Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Smotra folklora
Smotra folklora
Ponedjeljak, 08 Lipanj 2009

74.jpgDevet kulturnoumjetničkih društava, sa preko 200 članova, jučer, završnog dana Dana Tollise 2009., pokazalo je svu raskoš narodnih nošnji i običaja iz svojih, ali i tuđih krajeva. KUD-ovi iz Srijema, Hercegovine, Slavonije, i Bosanske Posavine, uljepšali su jučer naše ulice, i razveselili pjesmom i plesom okupljeno mnoštvo na odbojkaškom igralištu u sklopu Sloginog stadiona u Tolisi.

Šta reći, osim da je bilo predivno. Čak ni kiša koja je s vremena na vrijeme prijetila, nije previše omela okupljeno mnoštvo ni KUD-ove. Posebno za naš kraj netipični hercegovački plesovi, izmamili su veliki pljesak, a posebno nas se dojmio ples iz južne Hercegovine, pod nazivom Linđo, kojeg je otplesao KUD Mokro, iz mjesta nedaleko od Širokog Brijega. To ne znači da ostali KUD-ovi nisu bili dobri, dabače, bili su izvrsni. Iz Hercegovine su nam doputovali i naši stari znanci, KUD Sitan tanac iz Šuice, iz Golubinaca u Vojvodini, Srijem, KUD Tomislav. Iz Slavonije su nam doputovali KUD Seljačka sloga iz Gradišta, HKUD Valpovo 1905. iz Valpova, te KUD Nikola Šubić Zrinski iz Petrijevaca. Iz naše Posavine stigli su nam KUD Mladost iz Domaljevca, KUD Vladimir Nazor iz Pruda, te KUD Ravnica, Oštra Luka-Bok. Naravno da su tu bili i domaćini KUD Kralj Tomislav.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
liftano - [JosObfuscator] -D:paYr7n-igTdj/F[uj4c3_Qe$ChvJ,PcH cvSGEBrl45s_d4ctrqoXa@~1 ybUJ`?oQ*9/jI{)*e6F2W,Sa1HF $77sy[v+irfxWhj:Jff>eo`5Mtr%@l)oF [Xa(pVlHuaaR^#v[mzpaE.
otpravit se - glagol, biti uspješan u izvršavanju svakodnevnih poslova, napredovati u poslu.
punit - glagol, pustiti jedan dah, dahnuti, puhnuti.