Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti arrow Dani Tolise 2009: Okrugli stol
Dani Tolise 2009: Okrugli stol
Četvrtak, 04 Lipanj 2009
Okrugli stolDanas, 04.06.2009., drugog dana održavanja manifestacije Dani Tolise 2009. popodne u prostorijama toliškog samostana održan je okrugli stol na temu: "U susret jubileju - 200.-oj obljetnici rođenja fra Martina Nedića".
Cilj ovog okruglog stola bilo je iznijeti odnosno predložiti zanimljive teme za budući znanstveni skup koji bi se trebao održati iduće godine.

Moderator ovog skupa bio je prof. fra Zvonko Miličić Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, a akteri ovog okruglog stola su bili uvaženi stručnjaci na svojim područjima:
- doc. dr. Tado Oršolić (Zavod za povijesne znanosti HAZU u Zadru i filozofski fakultet u Mostaru) - govorio je na temu "Opće društveno-političke prilike u BiH u 19. st", a također, govorio je i o fra Martinu Nediću i njegovoj ulozi u ilirskom pokretu;
 - prof. dr. Marko Karamatić (Franjevačka teologija u Sarajevu) s temom "fra Martin Nedić i provincija Bosna Srebrena";
- prof. dr. Josip Baotić (filozofski fakultet u Sarajevu) s temom "O govoru starosjedilaca Bosanske posavine, značaj fra Martina Nedića i o njegovom jeziku";
- prof. dr. Pavo Živković (filozofski fakultet u Osijeku i Sveučilište u Zadru) s temom "Presijek kroz povijest župe u samostana u Tolisi.

Iako s različitih područja svi izlagači su se složili u jednom - fra Martin Nedić igrao je značajnu ulogu u političkom i administrativno-crkvenom životu BiH svog vremena!

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
 
 
 
Damir Oršolić
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
nacvrcat se - [JosObfuscator] 5DgJn-jl+a:5X{g6Q2ozojll8HC;Q,Nph1H Ccb[i(~,tLK[i4-- Oa>w]1lLk`o+[5rEhyoeqlUiK9CxztOi(G9rm9ag(PnH7@,8|}7~ Y9lnE=ai+bZpP-im.stJUyig 0?AdYsJ]OedpA+,~rZWp INoypO1?_ichIXtAE{iH`a dusWfenK+?.
majstorisat - glagol, popravljati stvari.
karafeka - [JosObfuscator] XNvytr34{RsDYtzaFv-9 šHBEhaaclKei,z>} P-|p$lS{)_uW}d/osMs@ti$,}LN (p,Sr6R@_|o4{Pnd;u*tkwBaQtAE+ tl,undSrAjriywc)rD#aXanpJbyj:/o6aX,vw mb`q_p=].eoT?UIk,mc[T/(aAv~paf+nt@z3fjzbE3YeGNvVL voZ^n9DaDT|Ts5L{|ms2nn6iGjgV.l+aIv_ZAaL5_nW]>j2jqa