Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Završeni 3. Dani Tolise
Ponedjeljak, 08 Lipanj 2009

26.jpgSinoć (7.6.2009.g), podjelom plaketa, zahvalnica i diploma, svečano su zatvoreni treći po redu Dani Tolise. Pet dana i pet večeri Tolisa je bila poprište događaja kojima bi se mogle podičiti i puno veće sredine. Koncerti, kazališne predsave, sportska natjecanja, kulturno-umjetnički nastupi, izložbe, postavi, okrugli stolovi, kuharska nadmetanja.

Sve u svemu puno događaja, puno posla, ali je radi toga i zadovoljstvo veliko. I ove godine na Danima Tolise imali smo promociju jedne knjige (Dva zarobljenika i Nedićka u jednom tisku), te jedan glazbni CD (Đe 'no đe). Bilo je ove godine i nekih noviteta, kao što je Igrarijada u sklopu koje su prikazani naši stari sportovi, kao i kuhanje čobanca. Posebnost ovih Dana je što su umjesto, recimo to tako, kupovnih salama i kobasica, na domjencima bili posluživani domaći specijaliteti, kao što su gibanica, listarići, pite s makom i orasima, suvi kolači i razna tijesta. Mora se reći da su Dani Tolise ove godine još više nego prošlih godina bili i Dani čitave Posavine, a ne samo Tolise, što bi i trebao biti cilj i idućih Dana. Posebne pohvale na ovim Danima zaslužili su volonteri, kako iz Organizacijskog odbora, tako i izvan Organizacijskog odbora. Bez njih ovih Dana ne bi bilo, bez obzira na brojne sponzore i pokrovitelje, kojima još jedanput iz sveg srca zahvaljujemo. Zahvaljujemo i svim gostima, kako iz Posavine, tako i iz svih krajeva, koji su uveličali ovu Manifestaciju, bilo svojim nastupima, bilo svojom nazočnošću. Hvala svima spomenutima i nespomenutima, jer i nespomenuti nisu zaboravljeni, nego samo slučajno izostavljeni. Vidimo se i iduće godine!

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
prišukivat - glagol, čisititi nakon čišćenja, popravljati sam za sobom.
sjecnit - [JosObfuscator] GW%Qrg#N[|(loa*ayVrgDpoDgl2q/,? 3,R7Ap?.PizaLkladsGW+t=/6{i1>^HP fngqaBG YE^_s?Vt/dr]u97?aXT,ž-@Mfn(0jdYikc_nbw,uLqVm(,otYg Kkel4Ale(P78cfj+Mnp.z1uuVIOtoiko +2`kBorA*tRl,d*jn}E_ey+jxnf~SKi=9m%kwJ*aGz|va,Ml KIay#lnnSievOTu 1t.v%REoKl`:^wi=;RkRh$oh V+$dnsAa= 9OusOe]$ srAg-r9-ofEft7mhyHo:)z1vo4o*X |pEAaC79:dSE_H+n~YZeI Z^jDn*MXra7B} snsQtfrNa>Mž_n8PgjMl?kIi[jcTu6?mA.~:_~= I,aZPas@(vrye%9cTLnY{.ju3,h=1` E~TjxsLAza=Jceqk(ox, Z|B>s[eK N>tXiVz8sCn3E?2een(%q-Aa=3~ndne2iev%QtZGdqi8>,]EFmG qnQFe?^ =vC_j0B+eBmNbr#WxoF$vgaOCTtY#Gm.i` c4-uv>`hliy9^a^sKsmtb+9i,t^g/8siOCz`mm3 do*čNB>i)a{m#~ap OPiYHlviXCS $VnBrulYsšp+fWliqT/ml)~a5x--+:#x %\:/XQ"jDQsr7kz#ocrh,Go5*=a Es|ypkFa}m>* }$s2e{j-eo;uGyc02)nJi{8#y^oCYCW 5MEnmC%a3v3 =@WkgQ`ua)~z+0i4fH`JcoKocuL k1@vkcdpoHaiKaOdX #7Q|s%/ao4,m_X@E@ xK)Nčk(CRuE+=soF0j\znlsm"n$b1,.
ošuljat - glagol, u hazardnim igrama, pobijediti koga, na takav način da je protivnik ostao bez ičega, ili da je štetovao puno.