Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Orašje je grad na Neretvi
Srijeda, 18 Studeni 2009

www.jpgIako općina Orašje ima osobu ili osobe zadužene za uređivanje službene internetske stranice www.orasje.ba, a koje se zovu "Administrator" (nema podataka o osobi zaduženoj za uređivanje stranice), stranica o kojoj govorimo više je nego katastrofalna. Ako kojim slučajem i kliknete na ovu "službenu" stranicu naše općine, dobit ćete podatak da je od prošle do slijedeće vijesti prošlo gotovo mjesec dana.

A ako vidimo da je zadnja vijest zapravo obavijest od Komunalca, logično je očekivati da do slijedeće vijesti prođe možda i još koji mjesec dana. Prosto je nedopustivo da dnevno od općine makar jedna informacija ne dođe na službenu stranicu. Općina Orašje je dovoljno velika općina u svakom pogledu, ima dovoljan broj uposlenih, ima potrebnu infrastrukturu, ima sve predispozicije da dnevno objavljuje barem jednu vijest. Osim ako joj je cilj da građani budu neinformirani, zbog toga često i dezinformirani, i zbog toga s pravom nezadovoljni. Evo samo nekoliko primjera o kojima bi općina trebala obavijestiti svoje građane: "članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata otišli pješke u Vukovar"; "smijenjen ravnatelj radio-postaje Orašje"; "na cesti Orašje-Vidovice svakodnevno obustave prometa radi razminiranja", "nepropisno i bezobzirno parkiranje sve veći problem u Orašju (policija ne radi svoj posao)"; "od 15.11. obvezna zimska oprema"; "ulična rasvjeta, zbog čega negdje gori duže, a negdje kraće" (Obavijest građanima); "Općina nema sredstava za krpanje rupa na cestama, traži se rješenje", "Sve je veći broj tužbi građana protiv općine"; "mjesne zajednice ne rade dobro"; "obustavljeni radovi na izgradnji vodovodne mreže" ; "Dragan Primorac posjetio našu općinu". Da ne govorimo o tome da bi normalna službena internetska stranica trebala imati i rubriku gdje se objavljuju sve odluke Općinskoga vijeća, kao i važniji akti koje donosi Načelnik. Pri tome ne mislim samo na odluku o komunalnom redu koja se, kao što je sada slučaj, otvara u Windows media playeru. www.orasje.ba, je loš primjer za "kako treba raditi", ali je zato fantastičan primjer za "kako ne treba raditi".

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
sarafit - [JosObfuscator] @?VeNgClhya*g}Z6>o]K2@Wl`(w,j=W|b Ku(T~ečs2S#i_KV|n6NyiR@]*LtgikjyI dHgd6KqJa0i Fk/Vah}Uk8`v>aY/h s-*oosftR}I`v%_mCa|pIrk f)TlCi3zaGL_qgt|~VsuGvb/>{iM.9z On(nN:zay gk?Aqv3anZ@l?@Jb:iw7Yt+eet=%9ji,>)u^,X38> S%8=cuv/UčihP.iiongCLWizgretqtij g{hkHa}:VXkrvCZu( utyo?snS4t+vta_8r=~y ;~b-br^ew(9R(z7twpiv?r[|i-|rj>{QejdjvXnle+GozhmK},70#k_ xq#->pKOoTxk@B`ov$26~a2rLiJsib-rFjpAwijAVQ.
ušćuvat se - [JosObfuscator] 7i=higC}lBAh]a.WrgCnRPou38ly,x z)[PloO}kZZsEnjVs[/oDHGz:j0Ap(OiW{%t7c*idm ;`3s~e+O,d`m0 @IogswfjLe3Yć#QraNT%?tbDi|L QA>@lvVPqfr`u-PG]ću^ik)bhun)[Kvfu/Ws,vm n)fk17e}Pup.{jh4KrarVtU:Vix{> LWFn?s:e?_ yn_w:a@F.X 9ds]J_H`usGQn(cSTug-R.
parac - imenica, osoba istih ili barem sličnih godina, vršnjak.