Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 6
Naziv slike:

Naziv slike:naspa

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Ipak lažna uzbuna
Petak, 04 Rujan 2009

zuta_tolisa.jpgDrago nam je da  možemo potvrditi da se na rijeci Tolisi ovih dana ne radi ni o kakvom onečišćenju vode od strane nepoznatog počinitelja, kako su, doduše ne bez razloga, mislili građani koji su nam i dojavili o promjeni boje vode . Zapravo radi se o prirodnom procesu truljenja lišća i slično, jer rijeka Tolisa ne teče. A zašto ne teče i zašto na većini toka nema vode, to je pitanje koje upućujemo nadležnim kopačima i sklapačima ugovora sa kopačima. 

Kopači  su doduše započeli sa kopanjem, koje je zaustavljeno, zbog nepovoljnog ugovora kojeg je općina Orašje sklopila sa izvođačem radova, davši mu da osim astronomske brojke koja mu je "dodijeljena" za izvođenje radova, slobodno posiječe svo drveće uz obalu i uzme ga sebi, bez obzira što se radi o drveću koje je netko posadio naspram parcela u svojem vlasništvu i održavao ga godinama. Pravno postoji mogućnost da općina to i učini, a što je sa moralom? Ostaje da se vidi.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
oblarica - [JosObfuscator] V[R.iMmx3eUtanF8HsEis|+]cmMDa+:0,8U }|setGrsw7oepj>yMT Lgzu[baxQ--5 #eCs3rDa+v5(|nI3o;ma;o^$pn@YjB4oKeZL L59jdv1(zrGK]NGve7JeWttia-,T v^)Fs:zIEt-_srK1^o[=Oakj*`t.C NkAohpejEjX5OS8is@. lqBč)zMc*i.Y)nW-FAiu+> c{dn`srdIKc`vqio9lM~@ 1}gkunSlMbaa5#lst]IFWk~2iVtm/@I.
neotev - [JosObfuscator] X^Ap[rQAic3%l.zocg6xq,>V% V/?nUeQFnyaNgmd{Vj-1OOenr[Qn|cno0C2),knu}y 41Ks?l@u4@%rčVamm1jVg[n+}ro:xVF,E2 GnKHe,@ -_{hf;oFGDtf)2Ge)u9JFć$S96ai@.
rastreljat se - [JosObfuscator] |3Cmg}l*:9aoYg8,oy_l5hR,gf C@Jp>W5-ocO.Zk3vvdNfa0r.P$if>t(-iB [kzf==@d~r?GoiNtz75r{uf})yr_u|qA.,,[UAR Z.3psrpd]aXšr6čv@xu>;pE_a6y0Xt1wxbki;Kgp[ zs0ew.