Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:zalazak u plavoj boji

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Orašje je grad na Neretvi
Srijeda, 18 Studeni 2009

www.jpgIako općina Orašje ima osobu ili osobe zadužene za uređivanje službene internetske stranice www.orasje.ba, a koje se zovu "Administrator" (nema podataka o osobi zaduženoj za uređivanje stranice), stranica o kojoj govorimo više je nego katastrofalna. Ako kojim slučajem i kliknete na ovu "službenu" stranicu naše općine, dobit ćete podatak da je od prošle do slijedeće vijesti prošlo gotovo mjesec dana.

A ako vidimo da je zadnja vijest zapravo obavijest od Komunalca, logično je očekivati da do slijedeće vijesti prođe možda i još koji mjesec dana. Prosto je nedopustivo da dnevno od općine makar jedna informacija ne dođe na službenu stranicu. Općina Orašje je dovoljno velika općina u svakom pogledu, ima dovoljan broj uposlenih, ima potrebnu infrastrukturu, ima sve predispozicije da dnevno objavljuje barem jednu vijest. Osim ako joj je cilj da građani budu neinformirani, zbog toga često i dezinformirani, i zbog toga s pravom nezadovoljni. Evo samo nekoliko primjera o kojima bi općina trebala obavijestiti svoje građane: "članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata otišli pješke u Vukovar"; "smijenjen ravnatelj radio-postaje Orašje"; "na cesti Orašje-Vidovice svakodnevno obustave prometa radi razminiranja", "nepropisno i bezobzirno parkiranje sve veći problem u Orašju (policija ne radi svoj posao)"; "od 15.11. obvezna zimska oprema"; "ulična rasvjeta, zbog čega negdje gori duže, a negdje kraće" (Obavijest građanima); "Općina nema sredstava za krpanje rupa na cestama, traži se rješenje", "Sve je veći broj tužbi građana protiv općine"; "mjesne zajednice ne rade dobro"; "obustavljeni radovi na izgradnji vodovodne mreže" ; "Dragan Primorac posjetio našu općinu". Da ne govorimo o tome da bi normalna službena internetska stranica trebala imati i rubriku gdje se objavljuju sve odluke Općinskoga vijeća, kao i važniji akti koje donosi Načelnik. Pri tome ne mislim samo na odluku o komunalnom redu koja se, kao što je sada slučaj, otvara u Windows media playeru. www.orasje.ba, je loš primjer za "kako treba raditi", ali je zato fantastičan primjer za "kako ne treba raditi".

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
nadundurit se - [JosObfuscator] dujgnlRIp2a1Gg]omoll^M$/,fO usnwC+ba?-4_leKAvj=HpkuhH+t]3>>TiupmFmtQ8i`J :.DIws09eX*,unprv YgdJn4LizAWrg,IndIZru-ktliT$] cn][o46*;saj=,$I> :MbikInu2muN;|aTVA%to$k0Ci3Z>gC Ji/On2s3a1RXwmoD(#r-)šGtXm]eLv|nd|t OWk]iIz?DgqrU}axz6 .hc1jlfDilB]~Gcf/5agy(.
feršla - imenica, u nogometu, vanjski dio stopala, kao i naziv za udarac upućen vanjskom stranom noge.
laboj - [JosObfuscator] awB}zitmqej6n-G6jiHc{fOa#gv9,Ixm|K @(bjg3aiaH:EorS;5aeb,{/_T) ]b[%2hmaY-M8rMx;i|$c*7~O4aA Po(SdWl%]e .|7CFk-,Ri+šS@WeX{,$J6xV x-$qkTTazxt)JlYq#tjSuKR.žXeo}.aN,LZ5#{ 377g2l~WiWKCdibQK..