Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow Utemeljena književna nagrada "fra Martin Nedić"
Utemeljena književna nagrada "fra Martin Nedić"
Petak, 27 Studeni 2009

fra_martin_nedic_2.jpgNa sinoć (26.11.2009.g.) održanoj sjednici, Upravnog odbora Zaklade "Terra Tolis", utemeljena je književna nagrada "fra Martin Nedić". Povod za osnivanje ove nagrade je dvjestota godišnjica rođenja ovog prvog ilira Bosne, koju iduće godine slavimo. Književna nagrada dodjelivat će se svake godine u okviru manifestacije "Dani Tolise".

Sama nagrada će se sastojati od Plakete (najviše priznanje koje na Danima Tolise daje Zaklada), kao i novčane nagrade, čiji iznos će biti naknadno utvrđen, a ovisit će, naravno, o mogućnostima Zaklade. Natječaj za ovu književnu nagradu bit će otvoren od 1. prosinca 2009., do 1. travnja 2010. godine, kada je fra Martin Nedić prije dvjesto godina i rođen. Natječaj će biti pravovremeno oglašen putem stručnih časopisa i internetskih stranica. Naravno, i mi ćemo na našem portalu ojaviti tekst natječaja, čim bude zgotovljen. Potrebno je kazati da će na natječaj svoje radove moći slati pisci iz BiH i Hrvatske.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
mašukanje - imenica, neoprezno mahanje čime.
linčugaš - [JosObfuscator] jI|ho2?77{s6^fU_o*[L$$bBa3 =XR7n*>eN/Is2>Esak2)lH:1g%o5pnu+Z*fag*H 0r~a%AaQd]Lf{u7xePD,]1E 7.leuN_fiRjn*Oe:nL.alAtE WA{5oSs..ozkQn;bCda|h],92 rFlpi,(_G7j/fribeA)n_čVW#BRiMjCn_J{a
plišanj - [JosObfuscator] #jb;i+Rama)eLTK|n.n]:i#PWc,8)bLaUGp,nVx8 $`QQn*+La;I3PkVtnYRu|Wp7bL;i);n},Raho-[ NLl31sD6Y;Ai`tTJ5S3nA?ioP6yhy~G3M u6gS@6Hlrpbhj}ZCXWijv%~M._iZcUla9Ntw,mA_ cTy#kslAoI/jfeq_i7 D3=EsmkEreJc 5e,2sHngk$1M=uD@gvp>6/li~/jpZlaiMm,j^bucq42a |>pV+o/m />i7vn=hl6Y,J6ajž(_0@Kn~6iNmRe B#kgiu xmv+-4frS-aS[č@Knc{KREiDm7Oh Lig{m:j+Q*ie54os[tx[e?i**mT+EB2a_.