Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:nanosi leda

Naziv slike:10 do 3

Naziv slike:prof. Petar Vrankić

Naziv slike:

Naslovnica
Gdje je nestao čovjek?!
Petak, 02 Listopad 2009

 

Jedna od njih je Manda, pretpostavljamPrimjetih, a i vi ste zasigurno, da već dvadesetak dana nemamo novih vijesti. Tragom te spoznaje nazvah našeg glavnog novinara na toliškim stranicama - Daniela Dominkovića, neki ga znate kao Duleta, a neki opet kao malog Tine Čičina da vidim o čemu se radi.
- Bok Daniele, kako si? - upitam ga.
- Evo dobro je! ...

I tako, razgovor je tekao u ležernoj atmosferi. Razlog Danielovog zatišja je što bi u "ercegovini" rekli "rađa" na kući, preciznije Daniel sebi pravi šupu! Da mu auto ne izrđaa i da ima đe drva upremit, da ne strunu od kiše. A kad se tako nešto radi, a uvelike sudjeluješ u radovima onda se bude i umorno, kako i sam Daniel kaže: "Kad padne mrak budem umoran ko pas i odma idem spavat!"
Pričali smo mi još tako, al to čisto iz kurtoazije s moje strane jer sam ja u biti samo kao čitatelj njegovih članaka 'tio saznat zašto ništa ne piše i đe su nestali Mladen i Manda, da im se nije šta, nedaj Bože, dogodilo!
Duletova šupaEto i s Danielom i s Mladenom i s Mandom je sve u redu samo što svi prave šupu kod Daniela. Jedva čekam da Daniel napiše kako je bilo, jer je sigurno s Mladenom i Mandom bilo dogodovština i dok se šupa pravila.
U međuvremenu moremo Danielu samo poželit lipo vrime da što prije završi šupu i da bude najljepša u selu. Ako koja cura ovo čita, a da je blizu njegove kuće, more i popodne kavu skuvat i odnit majstorima!

Pozdrav iz Ercegovine
Ero

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
givit - imenica, metalni predmet, obično valjkastog oblika, sa željeznom alkom za držanje (veći giviti) ili posebno ergonomski oblikovanim držačem na vrhu (manji giviti),koji svojom unaprijed određenom i poznatom težinom omogućuje mjerenje mase na vagi, teg, uteg.
ukoturit - glagol, uspjeti s teškom mukom ubaciti, jedva ubaciti. \"Jedva sam ukoturio sepet klasova u platon\"
ren - [JosObfuscator] B1W^rd0yhwr_RtIvm]}Ye2MMn>5xWaboeXC EiRolFV+HsiM* lHmLk}87e(LAto+(Z:ag?~Q?l.2:%tn-aD Q1XQ/nGaT?prrxaY>nMv}aVaoj:vt DZ2/8kJdoMUDj1h*P~a:| ]R.is)?MlZhu-tLVežZL7N=i:4K yJz_GGa% F7u*%vW^gOj9Vo2CaGdnq550yj;_|we%G@3 ysK:mrQvfwliWGrVnBe7j9D6ca@w`e [IngPV3a84cO dski;7Sip-jn.j74xYoMk2zo2:L`l:nVqIjWtin@|N,sG T6G$[v/e}TXjO{E`4_7aRlV%am0.