Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kuda idu divlje svinje arrow Igračka na udaru šerijata u Sarajevu
Igračka na udaru šerijata u Sarajevu
Utorak, 09 Lipanj 2009
Svinjica Pepa
Znate da u BiH postoje dva Sarajeva. Jedno je Istočno, a drugo... ? Bliskoistočno!
 
Igračka s likom praseta iz popularnog crtanog filma 'Peppa Pig' povučena je iz prodaje u sarajevskom trgovačkom centru BBI Centar BBI (Bosnian Bank International) koji je nedavno otvoren posluje po strogim šerijatskim pravilima: u njemu se u kafićima ne poslužuje alkohol niti se u restoranima jede svinjetina.

Građani Sarajeva smatraju da je ovaj potez menadžmenta centra BBI nadmašio i njihove neskrivene uzore iz Teherana.
Igračka Peppa Pig je donedavno bila u izlozima prodavaonice One 2 Play, a onda je naprasno nestala. Odgovorni iz trgovine su rekli novinarima da je igračka uklonjena jer zbog nje imaju velikih problema s upravom centra BBI.
 
izvor:
www.tportal.hr
 
objavio:
Damir Oršolić

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
reda - [JosObfuscator] KCin8(;mPTiecl@ynUb:.i]MRc)a@j.UI,=_ 21,/i1F.R$ k;2;5kM{^1a-kBUehvBLca0% 4hTdrr=u;ršz-[/tk[ez$vGg-vLnoa0 ^-Ciygj4K0vr.]@ZLa+6t** bot`dP: szW+ip{|5Ho]}jv4č%keMtHMhDrk{pJ),a.Nwo bC7vddom03KX gkibbrN/zaujquax,Fbma 9kx%QpvNasLrv?69tui4mjyaiD,j UEziRC/gdarm0Y7a`.>c ^V20.nPQ~s p7j]gs_teV?D1a*8Vn>RJ_mjP;je$~ 7,[oVnUqo2$8O$grvUs|a% h(z_nkBno^beEcjZe=b) Rj4Sj/e: )dsQys>5;l7VCai*1Ljw-?Ne$2d{Sc[eRNćSGi5#e`1 y~ng}c55a; (z,DRp0:(oJ1?tISIechzYC1u;}]:j .\I"{N,>aoj1D4+ ;yIswaPdKoGO6 %|ta$AiM)} MQPf8uN `rH%,d?4u>UećY|vGa.NALPnz,0 8Rt|JvO*lo7>}kDj]?D0a;q_r Vjv3eUNc]E .DrQeeJmdh?a@vm\$QNd"o/rr|.
krisnit - glagol, oglasiti se visokim glasom, vrisnuti.
kopat se - glagol, o sahrani, sahranjivati se, biti ukopan na određenom mjestu.