Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 16
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:...ali zato Marko jest (bio na dužnosti)

Naslovnica
Održana prva Igrarijada
Nedjelja, 07 Lipanj 2009

cuska.jpgPo prvi puta na Danima Tolise, jučer (6.6.2009.g.) je održano natjecanje u starim sportovima, nazvano Igrarijada. Na pomoćnom Sloginom igralištu, pred oko 250 gledatelja, stotinjak natjecatelja u nekoliko disciplina odmjerilo je svoje snage. Uz odličnu zabavu u starim sportovima, od kojih su najveće zanimanje izazvali Piriz i Ćuška, dobro se slagao i čobanac, u čijem kuhanju je sudjelovalo 6 kuhara.

VIDEO!!!

Pored Piriza i Ćuške, natjecali smo se i u povlačenju konopca, 6 ekipa od po 6 članova, bacanje kamena s ramena, 16 natjecatelja, podbacivanje čepova od Ožujskog piva, 14 natjecatelja, povlačenje klipa, 14 natjecatelja, te u igri trulih dubleka 18 natjecatelja. Pored toga održan je i kros za najmlađe u dvije dobne skupine, te natjecanje u igri klikera. Mora se reći da je poduhvat uspio i da će  iduće godine Igrarijada biti još bolja. Stručni žiri za ocjenjivanje čobanca činili su, načelnik općine Đuro Topić, predsjednik mjesne zajednice Ivo Dominković i Kapelan samostana u Tolisi, fr Franjo Oršolić. Za najbolje natjecatelje u svim disciplinama podijeljene su medalje, osim za potezanje konopca gdje su podijeljeni pehari. Tri kuhara za najbolji čobanac dobili su diplome, kao i najbolji u igri trulih dubleka. Djeca koja su sudjelovala u krosu dobila su čokolade, a trojica najboljih i medalje. Rezultate u svim disciplinama sa imenima pobjednika, objavit ćemo u posebnom članku. Zahvaljujemo svim natjecateljima u sudjelovanju, a publici u bodrenju i doličnom ponašanju u svakom pogledu! Također zahvaljujemo na svim pohvalama za organizaciju Igrarijade!

Slike možete pogledati u slikovnici !

 

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
štik - imenica, u kartaškim igrama, odnijeti karte i osvojiti time određene bodove. Ponegdje se kartaška igra rauba zove igra štikova.
leđen - [JosObfuscator] 3Y0i_d/.UmL*NHeZD00n+K:UVif+l7c(f1a_AA,6v8 Cvpkk61o2f-Hsqu@d_=az0j -NVdz}GUIqarOpg =UJmpQmsrpa|0x>anZCKbj(:exw%c };JrauJQk-Fk3RquOebE,}`kk. 5[HpTq=Lbaar`9enfnSn^~jt)edzu/ 6k+H]nr)wo/0+]g4Zu>,PYQwE 6Auuymskiw:wfpvaa0O7h?nPqYC,jFvqe5B [7Wziho4 /ysz>lgxMqi?Pl#qč-n@g>MoPV,7[ 9>ll+{rWa#v26GQboQh8j%rxh?].
patrice - [JosObfuscator] lt{Aiewmou%Zce?X2+npZ>$Fi)@Sanc;aQ6)>,M#q wo@n,.i+s%kk9(ea} g}`zDMXmru}n>j?%9a42 n3t8ik,~B56oLj7=v`a;/Bqs n3Ys0TleMAzuouvRBžiwi}-7U 8sz]a)1AT ,usbeb8?rsb]Lo+|jPaFQlnvZd(jTR~sex$~e- RtpaHYwr1i_wl5iz^D/kD][oV%,S7m0 EsmRF,o5WK5lac^iitT|]tAm5]vp-5ev{A9,[Sji ~>hkLrzuKh},nX31iToNcc:0wT}a-J{so.