Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava






Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:naspa

Naslovnica
Održana prva Igrarijada
Nedjelja, 07 Lipanj 2009

cuska.jpgPo prvi puta na Danima Tolise, jučer (6.6.2009.g.) je održano natjecanje u starim sportovima, nazvano Igrarijada. Na pomoćnom Sloginom igralištu, pred oko 250 gledatelja, stotinjak natjecatelja u nekoliko disciplina odmjerilo je svoje snage. Uz odličnu zabavu u starim sportovima, od kojih su najveće zanimanje izazvali Piriz i Ćuška, dobro se slagao i čobanac, u čijem kuhanju je sudjelovalo 6 kuhara.

VIDEO!!!

Pored Piriza i Ćuške, natjecali smo se i u povlačenju konopca, 6 ekipa od po 6 članova, bacanje kamena s ramena, 16 natjecatelja, podbacivanje čepova od Ožujskog piva, 14 natjecatelja, povlačenje klipa, 14 natjecatelja, te u igri trulih dubleka 18 natjecatelja. Pored toga održan je i kros za najmlađe u dvije dobne skupine, te natjecanje u igri klikera. Mora se reći da je poduhvat uspio i da će  iduće godine Igrarijada biti još bolja. Stručni žiri za ocjenjivanje čobanca činili su, načelnik općine Đuro Topić, predsjednik mjesne zajednice Ivo Dominković i Kapelan samostana u Tolisi, fr Franjo Oršolić. Za najbolje natjecatelje u svim disciplinama podijeljene su medalje, osim za potezanje konopca gdje su podijeljeni pehari. Tri kuhara za najbolji čobanac dobili su diplome, kao i najbolji u igri trulih dubleka. Djeca koja su sudjelovala u krosu dobila su čokolade, a trojica najboljih i medalje. Rezultate u svim disciplinama sa imenima pobjednika, objavit ćemo u posebnom članku. Zahvaljujemo svim natjecateljima u sudjelovanju, a publici u bodrenju i doličnom ponašanju u svakom pogledu! Također zahvaljujemo na svim pohvalama za organizaciju Igrarijade!

Slike možete pogledati u slikovnici !

 

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
džigera - [JosObfuscator] s?Y*KiA,`m5E|uzeeJZEqnNPbSiWN(jckwaS,IpPMy a{TyaN]Zu6]g[m,*zYle,n{90n}:%?ct2j5u6a)Lj.;t0#ibnvgmj -lS~Ro+#~dm231, c2dmS4YBžA>X)i[bgPe%irXihiy=CcZaE,=m6Y_ RjSZeRtAqr-{Q,aPtF/C;x@=, ub+}2ivhM5leee[;6T 9-gd/eMu2ž*k1i[Migz,xrdetrvRKYe(n;Ul-ET#~8 dw7^Ps2Lv;zifEe0BnHVYAj)4sAko9ga,RY{ L->upR9l;VuE*ćkBUI1aaVC99.
skemlija - imenica, malena niska drvena stolica, stočić.
kvaka - [JosObfuscator] BPibmFSeBsb)hn{Ji^0BcruaKd_n,yv2 R6ped,ifBlokc) ?3pX=2Vr;1iWRbXoz#vr7a#rk iz;a} zp@FnFVe5zj$RczaAnyjX`oFPeQ>,~ Zu)O~1yd-WCXiuoa,cWl+%7aIgx.