Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Orašje je grad na Neretvi
Srijeda, 18 Studeni 2009

www.jpgIako općina Orašje ima osobu ili osobe zadužene za uređivanje službene internetske stranice www.orasje.ba, a koje se zovu "Administrator" (nema podataka o osobi zaduženoj za uređivanje stranice), stranica o kojoj govorimo više je nego katastrofalna. Ako kojim slučajem i kliknete na ovu "službenu" stranicu naše općine, dobit ćete podatak da je od prošle do slijedeće vijesti prošlo gotovo mjesec dana.

A ako vidimo da je zadnja vijest zapravo obavijest od Komunalca, logično je očekivati da do slijedeće vijesti prođe možda i još koji mjesec dana. Prosto je nedopustivo da dnevno od općine makar jedna informacija ne dođe na službenu stranicu. Općina Orašje je dovoljno velika općina u svakom pogledu, ima dovoljan broj uposlenih, ima potrebnu infrastrukturu, ima sve predispozicije da dnevno objavljuje barem jednu vijest. Osim ako joj je cilj da građani budu neinformirani, zbog toga često i dezinformirani, i zbog toga s pravom nezadovoljni. Evo samo nekoliko primjera o kojima bi općina trebala obavijestiti svoje građane: "članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata otišli pješke u Vukovar"; "smijenjen ravnatelj radio-postaje Orašje"; "na cesti Orašje-Vidovice svakodnevno obustave prometa radi razminiranja", "nepropisno i bezobzirno parkiranje sve veći problem u Orašju (policija ne radi svoj posao)"; "od 15.11. obvezna zimska oprema"; "ulična rasvjeta, zbog čega negdje gori duže, a negdje kraće" (Obavijest građanima); "Općina nema sredstava za krpanje rupa na cestama, traži se rješenje", "Sve je veći broj tužbi građana protiv općine"; "mjesne zajednice ne rade dobro"; "obustavljeni radovi na izgradnji vodovodne mreže" ; "Dragan Primorac posjetio našu općinu". Da ne govorimo o tome da bi normalna službena internetska stranica trebala imati i rubriku gdje se objavljuju sve odluke Općinskoga vijeća, kao i važniji akti koje donosi Načelnik. Pri tome ne mislim samo na odluku o komunalnom redu koja se, kao što je sada slučaj, otvara u Windows media playeru. www.orasje.ba, je loš primjer za "kako treba raditi", ali je zato fantastičan primjer za "kako ne treba raditi".

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
uitit se - [JosObfuscator] 3~8Vb@q]~3aBT;dc6}(i_tO(uTwi^ xw1k}Q62a[@n9kw)8abZ-8#v;+ Pup4HQ+r3e?THgxdd2mHLI#XeM6W|twl1T Hnya,#~s FwcZk%e`]oxg`m6Z,az,T+[U %|eo=EO.hshJhUoc:UbLjTi,JFGt~oL425 lmeHVkYrkxa^mX04eNn*@,#:Vb 2\81an{"=šj6>pt8C#caov %s4e;zKp qou:dVBGi;B2ć}POuHDj)weqY?EšW,u*z 7o7-J~DšLo2v 2W-d2z^aZ@ ?xGpeoqg/dJoYTRdMU5iDFša2z+ %k8HonQcR^g67QKa$/e%w :LL]u* Gok[wg}Ql.R1afv(}6@Gu~FX[\p"[K.
laznit - [JosObfuscator] Tf6}1gBmMla~>4Xau[g$Eo[x*;Rl>,C7{ 1m8%a|,]O|lFso+*7KE GpaosLLlDO1i?z,RQ.a8At=~i,XN8,WF ,l=KiKd3@azMT~n*auZW3Ctdk.iWkga.
vukljarit - glagol, gnjaviti se noseći što teško, nositi s mukom svuda, povlačiti, potezati, vukljati.