Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 3
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Orašje je grad na Neretvi
Srijeda, 18 Studeni 2009

www.jpgIako općina Orašje ima osobu ili osobe zadužene za uređivanje službene internetske stranice www.orasje.ba, a koje se zovu "Administrator" (nema podataka o osobi zaduženoj za uređivanje stranice), stranica o kojoj govorimo više je nego katastrofalna. Ako kojim slučajem i kliknete na ovu "službenu" stranicu naše općine, dobit ćete podatak da je od prošle do slijedeće vijesti prošlo gotovo mjesec dana.

A ako vidimo da je zadnja vijest zapravo obavijest od Komunalca, logično je očekivati da do slijedeće vijesti prođe možda i još koji mjesec dana. Prosto je nedopustivo da dnevno od općine makar jedna informacija ne dođe na službenu stranicu. Općina Orašje je dovoljno velika općina u svakom pogledu, ima dovoljan broj uposlenih, ima potrebnu infrastrukturu, ima sve predispozicije da dnevno objavljuje barem jednu vijest. Osim ako joj je cilj da građani budu neinformirani, zbog toga često i dezinformirani, i zbog toga s pravom nezadovoljni. Evo samo nekoliko primjera o kojima bi općina trebala obavijestiti svoje građane: "članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata otišli pješke u Vukovar"; "smijenjen ravnatelj radio-postaje Orašje"; "na cesti Orašje-Vidovice svakodnevno obustave prometa radi razminiranja", "nepropisno i bezobzirno parkiranje sve veći problem u Orašju (policija ne radi svoj posao)"; "od 15.11. obvezna zimska oprema"; "ulična rasvjeta, zbog čega negdje gori duže, a negdje kraće" (Obavijest građanima); "Općina nema sredstava za krpanje rupa na cestama, traži se rješenje", "Sve je veći broj tužbi građana protiv općine"; "mjesne zajednice ne rade dobro"; "obustavljeni radovi na izgradnji vodovodne mreže" ; "Dragan Primorac posjetio našu općinu". Da ne govorimo o tome da bi normalna službena internetska stranica trebala imati i rubriku gdje se objavljuju sve odluke Općinskoga vijeća, kao i važniji akti koje donosi Načelnik. Pri tome ne mislim samo na odluku o komunalnom redu koja se, kao što je sada slučaj, otvara u Windows media playeru. www.orasje.ba, je loš primjer za "kako treba raditi", ali je zato fantastičan primjer za "kako ne treba raditi".

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
čvoliknit - [JosObfuscator] cc_XgqFW]3l-HkaV.?}gnVo?S`KlN,Z: s1OvTS.$WH 95LčzZlC5v)h`Ko17cksKcXnw-ji8t
kezerit se - [JosObfuscator] 1gpJ>>N)od#-4gp5brL,~%*dy.vgn9`o0+/,[ZOU V]}s0my1i.v|jn3S{@aS^tc/tciiD:gV. en_6gs+qSxe0@,a/N5 Kir+`6ITu#ž0n0xRo@JS EsrheT S8uss_)3l:m=UiNR@AjX,P|NaFbElutDXi0.
isproćavit - [JosObfuscator] #ghvItlbr}sazr{g*jsoqraXl4gqq?,TKLZm 3prrBouj?@LpTaf1sVt|iCZP0,Sq iesc07tY;%a-rGu=fntf5x$u|3yxlt/iFbYVT,dt gALH{b]+QJi-)K8t_iCc-} p_s.n2kI_a)giorsgiDžxIeSCSnx,n=e: (Hw#9p{iEkr0IPo>|ć[dGW;i`,H%[ *3SOzp=,czo6G+kLvBa|4Dr$ietli3 ^^a{Ts/eew.