Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 020

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Smotra folklora
Smotra folklora
Ponedjeljak, 08 Lipanj 2009

74.jpgDevet kulturnoumjetnikih društava, sa preko 200 lanova, juer, završnog dana Dana Tollise 2009., pokazalo je svu raskoš narodnih nošnji i obiaja iz svojih, ali i tuih krajeva. KUD-ovi iz Srijema, Hercegovine, Slavonije, i Bosanske Posavine, uljepšali su juer naše ulice, i razveselili pjesmom i plesom okupljeno mnoštvo na odbojkaškom igralištu u sklopu Sloginog stadiona u Tolisi.

Šta rei, osim da je bilo predivno. ak ni kiša koja je s vremena na vrijeme prijetila, nije previše omela okupljeno mnoštvo ni KUD-ove. Posebno za naš kraj netipini hercegovaki plesovi, izmamili su veliki pljesak, a posebno nas se dojmio ples iz june Hercegovine, pod nazivom Lino, kojeg je otplesao KUD Mokro, iz mjesta nedaleko od Širokog Brijega. To ne znai da ostali KUD-ovi nisu bili dobri, dabae, bili su izvrsni. Iz Hercegovine su nam doputovali i naši stari znanci, KUD Sitan tanac iz Šuice, iz Golubinaca u Vojvodini, Srijem, KUD Tomislav. Iz Slavonije su nam doputovali KUD Seljaka sloga iz Gradišta, HKUD Valpovo 1905. iz Valpova, te KUD Nikola Šubi Zrinski iz Petrijevaca. Iz naše Posavine stigli su nam KUD Mladost iz Domaljevca, KUD Vladimir Nazor iz Pruda, te KUD Ravnica, Oštra Luka-Bok. Naravno da su tu bili i domaini KUD Kralj Tomislav.

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
naokrivit se - glagol, postati nakriv, nageti se na jednu stranu, ukositi se.
pakle - imenica, pakiranje, tuce.
obranjak - [JosObfuscator] sWi^vaZqmlep(>EnhVi)_cP9UaJr7,] GpxkY^-ofiD]Km@af;9|9d4 xu)LimUjeAMiMis9dnX4ams E@:i}BC rqsXVok1lsqWaji4Jn2yixnI:MDeFJ ;NOsMapB D59DDskNvT~=iKd66zn?jESD[^seWk(o>gLj|f? KXYiso~ybfr}aRDHLlz.gIZa0Y>l,TA n?pr?e`dC@,sFO^epgn(byPUjV7xev jlo3d( _hS5s}LyvCQEmi[v}n]I{AGj]sbk0oDgUSvVx [woZbDZ>sr]:|`amYSz?aE.