSmkO P9sEtWFwH[rr2o0lM-j.l?B;u0~,)J bqPt-iSjzpw|Pk*ehoao_rn$i*jqF}ec*.