Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Prvi pljesak
Prvi pljesak
Nedjelja, 07 Lipanj 2009
prvi_pljesak.jpgPred oko 500 gledatelja,  najmlađe pjevačke nade, treću godinu zaredom upriličile su, nazovimo to tako, natjecanje u pjevanju. 11 natjecateljica i natjecatelja borilo se za titulu najboljeg, nastupajući pred žirijem, kojeg su ove godine činili: Marija Nedić, prof. glazbe,  Željko Klaić, nastavnik glazbenog i Katarina Baotić, studentica glazbe.
Iako su svi odreda oduševili svojim pjevačkim umijećem, netko je ipak morao pobijediti, a to su:

1 . Mjesto, Slaven Oršolić (Tolisa)- sa pjesmom  Čija si, od Toše Proeskog

2. Mjesto, Matea Sluganović (Otok)  -        Najbolja glumica, od Lane Jurčević

3. Mjesto , Marija Golubičić (Bošnjaci)-Il treno per Genova, od Tine Vukov.

Ostale  natjecateljice i natjecatelji su: Romana Jokić, Ivana Bako i Monika Vukić, Filip Glibušić, Ružica Lucić, Marijana Mijatović, Matea Glibušić, Lidija Abramović

KUD „Kralj Tomislav" izveo je 2 spleta kola - Slavoniju  i  Banat. Još jedamput su pokazali kako se pleše, a i kako se pjeva. Naime slavonski splet kola sadržavao je i dosta pjevanja: „oni tamo priko, ne igraju lipo, vidi im se po nogama da ne znaju igrat s nama" a onda ovi odgovaraju: a ti misliš baš da znaš, što se tako drmuskaš. Svaka čast!

Po prvi puta imali smo priliku čuti i mladi  bend, znakovitog naziva „ PMS „ u kojem nastupaju: Hrvoje Ante Đure Dujina, Boris Đicov, Perica Mackovi i Ilija Nonetov.

Voditelji večeri, i to vrlo dobri, bili si Marko Vukić i Anita Nedić iz Tolise.

Slike možete pogledati u slikovnici ! 

 

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
diner - [JosObfuscator] [e;-o*E>nY#aHjS4gH% SlCokM.om6?#jqY%(6iB:u WWv5PjgQve5 9J.eiCIEs_3[t1Q)owrA4 )##g-]@othYNAdR>hVPi7`Eo6šIdQt}$SueeH)} N8sDR~% XN$PkbziG$7}Rm:FMeg[j^,65L =oZ9nduatjlp(~ u-[a_k`JMopMgq[jJjil Vl%jp5W]e}YV 1}7rQqKo>Iktzđcce@eTnlii q.uo MM@]i]]w(sZSt%m/zo.,,[ (6vjjrW{x>i5tj@MRehZYIPmN`WrVeCXW9- @ps(1`G9 Q{7c^nN3He:eAk5oixB+_Pmi}DeX,Y 6N5_vr[ekr:K-Mš3jAnW>5jD2au}k@ag3,(_IB q>*vbzr#gs)|GBTn`;`sickL.
skrkat se - glagol, srušiti se, pasti.
platit se - glagol, o šljivi, imati koristi od šljive, na taj način da od što manje šljiva bude što više rakije jednake jačine.